Рецепт Мостарда
мостарда (італ. гірчичний) - традиційний італійський соус з маринованих в сиропі фруктів, який подають до страв з м'яса. Рекомендується подавати мостарду як гарнір до відварного м'яса.
опис приготування:
складові:
Головними компонентами соусу мостарда є різні ягоди і фрукти (яблуко, груша, персик, слива червона, слива жовта, папайя, виноград, ківі, диня, айва, інжир, черешня), сироп, гірчичний, а також, в деяких випадках, цукор, біле вино і вода.
Властивості і походження:
вважається, що рецепт приготування мостарди був відкритий в північній Італії ще в першій половині XIV століття. У той час цей соус виробляли з увареного виноградного соку. Існує кілька видів цього соусу: мостард з П'ємонту - мостард Пьемонтезі, мостарда від Kremony - мостарда ді Кремона, мостарда з айви - Mostarda di mele cotogne, мостарда з винограду - Mostarda d'uva, мостарда від Абрикосова - мостарда ді Albicocche, мостарда з гарбуза - Mostarda di zucca.
застосування:
Мостарда має оригінальний фруктово-гірчичним смаком. Цей соус є типовим блюдом італійської кухні. Він відмінно поєднується зі стравами з м'яса, особливо з яловичини. Мостарду з селери і моркви подають до страв з дичини і козячого сиру.
Рецепт приготування:
Для приготування цього соусу нарізані фрукти уварюють в суміші сиропу і води на слабкому вогні до потрібної консистенції. За кілька хвилин до готовності в блюдо додають гірчичний порошок.
Поради шеф-кухаря:
Рекомендується подавати мостарду як гарнір до відварного м'яса. Слід зазначити, що соус, приготований в домашніх умовах, повинен настоятися протягом декількох годин.
- Ягоди і фрукти— 1 кілограм(які є: яблуко, груша, персик, слива червона, слива жовта, папайя, виноград, ківі, диня, айва, інжир, черешня)
- сироп— 300 мілілітрів
- Гірчичний порошок— 2 Ст. ложки
- вода— 300 мілілітрів
Головними компонентами соусу мостарда є різні ягоди і фрукти (яблуко, груша, персик, слива червона, слива жовта, папайя, виноград, ківі, диня, айва, інжир, черешня), сироп, гірчичний, а також, в деяких випадках, цукор, біле вино і вода.
Властивості і походження:
вважається, що рецепт приготування мостарди був відкритий в північній Італії ще в першій половині XIV століття. У той час цей соус виробляли з увареного виноградного соку. Існує кілька видів цього соусу: мостард з П'ємонту - мостард Пьемонтезі, мостарда від Kremony - мостарда ді Кремона, мостарда з айви - Mostarda di mele cotogne, мостарда з винограду - Mostarda d'uva, мостарда від Абрикосова - мостарда ді Albicocche, мостарда з гарбуза - Mostarda di zucca.
застосування:
Мостарда має оригінальний фруктово-гірчичним смаком. Цей соус є типовим блюдом італійської кухні. Він відмінно поєднується зі стравами з м'яса, особливо з яловичини. Мостарду з селери і моркви подають до страв з дичини і козячого сиру.
Рецепт приготування:
Для приготування цього соусу нарізані фрукти уварюють в суміші сиропу і води на слабкому вогні до потрібної консистенції. За кілька хвилин до готовності в блюдо додають гірчичний порошок.
Поради шеф-кухаря:
Рекомендується подавати мостарду як гарнір до відварного м'яса. Слід зазначити, що соус, приготований в домашніх умовах, повинен настоятися протягом декількох годин.
Подібні рецепти
Салат з кальмарів (рецепт з фото)
Способів приготування такого морозива кілька: можна заморозити збиті фрукти або змішати банани з йогуртом або ж приготувати вершкове морозиво з банановим наповнювачем. опис приготування: Готувати морозиво з банана в домашніх умовах дуже просто і швидко. Воно має специфічний смак, оцінити який ...
Свинячі зрази
свинячі зрази — чудовий спосіб приготування зразів зі свинини. Блюдо ідеально вписується в гармонію святкового застілля — наприклад, в честь Нового року. Спробуйте — всі будуть в захваті! опис приготування: Якщо ви, як і багато інших кулінари нашої країни, завжди впевнені у виборі головної стр...
Сироедческая гречана каша
Варка вбиває вітаміни в крупі, а такий спосіб приготування дуже простий і надійний. дивіться рецепт. опис приготування: розповідаю, як приготувати сироедческую гречану кашу: 1. Для початку замочіть гречку на ніч. На ранок промийте її. зачекайте, поки вся вода стече. 2. Гречку перекладіть в чаш...
Сирники з рікотти
Сирники з рікотти — це не зовсім ті сирники, що з сиру, вони виходять набагато ніжніше і смачніше. Готуються як звичайні сирники, на всякий випадок розповім як, це однозначно варто спробувати! опис приготування: Хто ж з нас не любить сирники? Риторичне питання! Але ми звикли їх готувати з сиру...
Товсті пишні млинці на кефірі
Знайшовши в інтернеті рецепт, як приготувати товсті пишні млинці на кефірі, дуже здивувався, адже в рецептурі немає ні грама борошна. Млинці виходять не тільки смачними, але і корисними для фігури. опис приготування: В основі таких млинців - вівсяні пластівці і манна крупа, завдяки їм випічка ...