Рецепт Мостарда

Рецепт Мостарда
Кількість порцій: 6 Час приготування: 1 г. 0 хв.
мостарда (італ. гірчичний) - традиційний італійський соус з маринованих в сиропі фруктів, який подають до страв з м'яса. Рекомендується подавати мостарду як гарнір до відварного м'яса.

опис приготування:

складові:

Головними компонентами соусу мостарда є різні ягоди і фрукти (яблуко, груша, персик, слива червона, слива жовта, папайя, виноград, ківі, диня, айва, інжир, черешня), сироп, гірчичний, а також, в деяких випадках, цукор, біле вино і вода.

Властивості і походження:

вважається, що рецепт приготування мостарди був відкритий в північній Італії ще в першій половині XIV століття. У той час цей соус виробляли з увареного виноградного соку. Існує кілька видів цього соусу: мостард з П'ємонту - мостард Пьемонтезі, мостарда від Kremony - мостарда ді Кремона, мостарда з айви - Mostarda di mele cotogne, мостарда з винограду - Mostarda d'uva, мостарда від Абрикосова - мостарда ді Albicocche, мостарда з гарбуза - Mostarda di zucca.

застосування:

Мостарда має оригінальний фруктово-гірчичним смаком. Цей соус є типовим блюдом італійської кухні. Він відмінно поєднується зі стравами з м'яса, особливо з яловичини. Мостарду з селери і моркви подають до страв з дичини і козячого сиру.

Рецепт приготування:

Для приготування цього соусу нарізані фрукти уварюють в суміші сиропу і води на слабкому вогні до потрібної консистенції. За кілька хвилин до готовності в блюдо додають гірчичний порошок.

Поради шеф-кухаря:

Рекомендується подавати мостарду як гарнір до відварного м'яса. Слід зазначити, що соус, приготований в домашніх умовах, повинен настоятися протягом декількох годин.


  • Ягоди і фрукти— 1 кілограм(які є: яблуко, груша, персик, слива червона, слива жовта, папайя, виноград, ківі, диня, айва, інжир, черешня)
  • сироп— 300 мілілітрів
  • Гірчичний порошок— 2 Ст. ложки
  • вода— 300 мілілітрів
складові:

Головними компонентами соусу мостарда є різні ягоди і фрукти (яблуко, груша, персик, слива червона, слива жовта, папайя, виноград, ківі, диня, айва, інжир, черешня), сироп, гірчичний, а також, в деяких випадках, цукор, біле вино і вода.

Властивості і походження:

вважається, що рецепт приготування мостарди був відкритий в північній Італії ще в першій половині XIV століття. У той час цей соус виробляли з увареного виноградного соку. Існує кілька видів цього соусу: мостард з П'ємонту - мостард Пьемонтезі, мостарда від Kremony - мостарда ді Кремона, мостарда з айви - Mostarda di mele cotogne, мостарда з винограду - Mostarda d'uva, мостарда від Абрикосова - мостарда ді Albicocche, мостарда з гарбуза - Mostarda di zucca.

застосування:

Мостарда має оригінальний фруктово-гірчичним смаком. Цей соус є типовим блюдом італійської кухні. Він відмінно поєднується зі стравами з м'яса, особливо з яловичини. Мостарду з селери і моркви подають до страв з дичини і козячого сиру.

Рецепт приготування:

Для приготування цього соусу нарізані фрукти уварюють в суміші сиропу і води на слабкому вогні до потрібної консистенції. За кілька хвилин до готовності в блюдо додають гірчичний порошок.

Поради шеф-кухаря:

Рекомендується подавати мостарду як гарнір до відварного м'яса. Слід зазначити, що соус, приготований в домашніх умовах, повинен настоятися протягом декількох годин.


Подібні рецепти

Морозиво з банана і молока

Салат з кальмарів (рецепт з фото)

Способів приготування такого морозива кілька: можна заморозити збиті фрукти або змішати банани з йогуртом або ж приготувати вершкове морозиво з банановим наповнювачем. опис приготування: Готувати морозиво з банана в домашніх умовах дуже просто і швидко. Воно має специфічний смак, оцінити який ...

Свинячі зрази

Свинячі зрази

свинячі зрази — чудовий спосіб приготування зразів зі свинини. Блюдо ідеально вписується в гармонію святкового застілля — наприклад, в честь Нового року. Спробуйте — всі будуть в захваті! опис приготування: Якщо ви, як і багато інших кулінари нашої країни, завжди впевнені у виборі головної стр...

Сироедческая гречана каша

Сироедческая гречана каша

Варка вбиває вітаміни в крупі, а такий спосіб приготування дуже простий і надійний. дивіться рецепт. опис приготування: розповідаю, як приготувати сироедческую гречану кашу: 1. Для початку замочіть гречку на ніч. На ранок промийте її. зачекайте, поки вся вода стече. 2. Гречку перекладіть в чаш...

Сирники з рікотти

Сирники з рікотти

Сирники з рікотти — це не зовсім ті сирники, що з сиру, вони виходять набагато ніжніше і смачніше. Готуються як звичайні сирники, на всякий випадок розповім як, це однозначно варто спробувати! опис приготування: Хто ж з нас не любить сирники? Риторичне питання! Але ми звикли їх готувати з сиру...

Товсті пишні млинці на кефірі

Товсті пишні млинці на кефірі

Знайшовши в інтернеті рецепт, як приготувати товсті пишні млинці на кефірі, дуже здивувався, адже в рецептурі немає ні грама борошна. Млинці виходять не тільки смачними, але і корисними для фігури. опис приготування: В основі таких млинців - вівсяні пластівці і манна крупа, завдяки їм випічка ...