Рецепт Мусака з фаршем
Знамените грецьке блюдо, яке являє собою запіканку з баклажан з фаршем і соусом бешамель. Готувати його зовсім нескладно, блюдо виходить соковитим, ситним і дуже смачним.
опис приготування:
Мусаку готують і в Греції,і в Болгарії, і в Молдавії, і в Україні. Тобто — всюди, де ростуть баклажани. Я пробувала це блюдо у подруги під Одесою, з тих пір влітку я досить часто готую таку запіканку. Рецепт приготування мусака з фаршем зовсім нескладний, та й часу на приготування цієї страви потрібно не так вже й багато. Ділюся з вами простим рецептом мусаки з фаршем. сподіваюся, що мій рецепт зрозумілий вам і фото процесів допоможуть у приготуванні смачної страви на обід. Удачі вам і смачного результату!
- баклажани— 2-3 штук
- фарш— 500 грам(баранячий або яловичий)
- сир плавлений— 150 грам
- сир твердий— 100 грам
- Цибуля ріпчаста— 1-2 штук
- помідор— 3 штуки
- Кукурудза консервована— 100 грам(не обов'язково)
- Вершкове масло— 50 грам
- молоко— 500 мілілітрів
- борошно— 1,5 Ст. ложки
- Мускатний горіх мололтий— 0,5 чайних ложки
- сіль— 2 чайних ложки(1- для обсипання баклажан, 1-для основного блюда)
- Перець чорний мелений— 2-3 Щепоток
- Спеції сухі для м'яса— 1-2 Щепоток
- Рослинна олія— 100 мілілітрів
Робимо соус бешамель. Розтоплюємо на сковороді вершкове масло, всипаємо борошно і перемішуємо. злегка обсмажуємо.
Невеликими порціями вливаємо в олійно-борошняну суміш молоко і добре розмішуємо, щоб в соусі не було грудочок. Додаємо натертий плавлений сир, щіпку солі і мускатний горіх. Перемішуємо і прибираємо з вогню. Накриваємо кришкою і залишаємо остигати.
Цибулю чистимо і нарізаємо маленькими кубиками. Обсмажуємо на рослинному маслі до напівготовності і додаємо до цибулі фарш. смажимо хвилин 10.
помідори миємо, знімаємо з них шкірку. Потім помідори подрібнюємо і додаємо в фарш. Тушкуємо все це хвилин 6-7 і прибираємо з вогню.
Баклажани промиваємо холодною водою, обсушуємо і підсмажуємо на сухій сковороді без масла. Можна запекти їх в духовці.
Приступаємо до збірки мусаки. Першим шаром у нас будуть баклажани. Викладаємо половину їх на дно форми для запікання.
Додаємо до фаршу кукурудзу і викладаємо половину фаршу на баклажани. посипаємо спеціями, сіллю і перцем.
Викладаємо половину соусу, потім повторюємо — баклажани-фарш-бешамель. Верх посипаємо натертим твердим сиром і ставимо мусака в духовку. запікаємо 30-35 хвилин при температурі 180 градусів.
Подібні рецепти
Мусака з фаршем і баклажанами
Рецепт приготування національного болгарського м'ясної страви з прянощами і спеціями. опис приготування: Цибулю дрібно нарізають і спассеруйте на частину масла. Потім додається фарш і дрібно нарізані помідори. Після все солиться, перчить і відправляється на сковорідку, де обсмажується протягом...
Мусака — класика грецької кухні
мусака — класика грецької кухні, страва, нагадує запіканку з баклажанами, м'ясним фаршем і помідорами під соусом "; Бешамель ";. Блюдо ситне і дуже смачне, обов'язково спробуйте його приготувати. опис приготування: Видів мусаки не перелічити, в кожному грецькому ресторанчику можна спробувати ц...
«мусака» класичний рецепт
Мусака - це ситне блюдо, яке обов'язково сподобається всім вашим домашнім. Його можна подати як гарячого на святковий стіл. У мусака вдало поєднуються м'ясний фарш і овочі. Спробуйте! опис приготування: Для приготування мусака вам буде потрібно фарш: курячий, свинячий або яловичий. Блюдо виход...
Мусака класичний рецепт
Мусака - популярна страва країн Близького Сходу, яке складається з баклажанів і м'ясного фаршу з заливкою. Я пропоную свій злегка змінений варіант цієї страви, який підійде для ситного обіду. опис приготування: рецептів, як приготувати мусака, багато, і все залежить від регіону. Суперечки про ...
Мусака грецькою мовою
Мусака - традиційна грецька запіканка з баклажанів і баранини. З баранини нам треба буде зробити фарш. Крім баклажанів, для приготування мусака знадобиться цибуля, часник, помідори, спеції. опис приготування: Для мусаки по-грецьки знадобиться досить багато інгредієнтів. І трохи терпіння. Бакла...