Рецепт Морс з журавлини

Рецепт Морс з журавлини
Кількість порцій: 10 Час приготування: 30 хв.
журавлина — дуже корисна ягода з великим вмістом вітамінів. Корисні властивості її відомі давно, з ягід журавлини виходить відмінний морс, в спеку дуже добре втамовує спрагу, а в холод зігріває.

опис приготування:

Журавлину активно використовують для приготування випічки, других страв і солінь. Також з журавлини виходить дуже смачний морс, який добре знають і люблять у нашій країні. Але чи всі знають, як правильно приготувати морс з журавлини? Рецептів його приготування дуже багато, і кожна господиня його робить по своєму з медом, м'ятою, ваніллю, корицею і т. d. Я люблю готувати журавлинний морс з м'ятою. Це один з найпростіших рецептів, м'ята надає кисло солодкого морсу нотку свіжості. У домашніх умовах його зможе приготувати кожна господиня.

  • ягоди журавлини— 500 грам
  • вода— 3 L
  • цукор— 1 Склянка
  • м'ята— 1 пучок
1 Ягоди промийте водою і дайте їм стекти, покладіть в ступку і протріть. Якщо немає ступки, то можна протерти через сито. звичайно, можна подрібнити ягоду блендером, але, враховуючи високий вміст в ній кислот, краще уникати контакту м'якоті з металевими частинами механізму.

2 З отриманої кашки відіжміть сік в окремий посуд. Макуха покладіть в каструлю і залийте водою, додайте цукор і листя м'яти. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння, provara 2 хвилини. Зніміть каструлю з вогню і залиште до повного охолодження.

3 Після того як морс охолов, процідіть його через марлю і додайте віджатий журавлинний сік. Морс готовий. Цим же способом можна приготувати морс із замороженої журавлини. Рецепт його відрізняється лише тим, що ягоду потрібно попередньо розморозити.

Подібні рецепти

Морс із червоної смородини

Медовий «Манник»

Рецепт приготування морсу з червоної смородини кількість порцій: 6 червоної смородини— 150 грам цукру— 150 грам води— 1 літр Зняти з гілочок ягоди смородини, ретельно перебрати, промити і дати висохнути. Довести воду до кипіння в широкій каструлі. Смородину помістити в друшляк і опустити в...

Морс з обліпихи замороженої

Морс з обліпихи замороженої

Взимку або на початку весни можна приготувати дуже корисний напій, який вмить збагатить наш організм вітамінами. це — морс із замороженої обліпихи. Готується такий морс протягом декількох хвилин. опис приготування: Обліпиха славиться вмістом вітамінів і корисних мікроелементів. У ній містяться...

Морс із сухофруктів

Морс із сухофруктів

До вашої уваги — морс із сухофруктів в домашніх умовах! З радістю вам розповім, як він робиться. тому що це дуже простий рецепт, а напій виходить дуже смачний і освіжаючий! Спробуйте! опис приготування: розповім вам, як приготувати морс з сухофруктів в домашніх умовах. Це дуже просто — купите ...

Морозиво з банана і молока

Морозиво з банана і молока

Способів приготування такого морозива кілька: можна заморозити збиті фрукти або змішати банани з йогуртом або ж приготувати вершкове морозиво з банановим наповнювачем. опис приготування: Готувати морозиво з банана в домашніх умовах дуже просто і швидко. Воно має специфічний смак, оцінити який ...

Свинячі зрази

Свинячі зрази

свинячі зрази — чудовий спосіб приготування зразів зі свинини. Блюдо ідеально вписується в гармонію святкового застілля — наприклад, в честь Нового року. Спробуйте — всі будуть в захваті! опис приготування: Якщо ви, як і багато інших кулінари нашої країни, завжди впевнені у виборі головної стр...