Рецепт Мусака з індичкою

Рецепт Мусака з індичкою
Кількість порцій: 6 Час приготування: 30 хв.
Рецепт приготування запіканки з баклажанами, індичкою, помідорами, петрушкою і пармезаном.

опис приготування:

1. Помістити йогурт в марлю над ситом на 2 години або на ніч, поки не загусне.

2. Обсмажити індичку в середній каструлі на середньому вогні, до коричневого кольору, близько 6 хвилин. Викласти в миску. Додати цибулю, часник, корицю, сіль, мускатний горіх і перець в каструлю, смажити, поки цибуля не стане прозорим, приблизно 10 хвилин. Повернути індичку в каструлю разом з помідорами, томатною пастою і орегано. Довести до кипіння, зменшити вогонь до низького, кип'ятити на повільному вогні, поки соус не загусне, близько 1 годину. Зняти з вогню, перемішати з петрушкою, відкласти в сторону.

3. розігріти духовку. Нарізати баклажани скибочками. Посипати сіллю з обох сторін. Помістити в друшляк над мискою, дати постояти 1 час. Промити кожну скибочку під холодною проточною водою. Викласти на паперові рушники і дати просохнути. Викласти сухі скибочки на аркуші для випічки, скропити оливковою олією. Випікати до коричневого кольору, близько 2 хвилин. Перевернути і смажити до коричневого кольору з іншого боку, близько 2 хвилин. Повторити з рештою баклажанами.

4. Викласти йогурт в невелику миску. Додати пармезан і яйця. Збити разом виделкою, відкласти в сторону.

Розігріти духовку до 200 градусів. У форму для запікання викласти шар баклажанів. Потім викласти половину соусу з індичкою. Кришка з половиною потім знову баклажани і соус, що залишився. Зверху вилити йогуртовую суміш. випікати ,поки верхівка не почне корічневеть, близько 30 хвилин. Дати охолонути близько 10 хвилин. Нарізати на квадрати і подавати.


  • індички— 450 грам
  • жовтий цибулю— 1 штука
  • зубчик часнику— 1 штука
  • кориці— 1 Чайна ложка
  • солі— 1 Чайна ложка
  • мускатного горіха— 1/4 чайних ложки
  • свежемолотого перцю— 1/4 чайних ложки
  • помідорів— 900 грам(крупно нарізаних )
  • томатної пасти— 1/4 склянки
  • свіжої петрушки— 1/2 склянки
  • баклажана— 2 штуки(900 г)
  • яйце— 1 штука
  • яєчний білок— 1 штука
1. Помістити йогурт в марлю над ситом на 2 години або на ніч, поки не загусне.

2. Обсмажити індичку в середній каструлі на середньому вогні, до коричневого кольору, близько 6 хвилин. Викласти в миску. Додати цибулю, часник, корицю, сіль, мускатний горіх і перець в каструлю, смажити, поки цибуля не стане прозорим, приблизно 10 хвилин. Повернути індичку в каструлю разом з помідорами, томатною пастою і орегано. Довести до кипіння, зменшити вогонь до низького, кип'ятити на повільному вогні, поки соус не загусне, близько 1 годину. Зняти з вогню, перемішати з петрушкою, відкласти в сторону.

3. розігріти духовку. Нарізати баклажани скибочками. Посипати сіллю з обох сторін. Помістити в друшляк над мискою, дати постояти 1 час. Промити кожну скибочку під холодною проточною водою. Викласти на паперові рушники і дати просохнути. Викласти сухі скибочки на аркуші для випічки, скропити оливковою олією. Випікати до коричневого кольору, близько 2 хвилин. Перевернути і смажити до коричневого кольору з іншого боку, близько 2 хвилин. Повторити з рештою баклажанами.

4. Викласти йогурт в невелику миску. Додати пармезан і яйця. Збити разом виделкою, відкласти в сторону.

Розігріти духовку до 200 градусів. У форму для запікання викласти шар баклажанів. Потім викласти половину соусу з індичкою. Кришка з половиною потім знову баклажани і соус, що залишився. Зверху вилити йогуртовую суміш. випікати ,поки верхівка не почне корічневеть, близько 30 хвилин. Дати охолонути близько 10 хвилин. Нарізати на квадрати і подавати.


Подібні рецепти

Мусака болгарська

Запечений овочевий мусака

Перед вами рецепт, який підкаже, як приготувати мусака болгарську. впевнена, вам сподобається це блюдо, адже це буде святковий і разом з тим ситне, ніжне, яскраве блюдо. Дуже смачно і ситно. опис приготування: Завдяки поєднанню картоплі і баклажанів разом з соковитою начинкою вийде чудное блюд...

Мусака з баклажанів і помідорів

Мусака з баклажанів і помідорів

Грецьке традиційне блюдо, для любителів запіканок. опис приготування: Баклажани почистити і порізати на тонкі великі скибочки. Посолити і покласти відстоюватися. Фарш і цибулю обсмажити на олії. Потім додати вино, очищені і дрібно нарізані помідори, посолити, поперчити і тушкувати поки не випа...

«мусака» класичний рецепт

«мусака» класичний рецепт

Мусака - це ситне блюдо, яке обов'язково сподобається всім вашим домашнім. Його можна подати як гарячого на святковий стіл. У мусака вдало поєднуються м'ясний фарш і овочі. Спробуйте! опис приготування: Для приготування мусака вам буде потрібно фарш: курячий, свинячий або яловичий. Блюдо виход...

Мусака класичний рецепт

Мусака класичний рецепт

Мусака - популярна страва країн Близького Сходу, яке складається з баклажанів і м'ясного фаршу з заливкою. Я пропоную свій злегка змінений варіант цієї страви, який підійде для ситного обіду. опис приготування: рецептів, як приготувати мусака, багато, і все залежить від регіону. Суперечки про ...

Мусака грецькою мовою

Мусака грецькою мовою

Мусака - традиційна грецька запіканка з баклажанів і баранини. З баранини нам треба буде зробити фарш. Крім баклажанів, для приготування мусака знадобиться цибуля, часник, помідори, спеції. опис приготування: Для мусаки по-грецьки знадобиться досить багато інгредієнтів. І трохи терпіння. Бакла...