Рецепт Мусака з баклажанами

Рецепт Мусака з баклажанами
Кількість порцій: 5-6 Час приготування: 1 г. 0 хв.
Мусака з баклажанами — традиційне грецьке гаряче блюдо, яке сьогодні популярно по всьому світу, в тому числі і в Росії.

опис приготування:

мусака — страва, не має єдино вірного рецепта. Готують її по-різному. Однак, в цілому, практично завжди готується мусака з баклажанами, фаршем і соусом бешамель — прямо як в цьому рецепті. Греки їдять мусака і як гаряче блюдо, і як холодний салат, проте особисто мені ближче перший варіант. Втім, спробувати варто і так, і так. хай щастить!

  • баклажани— 600 грам
  • Оливкова олія— 80 мілілітрів
  • Цибуля ріпчаста— 1 штука
  • Свинина— 300 грам
  • яловичина— 300 грам
  • Вино біле сухе— 200 мілілітрів
  • помідори— 400 грам
  • Картопля— 600 грам
  • сіль морська— 1 Чайна ложка
  • петрушка— 2 чайних ложки
  • обкладинка— 1/2 чайних ложки
  • цукор коричневий— 1/2 чайних ложки
  • молоко— 500 мілілітрів
  • Борошно пшеничне— 50 грам
  • Вершкове масло— 50 грам
  • Мускатний горіх тертий— 1/4 чайних ложки
Мусака з баклажанами - фото крок 1 Баклажани нарізаємо тонкими (1-1,5 см) скибочками, кладемо на деко, скроплюємо оливковою олією. Деко ставимо в розігріту до 180 градусів духовку і запікаємо 30 хвилин.

Мусака з баклажанами - фото крок 2 Цибулю дрібно нарізаємо і пасеруємо до прозорості.

Мусака з баклажанами - фото крок 3 Свинину і яловичину спершу нарізаємо на невеликі кубики, а потім за допомогою блендера подрібнюємо в фарш.

Мусака з баклажанами - фото крок 4 Фарш додаємо на сковороду до цибулі і обсмажуємо до втрати рожевого відтінку. Далі вливаємо в сковороду 200 мл сухого білого вина і тушкуємо все, помішуючи, близько 20 хвилин.

Мусака з баклажанами - фото крок 5 На помідорах робимо хрестоподібний надріз (як на фото), потім опускаємо їх на пару хвилин в окріп. Потім знімаємо з помідорів шкірку.

Мусака з баклажанами - фото крок 6 Помідори необхідно нарізати на невеликі кубики і додати на сковороду до фаршу. Солимо і тушкуємо ще 15-20 хвилин.

Мусака з баклажанами - фото крок 7 додаємо спеції, перемішуємо і знімаємо з вогню.

Мусака з баклажанами - фото крок 8 Картопля очищаємо від шкірки і нарізаємо на тонкі (0,5 см) скибочки. Обсмажуємо їх на сковороді до напівготовності, солимо.

Мусака з баклажанами - фото крок 9 Беремо форму для запікання, злегка змащуємо її маслом. Викладаємо нижній шар з обсмажених скибочок картоплі.

Мусака з баклажанами - фото крок 10 Потім викладаємо шар фаршу. розрівнюємо.

Мусака з баклажанами - фото крок 11 На самий верх викладаємо запечені баклажани.

Мусака з баклажанами - фото крок 12 Заливаємо форму для запікання соусом бешамель. Соус бешамель готується наступним чином: обсмажуємо борошно з вершковим маслом, потім наливаємо туди ж молоко і нагріваємо соус, помішуючи, до загустіння. Під кінець додаємо сіль і мускатний горіх.

Мусака з баклажанами - фото крок 13 Форму для запікання з мусака ставимо в духовку, розігріту до 190 градусів, і запікаємо 35-40 хвилин при цій температурі.

Мусака з баклажанами - фото крок 14 Готово! Подавати мусака з баклажанами можна і в гарячому, і в холодному вигляді — кому як більше подобається.

Подібні рецепти

Мусака болгарська

Мусака з баклажанами і картоплею

Перед вами рецепт, який підкаже, як приготувати мусака болгарську. впевнена, вам сподобається це блюдо, адже це буде святковий і разом з тим ситне, ніжне, яскраве блюдо. Дуже смачно і ситно. опис приготування: Завдяки поєднанню картоплі і баклажанів разом з соковитою начинкою вийде чудное блюд...

Мусака з баклажанів і помідорів

Мусака з баклажанів і помідорів

Грецьке традиційне блюдо, для любителів запіканок. опис приготування: Баклажани почистити і порізати на тонкі великі скибочки. Посолити і покласти відстоюватися. Фарш і цибулю обсмажити на олії. Потім додати вино, очищені і дрібно нарізані помідори, посолити, поперчити і тушкувати поки не випа...

«мусака» класичний рецепт

«мусака» класичний рецепт

Мусака - це ситне блюдо, яке обов'язково сподобається всім вашим домашнім. Його можна подати як гарячого на святковий стіл. У мусака вдало поєднуються м'ясний фарш і овочі. Спробуйте! опис приготування: Для приготування мусака вам буде потрібно фарш: курячий, свинячий або яловичий. Блюдо виход...

Мусака класичний рецепт

Мусака класичний рецепт

Мусака - популярна страва країн Близького Сходу, яке складається з баклажанів і м'ясного фаршу з заливкою. Я пропоную свій злегка змінений варіант цієї страви, який підійде для ситного обіду. опис приготування: рецептів, як приготувати мусака, багато, і все залежить від регіону. Суперечки про ...

Мусака грецькою мовою

Мусака грецькою мовою

Мусака - традиційна грецька запіканка з баклажанів і баранини. З баранини нам треба буде зробити фарш. Крім баклажанів, для приготування мусака знадобиться цибуля, часник, помідори, спеції. опис приготування: Для мусаки по-грецьки знадобиться досить багато інгредієнтів. І трохи терпіння. Бакла...