Рецепт Мусака грецькою мовою

Рецепт Мусака грецькою мовою
Кількість порцій: 4-6 Час приготування: 1 г. 0 хв.
Мусака - традиційна грецька запіканка з баклажанів і баранини. З баранини нам треба буде зробити фарш. Крім баклажанів, для приготування мусака знадобиться цибуля, часник, помідори, спеції.

опис приготування:

Для мусаки по-грецьки знадобиться досить багато інгредієнтів. І трохи терпіння. Баклажани треба запекти, з м'яса, овочів і спецій зварити соус. Також треба буде приготувати соус Бешамель. Потім все викладаємо шарами в форму для запікання і випікаємо в духовці. Виходить неймовірно смачна страва!

  • Фарш з баранини— 500 грам
  • цибулина— 1 штука
  • часник— 5-6 штук
  • томатне пюре— 800 грам
  • Томатна паста— 2 Ст. ложки
  • Масло рослинне— 4 Ст. ложки
  • обкладинка— 2 чайних ложки
  • Koriandr (Braai)  — 2 чайних ложки
  • каенского перець (або чилі мелений)  — 1 Чайна ложка
  • чебрець (чебрець)  — 1 Чайна ложка
  • сіль— — За смаком
  • Перець чорний мелений— — За смаком
  • Вершкове масло— 25 грам
  • борошно— 2-3 Ст. ложок
  • молоко— 1/2 склянки
  • баклажани— 3 штуки
  • сир жовтий— 120 грам
Мусака грецькою мовою - фото крок 1 1. промийте баклажани. Наріжте їх уздовж пластинками, товщиною в 1 см. Викладіть на деко, збризніть оливковим або іншим рослинним маслом (три ст. ложки). У духовці поставте режим гриль і запечіть протягом 15 хвилин (температура — 180 градусів). Поверхня повинна стати золотистої а сам овоч — м'яким.

Мусака грецькою мовою - фото крок 2 2. Поки баклажани підрум'янюються в духовці, начистити і наріжте кубиками цибулю і часник. Потім обсмажте їх до м'якості на маслі у великій каструлі. Щойно цибуля стане м'яким, додайте фарш з баранини і обсмажте, помішуючи, до повної готовності м'яса.

Мусака грецькою мовою - фото крок 3 3. Додайте в каструлю корицю, koriandr, чебрець, каенского перець, по одній чайній ложці перцю або солі. перемішайте. Потім додайте томатне пюре і пасту. Ще раз перемішайте. Понизьте вогонь до повільного і тушьте протягом 15-20 хвилин, періодично помішуючи.

Мусака грецькою мовою - фото крок 4 4. Готові баклажани викладіть на тарілку. Поставте на вогонь сковороду. Будемо готувати соус Бешамель. На середньому вогні розтопіть масло, потім, помішуючи віночком, введіть борошно. Потім влийте молоко. постійно помішуйте, якщо треба, понизьте вогонь. Соус повинен вийти не дуже густий, але і не зовсім рідкий. Тому кількість молока регулюйте самостійно.

Мусака грецькою мовою - фото крок 5 5. У велику форму для запікання влийте половину кількості соусу з фаршем. Зверху викладіть шар баклажанів (половину кількості, потім знову м'ясної соус і залишилися баклажани. Залийте все соусом бешамель. Зверху посипте тертим сиром.

Мусака грецькою мовою - фото крок 6 6. Випікайте грецьку мусака в розігрітій до 160 градусів духовці протягом 30 хвилин. Сир повинен стати золотистим і хрустким, а соус пузиритися. Подавайте з картоплею або зеленим салатом. Смачного!

Подібні рецепти

Мусака болгарська

Frikadelyki іспанською мовою

Перед вами рецепт, який підкаже, як приготувати мусака болгарську. впевнена, вам сподобається це блюдо, адже це буде святковий і разом з тим ситне, ніжне, яскраве блюдо. Дуже смачно і ситно. опис приготування: Завдяки поєднанню картоплі і баклажанів разом з соковитою начинкою вийде чудное блюд...

Мусака з баклажанів і помідорів

Мусака з баклажанів і помідорів

Грецьке традиційне блюдо, для любителів запіканок. опис приготування: Баклажани почистити і порізати на тонкі великі скибочки. Посолити і покласти відстоюватися. Фарш і цибулю обсмажити на олії. Потім додати вино, очищені і дрібно нарізані помідори, посолити, поперчити і тушкувати поки не випа...

«мусака» класичний рецепт

«мусака» класичний рецепт

Мусака - це ситне блюдо, яке обов'язково сподобається всім вашим домашнім. Його можна подати як гарячого на святковий стіл. У мусака вдало поєднуються м'ясний фарш і овочі. Спробуйте! опис приготування: Для приготування мусака вам буде потрібно фарш: курячий, свинячий або яловичий. Блюдо виход...

Мусака класичний рецепт

Мусака класичний рецепт

Мусака - популярна страва країн Близького Сходу, яке складається з баклажанів і м'ясного фаршу з заливкою. Я пропоную свій злегка змінений варіант цієї страви, який підійде для ситного обіду. опис приготування: рецептів, як приготувати мусака, багато, і все залежить від регіону. Суперечки про ...

Мусака (перевірений рецепт)

Мусака (перевірений рецепт)

Мусака - це вид "; Лазаньї ";, тільки в її основі не листи пасти, а баклажани. Блюдо готується з баклажанів, двох видів соусу і сирної скоринки. розповім, як приготувати "; Мусаку" за перевіреним рецептом. опис приготування: Мусака - це національне грецьке блюдо. Баклажани прийнято нарізати до...