Мусака (простий рецепт)
Якщо ви були в Греції, то напевно пробували їх національні страви, в які закохуєшся в першого разу. Сьогодні я розповім вам, як приготувати мусака і приємно здивувати свою сім'ю цією стравою.
опис приготування:
Таке блюдо можна приготувати як на повсякденний, так і на звану вечерю. Мусака обов'язково здивує вашу сім'ю і обов'язково потішить ваших гостей. Важливо відмітити, що її краще готувати з баранячого фаршу, але цілком згодиться і яловичий. Перед подачею посипте запіканку свіжою зеленню.
Смачного!
- баклажани— 3 штуки
- сіль— За смаком
- Оливкова олія— 1/4 склянки
- Вершкове масло— 1 Ст. ложка
- Фарш із яловичини— 500 грам
- Цибуля— 2 штуки
- часник— 1 зубчик
- мелена кориця— 1/4 чайних ложки
- Мускатний горіх— 1/4 чайних ложки
- петрушка сушена— 2 Ст. ложки
- Томатний соус— 300 грам
- Червоне вино— 100 грам
- яйце— 1 штука
- молоко— 4 склянки
- борошно— 6 Ст. ложок
- Тертий сир Пармезан— 1,5 склянки
2 Потім обсмажте фарш, додайте сіль, рубаний часник і подрібнену цибулю. через 5-7 хвилин додайте в фарш корицю, мускатний горіх, злийте вино і томатний соус і тушкуйте на повільному вогні 20 хвилин, помішуючи.
3 Потім збийте яйце і влийте в фарш, перемішайте.
4 Для соусу "; Бешамель" розтопіть вершкове масло в каструлі, додайте борошно і обсмажуйте, через 1 мунут додайте молоко і перемішайте до однорідного стану. Приправте сіллю і перцем за смаком. Зніміть з вогню.
5 У форму для запікання викладіть шар баклажанів, потім - фарш, потім - натертий сир, далі - баклажани, сир і соус "; Бешамель ";, сир.
6 Випікайте в розігрітій до 175 градусів духовці 1 час.
Подібні рецепти
Мусака сербський
Мусака - це ситне блюдо, яке обов'язково сподобається всім вашим домашнім. Його можна подати як гарячого на святковий стіл. У мусака вдало поєднуються м'ясний фарш і овочі. Спробуйте! опис приготування: Для приготування мусака вам буде потрібно фарш: курячий, свинячий або яловичий. Блюдо виход...
Мусака класичний рецепт
Мусака - популярна страва країн Близького Сходу, яке складається з баклажанів і м'ясного фаршу з заливкою. Я пропоную свій злегка змінений варіант цієї страви, який підійде для ситного обіду. опис приготування: рецептів, як приготувати мусака, багато, і все залежить від регіону. Суперечки про ...
Мусака (перевірений рецепт)
Мусака - це вид "; Лазаньї ";, тільки в її основі не листи пасти, а баклажани. Блюдо готується з баклажанів, двох видів соусу і сирної скоринки. розповім, як приготувати "; Мусаку" за перевіреним рецептом. опис приготування: Мусака - це національне грецьке блюдо. Баклажани прийнято нарізати до...
Мусака болгарська
Перед вами рецепт, який підкаже, як приготувати мусака болгарську. впевнена, вам сподобається це блюдо, адже це буде святковий і разом з тим ситне, ніжне, яскраве блюдо. Дуже смачно і ситно. опис приготування: Завдяки поєднанню картоплі і баклажанів разом з соковитою начинкою вийде чудное блюд...
Мусака з баклажанів і помідорів
Грецьке традиційне блюдо, для любителів запіканок. опис приготування: Баклажани почистити і порізати на тонкі великі скибочки. Посолити і покласти відстоюватися. Фарш і цибулю обсмажити на олії. Потім додати вино, очищені і дрібно нарізані помідори, посолити, поперчити і тушкувати поки не випа...