Рецепт М'які медові пряники

Рецепт М'які медові пряники
Кількість порцій: 10 Час приготування: 40 хв.
Рецепт приготування м'яких медових пряників. Раніше називали пряники «медовим хлібом», готували на Різдво.

опис приготування:

У приготуванні цих пряників використовують звичайну пшеничне борошно. Мед краще брати гречаний, так випічка буде запашним.

  • мед гречаний— 250 грам
  • борошно— 600 грам
  • яйця— 1 штука
  • жовтки яєць— 3 штуки
  • Пекарський порошок— 1,5 чайних ложки
  • цукор— 190 грам
  • вода— 1 Склянка
  • лимон— 0,5 штуки
  • прянощі— 2 чайних ложки
  • білки яєць— 2 штуки(глазур)
  • пудра цукрова— 100 грам(глазур)
  • лікер вершковий— 1 За смаком(глазур)
М'які медові пряники - фото крок 1 1. Воду закип'ятити і заллємо мед. Розмішуємо мед доти, поки не стане однорідна рідина.

М'які медові пряники - фото крок 2 2. Розітріть з цукром три яєчних жовтки і одне ціле яйце (повинна вийти пишна світла маса). Додаємо сюди сік лимона, пекарський порошок і цедру лимона. Ще раз збиваємо. Вливаємо медову воду і розмішуємо. додаємо, ложечка за ложечкою, поступово борошно і вимішуємо м'яке тісто. Накриємо рушником миску і залишаємо годин на 6-8 при кімнатній температурі.

М'які медові пряники - фото крок 3 3. На дошку насипаємо трохи борошна і викладаємо тісто. Ще раз вимішуємо. Розкачуємо тісто в пласт приблизно товщиною в один сантиметр.

М'які медові пряники - фото крок 4 4. Формочкою вирізаємо пряники і розкладаємо їх на деко, попередньо посипаний борошном. Відправляємо в духовку приблизно хвилин на 20, температура 180 градусів.

М'які медові пряники - фото крок 5 5. приготуємо глазур. Лікер змішаємо з цукром, додаємо збитих в піну білків. Всі разом збиваємо. Глазур наносимо на теплі пряники. Поставимо на кілька хвилин в теплу духовку.

М'які медові пряники - фото крок 6 6. пряники готові. Смачного!

Подібні рецепти

М'які кренделі

Варення з абрикосів в сиропі

Рецепт приготування апетитних м'яких крендельков. опис приготування: За цим рецептом у вас вийде 16 повнорозмірних кренделів і 32 мініатюрних. цукру— 3 Ст. ложки пачка сухих дріжджів— 1 штука солі— 1 Ст. ложка рослинної олії— 2 чайних ложки соди— 1/4 склянки яйце— 1 штука сіль— — За смаком ...

Томатні пряники

Томатні пряники

Томатні пряники створені спеціально для тих, хто любить поєднувати непоєднуване. Звучить не дуже апетитно, але скажу чесно, це дуже смачно!:) опис приготування: Томатні пряники під час випікання добре піднімаються, але на жаль втрачають гарний рожевий колір (який з'являється у тесту). Томатног...

Морозиво з банана і молока

Морозиво з банана і молока

Способів приготування такого морозива кілька: можна заморозити збиті фрукти або змішати банани з йогуртом або ж приготувати вершкове морозиво з банановим наповнювачем. опис приготування: Готувати морозиво з банана в домашніх умовах дуже просто і швидко. Воно має специфічний смак, оцінити який ...

Свинячі зрази

Свинячі зрази

свинячі зрази — чудовий спосіб приготування зразів зі свинини. Блюдо ідеально вписується в гармонію святкового застілля — наприклад, в честь Нового року. Спробуйте — всі будуть в захваті! опис приготування: Якщо ви, як і багато інших кулінари нашої країни, завжди впевнені у виборі головної стр...

Сироедческая гречана каша

Сироедческая гречана каша

Варка вбиває вітаміни в крупі, а такий спосіб приготування дуже простий і надійний. дивіться рецепт. опис приготування: розповідаю, як приготувати сироедческую гречану кашу: 1. Для початку замочіть гречку на ніч. На ранок промийте її. зачекайте, поки вся вода стече. 2. Гречку перекладіть в чаш...