Рецепт Мусака с фетой
Греческая мусака уже успела многим полюбиться, предлагаю попробовать очень душевную версию с сыром фета. буде соковито, ситно і дуже ароматно!
опис приготування:
Летом обязательно порадуйте своих близких замечательной греческой запеканкой из баклажанов. Безперечно, это блюдо выходного дня, потребует времени, но результат обязательно впечатлит!
- фарш яловичий— 600 г Грам
- Оливкова олія— 100 мілілітрів
- Цибуля ріпчаста— 2 штуки
- часник— 2 зубчики
- розмарин сушений— 1/4 чайних ложки
- орегано— 1/2 чайних ложки
- Лавровий лист— 2 штуки
- Вино червоне сухе— 150 мілілітрів
- Томати різані в с / с— 800 мілілітрів
- баклажан середній— 4 штуки
- Картопля— 4 штуки
- Вершкове масло— 50 грам
- борошно— 50 грам
- молоко— 750 мілілітрів
- горіх мускатний— 1/4 штуки
- яйця— 2 штуки
- лимон— 1/2 штуки
- Фета— 100 грам
- пармезан— 25 грам
Цибулю і часник дрібно наріжте. Добавьте к фаршу с розмарином орегано. додайте 1 лавровий лист. наполягати вино, дайте йому випаруватися. додайте томати, Тушіте 1 годину під кришкою. Приправити сіллю і poperčite.
Картопля нарежьте толстыми ломтиками, відваріть протягом 5 хвилин. воду злийте, к картофелю добавьте немного оливкового масла и щепотку соли, перемішайте.
Баклажаны нарежьте вдоль толстыми ломтиками, обсмажте з двох сторін, додавши трохи масла.
В большую форму для запекания выложите первым слоем картофель. Запікайте в духовці, розігрітій до 180 градусів 40 хвилин.
Для соуса подогрейте отдельно молоко. У невеликій каструлі розтопіть вершкове масло, додайте борошно, перемішайте. Тонкою цівкою влийте молоко, помішуючи. Додайте лавровий лист. Варіть соус до загусання. додайте сіль, перець, натріть мускатний горіх. Зніміть з вогню, выньте лавровый лист. Взбейте яйца с лимонным соком и постепенно добавьте в соус.
На картофель выложите половину фарша, половину феты, половину баклажанів. Повторіть шари.
викладіть соус, натрите сверху пармезан. запікайте 40 хвилин. Дайте мусаке немного настояться и подавайте. Смачного!
Подібні рецепти
Мусака грецька
Перед вами рецепт, який підкаже, як приготувати мусака болгарську. впевнена, вам сподобається це блюдо, адже це буде святковий і разом з тим ситне, ніжне, яскраве блюдо. Дуже смачно і ситно. опис приготування: Завдяки поєднанню картоплі і баклажанів разом з соковитою начинкою вийде чудное блюд...
Мусака з баклажанів і помідорів
Грецьке традиційне блюдо, для любителів запіканок. опис приготування: Баклажани почистити і порізати на тонкі великі скибочки. Посолити і покласти відстоюватися. Фарш і цибулю обсмажити на олії. Потім додати вино, очищені і дрібно нарізані помідори, посолити, поперчити і тушкувати поки не випа...
«мусака» класичний рецепт
Мусака - це ситне блюдо, яке обов'язково сподобається всім вашим домашнім. Його можна подати як гарячого на святковий стіл. У мусака вдало поєднуються м'ясний фарш і овочі. Спробуйте! опис приготування: Для приготування мусака вам буде потрібно фарш: курячий, свинячий або яловичий. Блюдо виход...
Мусака класичний рецепт
Мусака - популярна страва країн Близького Сходу, яке складається з баклажанів і м'ясного фаршу з заливкою. Я пропоную свій злегка змінений варіант цієї страви, який підійде для ситного обіду. опис приготування: рецептів, як приготувати мусака, багато, і все залежить від регіону. Суперечки про ...
Мусака грецькою мовою
Мусака - традиційна грецька запіканка з баклажанів і баранини. З баранини нам треба буде зробити фарш. Крім баклажанів, для приготування мусака знадобиться цибуля, часник, помідори, спеції. опис приготування: Для мусаки по-грецьки знадобиться досить багато інгредієнтів. І трохи терпіння. Бакла...