Мусака (перевірений рецепт)

Мусака (перевірений рецепт)
Кількість порцій: 6-8 Час приготування: 2 г. 30 хв.
Мусака - це вид "; Лазаньї ";, тільки в її основі не листи пасти, а баклажани. Блюдо готується з баклажанів, двох видів соусу і сирної скоринки. розповім, як приготувати "; Мусаку" за перевіреним рецептом.

опис приготування:

Мусака - це національне грецьке блюдо. Баклажани прийнято нарізати довгими шматочками, але можна кружечками. Попередньо баклажанні шматочки обсмажують на сковороді або запікають у духовці. Окремо готується м'ясний соус на основі томатів і фаршу, а також вершковий соус або «Бешамель».

  • баклажани— 2-3 штук
  • Оливкова олія— За смаком
  • Цибуля— 1 штука
  • часник— 4 зубчики
  • фарш (яловичий або баранячий)  — 1 кілограм
  • помідори— 4-5 штук(соковиті)
  • Томатна паста— 2 Ст. ложки
  • Біле вино— 0,5 склянки
  • петрушка— 4 штуки
  • цукор— 1 Чайна ложка
  • обкладинка— 0,5 чайних ложки
  • сіль, мелений перець— За смаком
  • Вершкове масло— 3 Ст. ложки
  • борошно— 4 Ст. ложки
  • молоко— 2 склянки
  • Мускатний горіх— 0,5 чайних ложки
  • пармезан— 1/3 склянки
  • яйця— 1 штука
мусака (перевірений рецепт) - фото крок 1 1. вимийте баклажани, наріжте їх тонкими кружечками, можна скибочками.

мусака (перевірений рецепт) - фото крок 2 2. Викладіть кружечки баклажана в миску і посипте сіллю, це допоможе позбутися від гіркоти.

мусака (перевірений рецепт) - фото крок 3 3. вже через 15-20 хвилин ви помітите рідину на баклажанах.

мусака (перевірений рецепт) - фото крок 4 4. Промийте баклажани і перекладіть кружечки на паперовий або звичайний рушник.

мусака (перевірений рецепт) - фото крок 5 5. Викладіть баклажани на деко в один шар і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 15-25 хвилин.

мусака (перевірений рецепт) - фото крок 6 6. Наріжте дрібно цибулю, измельчитечасник. Обсмажте на розпеченій сковороді спершу цибулю, потім додайте часник, готуйте 8-10 хвилин. Викладіть до овочів на сковороді фарш, обсмажте його до готовності, розминаючи лопаткою. Наріжте дрібно томати, викладіть їх до готового фаршу, додайте томатну пасту, вино, свіжу подрібнену петрушку, цукор, сіль і перець, готуйте під закритою кришкою на слабкому вогні 20-30 хвилин.

мусака (перевірений рецепт) - фото крок 7 7. Зробіть інший соус: розтопіть в окремій сковороді вершкове масло, додайте до нього борошно і розмішайте віночком, влийте стакан молока і перемішайте, потім влийте молоко. Доведіть суміш до кипіння, варите 2-3 хвилини і зніміть з вогню. Додайте тертий сир (2 столові ложки), мускатний горіх, сіль, перець.

мусака (перевірений рецепт) - фото крок 8 8. В іншій мисці збийте куряче яйце, введіть його до остившему соусу на основі молока і борошна, перемішайте.

мусака (перевірений рецепт) - фото крок 9 9. Викладіть на дно форми для запікання 1/3 баклажанів, зверху розподіліть половину м'ясного соусу.

мусака (перевірений рецепт) - фото крок 10 10. Накрийте м'ясної соус другою частиною баклажанів, викладіть залишився м'ясний соус.

мусака (перевірений рецепт) - фото крок 11 11. Покладіть поверх залишилися баклажани і вилийте другий соус (мука + молоко), розподіліть його по всій поверхні.

мусака (перевірений рецепт) - фото крок 12 12. Сир, що натріть на тертці і посипте їм запіканку.

мусака (перевірений рецепт) - фото крок 13 13. Випікайте все в розігрітому до 180 градусів духовці близько 50-60 хвилин. Остудіть блюдо протягом 10 хвилин перед подачею.

Подібні рецепти

«мусака» класичний рецепт

Домашній хліб на заквасці в хлібопічці

Мусака - це ситне блюдо, яке обов'язково сподобається всім вашим домашнім. Його можна подати як гарячого на святковий стіл. У мусака вдало поєднуються м'ясний фарш і овочі. Спробуйте! опис приготування: Для приготування мусака вам буде потрібно фарш: курячий, свинячий або яловичий. Блюдо виход...

Мусака класичний рецепт

Мусака класичний рецепт

Мусака - популярна страва країн Близького Сходу, яке складається з баклажанів і м'ясного фаршу з заливкою. Я пропоную свій злегка змінений варіант цієї страви, який підійде для ситного обіду. опис приготування: рецептів, як приготувати мусака, багато, і все залежить від регіону. Суперечки про ...

Мусака (простий рецепт)

Мусака (простий рецепт)

Якщо ви були в Греції, то напевно пробували їх національні страви, в які закохуєшся в першого разу. Сьогодні я розповім вам, як приготувати мусака і приємно здивувати свою сім'ю цією стравою. опис приготування: Таке блюдо можна приготувати як на повсякденний, так і на звану вечерю. Мусака обов...

Мусака болгарська

Мусака болгарська

Перед вами рецепт, який підкаже, як приготувати мусака болгарську. впевнена, вам сподобається це блюдо, адже це буде святковий і разом з тим ситне, ніжне, яскраве блюдо. Дуже смачно і ситно. опис приготування: Завдяки поєднанню картоплі і баклажанів разом з соковитою начинкою вийде чудное блюд...

Мусака з баклажанів і помідорів

Мусака з баклажанів і помідорів

Грецьке традиційне блюдо, для любителів запіканок. опис приготування: Баклажани почистити і порізати на тонкі великі скибочки. Посолити і покласти відстоюватися. Фарш і цибулю обсмажити на олії. Потім додати вино, очищені і дрібно нарізані помідори, посолити, поперчити і тушкувати поки не випа...