Рецепт Мусака з баклажанів і помідорів
Грецьке традиційне блюдо, для любителів запіканок.
опис приготування:
Баклажани почистити і порізати на тонкі великі скибочки. Посолити і покласти відстоюватися.
Фарш і цибулю обсмажити на олії. Потім додати вино, очищені і дрібно нарізані помідори, посолити, поперчити і тушкувати поки не випарується рідина.
Поки готується фарш, обсмажити з двох сторін баклажани і порізаний тонкими скибочками картопля.
На посипаний сухарями деко викласти половину баклажанів і посипати тертим сиром.Следующім шаром викласти картоплю, потім фарш, зверху залишилися баклажани і посипати сиром. Зверху все залити соусом і посипати сиром.
Соус готується так: розтопити вершкове масло до появи піни, всипати борошно і пасерувати, постійно помішуючи, щоб борошно не зарум'яниться. Влити потроху гаряче молоко, добре розмішуючи. Засипати в масу тертий сир і посолити. Коли соус загусне, зняти з вогню. Яйця збити і повільно влити в соус, постійно помішуючи.
Деко поставити в духовку на 30-40 хвилин до утворення золотистої скоринки.
кол-во інгредієнтів залежить від величини дека.
- баклажани— 1,5-2 кілограма
- картопля— 0,5 кілограма
- фарш— 1 кілограм
- цибуля ріпчаста— 2 штуки
- помідори— 4-5 штук
- біле сухе вино— 200 мілілітрів
- тертий сир— 200-300 грам
- сіль— 1 За смаком
- перець чорний мелений— 1 За смаком
- вершкове масло— 100 грам(в соус)
- молоко— 800-1000 мілілітрів(в соус)
- мука— 4 Ст. ложки(в соус)
- яйця— 3-4 штук(в соус)
- сир— 200-300 грам(в соус)
Фарш і цибулю обсмажити на олії. Потім додати вино, очищені і дрібно нарізані помідори, посолити, поперчити і тушкувати поки не випарується рідина.
Поки готується фарш, обсмажити з двох сторін баклажани і порізаний тонкими скибочками картопля.
На посипаний сухарями деко викласти половину баклажанів і посипати тертим сиром.Следующім шаром викласти картоплю, потім фарш, зверху залишилися баклажани і посипати сиром. Зверху все залити соусом і посипати сиром.
Соус готується так: розтопити вершкове масло до появи піни, всипати борошно і пасерувати, постійно помішуючи, щоб борошно не зарум'яниться. Влити потроху гаряче молоко, добре розмішуючи. Засипати в масу тертий сир і посолити. Коли соус загусне, зняти з вогню. Яйця збити і повільно влити в соус, постійно помішуючи.
Деко поставити в духовку на 30-40 хвилин до утворення золотистої скоринки.
кол-во інгредієнтів залежить від величини дека.
Подібні рецепти
Шарлотка з щавлем
Перед вами рецепт, який підкаже, як приготувати мусака болгарську. впевнена, вам сподобається це блюдо, адже це буде святковий і разом з тим ситне, ніжне, яскраве блюдо. Дуже смачно і ситно. опис приготування: Завдяки поєднанню картоплі і баклажанів разом з соковитою начинкою вийде чудное блюд...
Мусака з цвітної капусти
Мусака з цвітної капусти — це турецька варіація цього грецького страви. Готується не дуже швидко, але воно того варто — блюдо виходить дуже соковитим, ніжним і ситним. опис приготування: Греки мусака готують зовсім інакше, тому мусака з цвітною капустою по-турецьки не дуже схожа на класичну гр...
Мусака — класика грецької кухні
мусака — класика грецької кухні, страва, нагадує запіканку з баклажанами, м'ясним фаршем і помідорами під соусом "; Бешамель ";. Блюдо ситне і дуже смачне, обов'язково спробуйте його приготувати. опис приготування: Видів мусаки не перелічити, в кожному грецькому ресторанчику можна спробувати ц...
«мусака» класичний рецепт
Мусака - це ситне блюдо, яке обов'язково сподобається всім вашим домашнім. Його можна подати як гарячого на святковий стіл. У мусака вдало поєднуються м'ясний фарш і овочі. Спробуйте! опис приготування: Для приготування мусака вам буде потрібно фарш: курячий, свинячий або яловичий. Блюдо виход...
Мусака класичний рецепт
Мусака - популярна страва країн Близького Сходу, яке складається з баклажанів і м'ясного фаршу з заливкою. Я пропоную свій злегка змінений варіант цієї страви, який підійде для ситного обіду. опис приготування: рецептів, як приготувати мусака, багато, і все залежить від регіону. Суперечки про ...