Рецепт Мшош квасолевий

Рецепт Мшош квасолевий
Кількість порцій: 2 Час приготування: 1 г. 0 хв.
Рецепт приготування вірменського страви з квасолі («Холодний» і «гарячий» варіанти).

опис приготування:

Замочіть квасолю у воді на 5-8 годин, а потім відваріть її у великій кількості води. Після готовності квасолю розминається, а використаний відвар зливається в окрему посудину.

Мигдаль слід ошпарити, очистити, а потім порубати. Кизил (барбарис) замочується на 15 хвилин і протирається на тертці. Всі продукти з'єднуються, в них вливається квасолевий відвар і вся маса прогрівається. Блюдо необхідно помішувати при варінні на слабкому вогні близько 20 хвилин.

Якщо готується холодний варіант Мшоша, то становлять не прогріваються, а просто перемішуються до стану, нагадує пюре.


  • горячего мшоша;квасоля червона— 1 Склянка
  • Кизил (барбарис) сушений— 1/2 склянки
  • мигдаль— 1/2 склянки
  • родзинки— 1/2 склянки
  • отвар фасоли— 1/4 склянки
  • сіль— — За смаком
  • Для холодного мшоша:квасоля— 1 Склянка
  • цибуля ріпчаста— 4 штуки
  • грецькі горіхи— 1/2 склянки(товчені)
  • пучок петрушки— 1/2 штуки
  • пучка чабер— 1/2 штуки
Замочіть квасолю у воді на 5-8 годин, а потім відваріть її у великій кількості води. Після готовності квасолю розминається, а використаний відвар зливається в окрему посудину.

Мигдаль слід ошпарити, очистити, а потім порубати. Кизил (барбарис) замочується на 15 хвилин і протирається на тертці. Всі продукти з'єднуються, в них вливається квасолевий відвар і вся маса прогрівається. Блюдо необхідно помішувати при варінні на слабкому вогні близько 20 хвилин.

Якщо готується холодний варіант Мшоша, то становлять не прогріваються, а просто перемішуються до стану, нагадує пюре.


Подібні рецепти

Морозиво з банана і молока

Квасолевий салат з морквою

Способів приготування такого морозива кілька: можна заморозити збиті фрукти або змішати банани з йогуртом або ж приготувати вершкове морозиво з банановим наповнювачем. опис приготування: Готувати морозиво з банана в домашніх умовах дуже просто і швидко. Воно має специфічний смак, оцінити який ...

Свинячі зрази

Свинячі зрази

свинячі зрази — чудовий спосіб приготування зразів зі свинини. Блюдо ідеально вписується в гармонію святкового застілля — наприклад, в честь Нового року. Спробуйте — всі будуть в захваті! опис приготування: Якщо ви, як і багато інших кулінари нашої країни, завжди впевнені у виборі головної стр...

Сироедческая гречана каша

Сироедческая гречана каша

Варка вбиває вітаміни в крупі, а такий спосіб приготування дуже простий і надійний. дивіться рецепт. опис приготування: розповідаю, як приготувати сироедческую гречану кашу: 1. Для початку замочіть гречку на ніч. На ранок промийте її. зачекайте, поки вся вода стече. 2. Гречку перекладіть в чаш...

Сирники з рікотти

Сирники з рікотти

Сирники з рікотти — це не зовсім ті сирники, що з сиру, вони виходять набагато ніжніше і смачніше. Готуються як звичайні сирники, на всякий випадок розповім як, це однозначно варто спробувати! опис приготування: Хто ж з нас не любить сирники? Риторичне питання! Але ми звикли їх готувати з сиру...

Товсті пишні млинці на кефірі

Товсті пишні млинці на кефірі

Знайшовши в інтернеті рецепт, як приготувати товсті пишні млинці на кефірі, дуже здивувався, адже в рецептурі немає ні грама борошна. Млинці виходять не тільки смачними, але і корисними для фігури. опис приготування: В основі таких млинців - вівсяні пластівці і манна крупа, завдяки їм випічка ...