Рецепт Мусака з баклажанами
Мусака з баклажанами — традиційне грецьке гаряче блюдо, яке сьогодні популярно по всьому світу, в тому числі і в Росії.
опис приготування:
мусака — страва, не має єдино вірного рецепта. Готують її по-різному. Однак, в цілому, практично завжди готується мусака з баклажанами, фаршем і соусом бешамель — прямо як в цьому рецепті. Греки їдять мусака і як гаряче блюдо, і як холодний салат, проте особисто мені ближче перший варіант. Втім, спробувати варто і так, і так. хай щастить!
- баклажани— 600 грам
- Оливкова олія— 80 мілілітрів
- Цибуля ріпчаста— 1 штука
- Свинина— 300 грам
- яловичина— 300 грам
- Вино біле сухе— 200 мілілітрів
- помідори— 400 грам
- Картопля— 600 грам
- сіль морська— 1 Чайна ложка
- петрушка— 2 чайних ложки
- обкладинка— 1/2 чайних ложки
- цукор коричневий— 1/2 чайних ложки
- молоко— 500 мілілітрів
- Борошно пшеничне— 50 грам
- Вершкове масло— 50 грам
- Мускатний горіх тертий— 1/4 чайних ложки
Цибулю дрібно нарізаємо і пасеруємо до прозорості.
Свинину і яловичину спершу нарізаємо на невеликі кубики, а потім за допомогою блендера подрібнюємо в фарш.
Фарш додаємо на сковороду до цибулі і обсмажуємо до втрати рожевого відтінку. Далі вливаємо в сковороду 200 мл сухого білого вина і тушкуємо все, помішуючи, близько 20 хвилин.
На помідорах робимо хрестоподібний надріз (як на фото), потім опускаємо їх на пару хвилин в окріп. Потім знімаємо з помідорів шкірку.
Помідори необхідно нарізати на невеликі кубики і додати на сковороду до фаршу. Солимо і тушкуємо ще 15-20 хвилин.
додаємо спеції, перемішуємо і знімаємо з вогню.
Картопля очищаємо від шкірки і нарізаємо на тонкі (0,5 см) скибочки. Обсмажуємо їх на сковороді до напівготовності, солимо.
Беремо форму для запікання, злегка змащуємо її маслом. Викладаємо нижній шар з обсмажених скибочок картоплі.
Потім викладаємо шар фаршу. розрівнюємо.
На самий верх викладаємо запечені баклажани.
Заливаємо форму для запікання соусом бешамель. Соус бешамель готується наступним чином: обсмажуємо борошно з вершковим маслом, потім наливаємо туди ж молоко і нагріваємо соус, помішуючи, до загустіння. Під кінець додаємо сіль і мускатний горіх.
Форму для запікання з мусака ставимо в духовку, розігріту до 190 градусів, і запікаємо 35-40 хвилин при цій температурі.
Готово! Подавати мусака з баклажанами можна і в гарячому, і в холодному вигляді — кому як більше подобається.
Подібні рецепти
Шашлик з баранини по-узбецьки
Перед вами рецепт, який підкаже, як приготувати мусака болгарську. впевнена, вам сподобається це блюдо, адже це буде святковий і разом з тим ситне, ніжне, яскраве блюдо. Дуже смачно і ситно. опис приготування: Завдяки поєднанню картоплі і баклажанів разом з соковитою начинкою вийде чудное блюд...
Мусака з баклажанів і помідорів
Грецьке традиційне блюдо, для любителів запіканок. опис приготування: Баклажани почистити і порізати на тонкі великі скибочки. Посолити і покласти відстоюватися. Фарш і цибулю обсмажити на олії. Потім додати вино, очищені і дрібно нарізані помідори, посолити, поперчити і тушкувати поки не випа...
«мусака» класичний рецепт
Мусака - це ситне блюдо, яке обов'язково сподобається всім вашим домашнім. Його можна подати як гарячого на святковий стіл. У мусака вдало поєднуються м'ясний фарш і овочі. Спробуйте! опис приготування: Для приготування мусака вам буде потрібно фарш: курячий, свинячий або яловичий. Блюдо виход...
Мусака класичний рецепт
Мусака - популярна страва країн Близького Сходу, яке складається з баклажанів і м'ясного фаршу з заливкою. Я пропоную свій злегка змінений варіант цієї страви, який підійде для ситного обіду. опис приготування: рецептів, як приготувати мусака, багато, і все залежить від регіону. Суперечки про ...
Мусака грецькою мовою
Мусака - традиційна грецька запіканка з баклажанів і баранини. З баранини нам треба буде зробити фарш. Крім баклажанів, для приготування мусака знадобиться цибуля, часник, помідори, спеції. опис приготування: Для мусаки по-грецьки знадобиться досить багато інгредієнтів. І трохи терпіння. Бакла...