Мусака (перевірений рецепт)
Мусака - це вид "; Лазаньї ";, тільки в її основі не листи пасти, а баклажани. Блюдо готується з баклажанів, двох видів соусу і сирної скоринки. розповім, як приготувати "; Мусаку" за перевіреним рецептом.
опис приготування:
Мусака - це національне грецьке блюдо. Баклажани прийнято нарізати довгими шматочками, але можна кружечками. Попередньо баклажанні шматочки обсмажують на сковороді або запікають у духовці. Окремо готується м'ясний соус на основі томатів і фаршу, а також вершковий соус або «Бешамель».
- баклажани— 2-3 штук
- Оливкова олія— За смаком
- Цибуля— 1 штука
- часник— 4 зубчики
- фарш (яловичий або баранячий) — 1 кілограм
- помідори— 4-5 штук(соковиті)
- Томатна паста— 2 Ст. ложки
- Біле вино— 0,5 склянки
- петрушка— 4 штуки
- цукор— 1 Чайна ложка
- обкладинка— 0,5 чайних ложки
- сіль, мелений перець— За смаком
- Вершкове масло— 3 Ст. ложки
- борошно— 4 Ст. ложки
- молоко— 2 склянки
- Мускатний горіх— 0,5 чайних ложки
- пармезан— 1/3 склянки
- яйця— 1 штука
2. Викладіть кружечки баклажана в миску і посипте сіллю, це допоможе позбутися від гіркоти.
3. вже через 15-20 хвилин ви помітите рідину на баклажанах.
4. Промийте баклажани і перекладіть кружечки на паперовий або звичайний рушник.
5. Викладіть баклажани на деко в один шар і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 15-25 хвилин.
6. Наріжте дрібно цибулю, измельчитечасник. Обсмажте на розпеченій сковороді спершу цибулю, потім додайте часник, готуйте 8-10 хвилин. Викладіть до овочів на сковороді фарш, обсмажте його до готовності, розминаючи лопаткою. Наріжте дрібно томати, викладіть їх до готового фаршу, додайте томатну пасту, вино, свіжу подрібнену петрушку, цукор, сіль і перець, готуйте під закритою кришкою на слабкому вогні 20-30 хвилин.
7. Зробіть інший соус: розтопіть в окремій сковороді вершкове масло, додайте до нього борошно і розмішайте віночком, влийте стакан молока і перемішайте, потім влийте молоко. Доведіть суміш до кипіння, варите 2-3 хвилини і зніміть з вогню. Додайте тертий сир (2 столові ложки), мускатний горіх, сіль, перець.
8. В іншій мисці збийте куряче яйце, введіть його до остившему соусу на основі молока і борошна, перемішайте.
9. Викладіть на дно форми для запікання 1/3 баклажанів, зверху розподіліть половину м'ясного соусу.
10. Накрийте м'ясної соус другою частиною баклажанів, викладіть залишився м'ясний соус.
11. Покладіть поверх залишилися баклажани і вилийте другий соус (мука + молоко), розподіліть його по всій поверхні.
12. Сир, що натріть на тертці і посипте їм запіканку.
13. Випікайте все в розігрітому до 180 градусів духовці близько 50-60 хвилин. Остудіть блюдо протягом 10 хвилин перед подачею.
Подібні рецепти
Домашній хліб на заквасці в хлібопічці
Мусака - це ситне блюдо, яке обов'язково сподобається всім вашим домашнім. Його можна подати як гарячого на святковий стіл. У мусака вдало поєднуються м'ясний фарш і овочі. Спробуйте! опис приготування: Для приготування мусака вам буде потрібно фарш: курячий, свинячий або яловичий. Блюдо виход...
Мусака класичний рецепт
Мусака - популярна страва країн Близького Сходу, яке складається з баклажанів і м'ясного фаршу з заливкою. Я пропоную свій злегка змінений варіант цієї страви, який підійде для ситного обіду. опис приготування: рецептів, як приготувати мусака, багато, і все залежить від регіону. Суперечки про ...
Мусака (простий рецепт)
Якщо ви були в Греції, то напевно пробували їх національні страви, в які закохуєшся в першого разу. Сьогодні я розповім вам, як приготувати мусака і приємно здивувати свою сім'ю цією стравою. опис приготування: Таке блюдо можна приготувати як на повсякденний, так і на звану вечерю. Мусака обов...
Мусака болгарська
Перед вами рецепт, який підкаже, як приготувати мусака болгарську. впевнена, вам сподобається це блюдо, адже це буде святковий і разом з тим ситне, ніжне, яскраве блюдо. Дуже смачно і ситно. опис приготування: Завдяки поєднанню картоплі і баклажанів разом з соковитою начинкою вийде чудное блюд...
Мусака з баклажанів і помідорів
Грецьке традиційне блюдо, для любителів запіканок. опис приготування: Баклажани почистити і порізати на тонкі великі скибочки. Посолити і покласти відстоюватися. Фарш і цибулю обсмажити на олії. Потім додати вино, очищені і дрібно нарізані помідори, посолити, поперчити і тушкувати поки не випа...