Рецепт Musaka по-turecki

Рецепт Musaka по-turecki
Кількість порцій: 5-7 Час приготування: 2 г. 0 хв.
Мусака по-турецьки готується під соусом, що нагадує бешамель. Я додаю в неї баранячий фарш, хоча у моєї подруги вегетаріанки мусака по-турецьки йде з соєвим м'ясом.

опис приготування:

мусака — улюблене блюдо східних країн. Іноді її роблять з картоплею, морквою і кабачками. Можете використовувати замість пармезану будь-який інший твердий сир. Найчастіше мусака робиться з баранячим фаршем. Але існує і вегетаріанська мусака, в неї додають соєве м'ясо (про що я вже згадала) або просто тушковані овочі. Обов'язковою інгредієнтом є і помідори. Готуйте і насолоджуйтеся!

  • баклажани— 1,5 кілограма
  • Оливкова олія— 5-6 Ст. ложок
  • Ріпчаста цибуля— 1 штука
  • часник— 4 зубчики
  • баранячий фарш— 1 кілограм(Можете замінити будь-яким іншим.)
  • помідори— 2-3 штук
  • Томатна паста— 2 Ст. ложки
  • Біле вино— 1,5 Ст. ложки
  • пучок петрушки— 1 штука
  • цукор— 1 Чайна ложка
  • обкладинка— 0,5 чайних ложки
  • сіль— 1 Чайна ложка
  • Чорний мелений перець— За смаком
  • Вершкове масло— 3 Ст. ложки
  • борошно— 4 Ст. ложки
  • молоко— 2 склянки
  • Мускатний горіх— 0,5 чайних ложки
  • Білий мелений перець— За смаком
  • Сир пармезан— 100 грам
  • яйце— 1 штука
Musaka по-turecki - фото крок 1 Помийте баклажани і наріжте кільцями. Викладіть їх в друшляк і засипте сіллю. (1 немає. ложка). Потримайте в солі баклажани близько години. Потім гарненько їх промийте, просушіть, змастіть кожен шматочок оливковою олією (3-4 ст. ложки), розкладіть на деко, покритий пекарської папером і випікайте в духовці при температурі 200 градусів 20-30 хвилин.

Musaka по-turecki - фото крок 2 Тепер приготуємо фарш. На сковороді обсмажте дрібно рубаний лук на середньому вогні, 3-4 хвилини. Додайте нарізаний часник (можете видавити) і смажте часник з цибулею ще 8-10 хвилин. Лук стане м'яким. Потім до цибулі і часнику викладіть баранячий фарш. Гасіть все разом 15 хвилин. Фарш повинен стати коричневим. Вилийте зайвий жир зі сковороди столовою ложкою. Додайте біле вино, нарізані на маленькі шматочки помідори, томатну пасту, посічену петрушку, цукор, корицю. Приправити сіллю і poperčite. Гасіть все на середньому вогні 20 хвилин.

Musaka по-turecki - фото крок 3 Приступимо до соусу. Розтопити вершкове масло, всипте в нього муку, povarite 2-3 хвилини. Вилийте в каструлю один стакан молока, перемішайте і додайте другий стакан молока. Доведіть до кипіння, постійно помішуючи соус. Як тільки закипить, зменшіть вогонь до слабкого і поваріть ще 2 хвилини. Соус повинен загуснути, як нежирна сметана. Після зніміть з вогню, додайте 2 столових ложки тертого пармезану, мускатного горіха, трохи солі і перцю, перемішайте.

Musaka по-turecki - фото крок 4 Приготуйте глибоку форму для випікання. Змастіть її оливковою олією. Муссака по-турецьки готується шарами. Спочатку викладіть один шар баклажанів, зверху покладіть трохи м'ясного фаршу, потім другий шар, знову фарш, а на третій шар баклажанів (останній) вилийте вершковий соус. Перед тим як вилити соус, вбийте в нього яйце і добре перемішайте.

Musaka по-turecki - фото крок 5 Зверху Муссакі посипте тертим пармезаном. Випікайте в духовці при температурі 180 градусів 50-60 хвилин. Ваша мусака після надмірного turecki!

Подібні рецепти

Морозиво з банана і молока

Рецепт картоплі в горщиках в духовці

Способів приготування такого морозива кілька: можна заморозити збиті фрукти або змішати банани з йогуртом або ж приготувати вершкове морозиво з банановим наповнювачем. опис приготування: Готувати морозиво з банана в домашніх умовах дуже просто і швидко. Воно має специфічний смак, оцінити який ...

Свинячі зрази

Свинячі зрази

свинячі зрази — чудовий спосіб приготування зразів зі свинини. Блюдо ідеально вписується в гармонію святкового застілля — наприклад, в честь Нового року. Спробуйте — всі будуть в захваті! опис приготування: Якщо ви, як і багато інших кулінари нашої країни, завжди впевнені у виборі головної стр...

Сироедческая гречана каша

Сироедческая гречана каша

Варка вбиває вітаміни в крупі, а такий спосіб приготування дуже простий і надійний. дивіться рецепт. опис приготування: розповідаю, як приготувати сироедческую гречану кашу: 1. Для початку замочіть гречку на ніч. На ранок промийте її. зачекайте, поки вся вода стече. 2. Гречку перекладіть в чаш...

Сирники з рікотти

Сирники з рікотти

Сирники з рікотти — це не зовсім ті сирники, що з сиру, вони виходять набагато ніжніше і смачніше. Готуються як звичайні сирники, на всякий випадок розповім як, це однозначно варто спробувати! опис приготування: Хто ж з нас не любить сирники? Риторичне питання! Але ми звикли їх готувати з сиру...

Товсті пишні млинці на кефірі

Товсті пишні млинці на кефірі

Знайшовши в інтернеті рецепт, як приготувати товсті пишні млинці на кефірі, дуже здивувався, адже в рецептурі немає ні грама борошна. Млинці виходять не тільки смачними, але і корисними для фігури. опис приготування: В основі таких млинців - вівсяні пластівці і манна крупа, завдяки їм випічка ...