Рецепт Мусака з цвітної капусти

Рецепт Мусака з цвітної капусти
Кількість порцій: 5-6 Час приготування: 1 г. 35 хв.
Мусака з цвітної капусти — це турецька варіація цього грецького страви. Готується не дуже швидко, але воно того варто — блюдо виходить дуже соковитим, ніжним і ситним.

опис приготування:

Греки мусака готують зовсім інакше, тому мусака з цвітною капустою по-турецьки не дуже схожа на класичну грецьку мусака. Проте, виходить не менш смачна страва з розряду "; на сімейну вечерю " — готувати потрібно відразу велику кількість порцій, щоб нагодувати можна було хоча б 5-6 людина. На святковому столі таке блюдо виглядало б, думаю, не дуже вдало, але для сімейної вечері — саме те.

  • курячий фарш— 500 грам
  • Качан цвітної капусти— 1 штука
  • Оливкова олія— 4 Ст. ложки
  • цибулина— 1/2 штуки
  • часник— 4 зубчики
  • Томатна паста— 1 Ст. ложка
  • кріп, петрушка— — За смаком
  • помідори— 3 штуки
  • Перець червоний солодкий— 1 штука
  • паприка мелена— 3 чайних ложки
  • бульйон— 1 Склянка
  • Лимонний сік— 2 Ст. ложки
  • сіль, перець— — За смаком
Мусака з цвітної капусти - фото крок 1 Розігріваємо в товстостінній каструлі оливкову олію. Кладемо туди дрібно нашінкований цибулю і часник.

Мусака з цвітної капусти - фото крок 2 Коли цибуля стане прозорою — додаємо фарш і обсмажуємо 3-4 хвилини на швидкому вогні, перемішуючи.

Мусака з цвітної капусти - фото крок 3 Потім додаємо томатну пасту, перемішуємо і зменшуємо вогонь.

Мусака з цвітної капусти - фото крок 4 Додаємо в каструлю наші овочі — соломкою нарізаний перець, кубиками нарізані помідори, спеції, посічену зелень, лимонний сік, сіль і перець. Дуже добре перемішуємо.

Мусака з цвітної капусти - фото крок 5 Доводимо все це справа до кипіння, після чого додаємо в каструлю розібрану на суцвіття цвітну капусту.

Мусака з цвітної капусти - фото крок 6 Накриваємо каструлю кришкою і тушкуємо на повільному вогні приблизно 1 час. Подаємо гарячим

Подібні рецепти

Мусака болгарська

Пюре з цвітної капусти з кетчупом

Перед вами рецепт, який підкаже, як приготувати мусака болгарську. впевнена, вам сподобається це блюдо, адже це буде святковий і разом з тим ситне, ніжне, яскраве блюдо. Дуже смачно і ситно. опис приготування: Завдяки поєднанню картоплі і баклажанів разом з соковитою начинкою вийде чудное блюд...

Мусака з баклажанів і помідорів

Мусака з баклажанів і помідорів

Грецьке традиційне блюдо, для любителів запіканок. опис приготування: Баклажани почистити і порізати на тонкі великі скибочки. Посолити і покласти відстоюватися. Фарш і цибулю обсмажити на олії. Потім додати вино, очищені і дрібно нарізані помідори, посолити, поперчити і тушкувати поки не випа...

«мусака» класичний рецепт

«мусака» класичний рецепт

Мусака - це ситне блюдо, яке обов'язково сподобається всім вашим домашнім. Його можна подати як гарячого на святковий стіл. У мусака вдало поєднуються м'ясний фарш і овочі. Спробуйте! опис приготування: Для приготування мусака вам буде потрібно фарш: курячий, свинячий або яловичий. Блюдо виход...

Мусака класичний рецепт

Мусака класичний рецепт

Мусака - популярна страва країн Близького Сходу, яке складається з баклажанів і м'ясного фаршу з заливкою. Я пропоную свій злегка змінений варіант цієї страви, який підійде для ситного обіду. опис приготування: рецептів, як приготувати мусака, багато, і все залежить від регіону. Суперечки про ...

Мусака грецькою мовою

Мусака грецькою мовою

Мусака - традиційна грецька запіканка з баклажанів і баранини. З баранини нам треба буде зробити фарш. Крім баклажанів, для приготування мусака знадобиться цибуля, часник, помідори, спеції. опис приготування: Для мусаки по-грецьки знадобиться досить багато інгредієнтів. І трохи терпіння. Бакла...