Мусака (простий рецепт)

Мусака (простий рецепт)
Кількість порцій: 4 Час приготування: 1 г. 30 хв.
Якщо ви були в Греції, то напевно пробували їх національні страви, в які закохуєшся в першого разу. Сьогодні я розповім вам, як приготувати мусака і приємно здивувати свою сім'ю цією стравою.

опис приготування:

Таке блюдо можна приготувати як на повсякденний, так і на звану вечерю. Мусака обов'язково здивує вашу сім'ю і обов'язково потішить ваших гостей. Важливо відмітити, що її краще готувати з баранячого фаршу, але цілком згодиться і яловичий. Перед подачею посипте запіканку свіжою зеленню.

Смачного!

  • баклажани— 3 штуки
  • сіль— За смаком
  • Оливкова олія— 1/4 склянки
  • Вершкове масло— 1 Ст. ложка
  • Фарш із яловичини— 500 грам
  • Цибуля— 2 штуки
  • часник— 1 зубчик
  • мелена кориця— 1/4 чайних ложки
  • Мускатний горіх— 1/4 чайних ложки
  • петрушка сушена— 2 Ст. ложки
  • Томатний соус— 300 грам
  • Червоне вино— 100 грам
  • яйце— 1 штука
  • молоко— 4 склянки
  • борошно— 6 Ст. ложок
  • Тертий сир Пармезан— 1,5 склянки
1 Баклажани наріжте вздовж, приправте сіллю і обсмажте до золотистого кольору на оливковій олії. Перекладіть їх на паперовий рушник, дайте стекти зайвому маслу.

2 Потім обсмажте фарш, додайте сіль, рубаний часник і подрібнену цибулю. через 5-7 хвилин додайте в фарш корицю, мускатний горіх, злийте вино і томатний соус і тушкуйте на повільному вогні 20 хвилин, помішуючи.

3 Потім збийте яйце і влийте в фарш, перемішайте.

4 Для соусу "; Бешамель" розтопіть вершкове масло в каструлі, додайте борошно і обсмажуйте, через 1 мунут додайте молоко і перемішайте до однорідного стану. Приправте сіллю і перцем за смаком. Зніміть з вогню.

5 У форму для запікання викладіть шар баклажанів, потім - фарш, потім - натертий сир, далі - баклажани, сир і соус "; Бешамель ";, сир.

6 Випікайте в розігрітій до 175 градусів духовці 1 час.

Подібні рецепти

«мусака» класичний рецепт

Мусака сербський

Мусака - це ситне блюдо, яке обов'язково сподобається всім вашим домашнім. Його можна подати як гарячого на святковий стіл. У мусака вдало поєднуються м'ясний фарш і овочі. Спробуйте! опис приготування: Для приготування мусака вам буде потрібно фарш: курячий, свинячий або яловичий. Блюдо виход...

Мусака класичний рецепт

Мусака класичний рецепт

Мусака - популярна страва країн Близького Сходу, яке складається з баклажанів і м'ясного фаршу з заливкою. Я пропоную свій злегка змінений варіант цієї страви, який підійде для ситного обіду. опис приготування: рецептів, як приготувати мусака, багато, і все залежить від регіону. Суперечки про ...

Мусака (перевірений рецепт)

Мусака (перевірений рецепт)

Мусака - це вид "; Лазаньї ";, тільки в її основі не листи пасти, а баклажани. Блюдо готується з баклажанів, двох видів соусу і сирної скоринки. розповім, як приготувати "; Мусаку" за перевіреним рецептом. опис приготування: Мусака - це національне грецьке блюдо. Баклажани прийнято нарізати до...

Мусака болгарська

Мусака болгарська

Перед вами рецепт, який підкаже, як приготувати мусака болгарську. впевнена, вам сподобається це блюдо, адже це буде святковий і разом з тим ситне, ніжне, яскраве блюдо. Дуже смачно і ситно. опис приготування: Завдяки поєднанню картоплі і баклажанів разом з соковитою начинкою вийде чудное блюд...

Мусака з баклажанів і помідорів

Мусака з баклажанів і помідорів

Грецьке традиційне блюдо, для любителів запіканок. опис приготування: Баклажани почистити і порізати на тонкі великі скибочки. Посолити і покласти відстоюватися. Фарш і цибулю обсмажити на олії. Потім додати вино, очищені і дрібно нарізані помідори, посолити, поперчити і тушкувати поки не випа...