Рецепт Мусака з куркою

Рецепт Мусака з куркою
Кількість порцій: 4-5 Час приготування: 2 г. 0 хв.
Смачна запіканка з баклажанів з куркою за мотивами відомого грецького страви. Чудове блюдо для невеликого сімейного свята.

опис приготування:

Смачне і ситне блюдо зробить ваш невеликий сімейний обід справжній святом. Воно настільки соковите, смачне і ситне, що ви будете ще не раз готувати його в різних варіантах. Рецептів приготування мусака дуже багато, я хочу поділитися з вами відмінним рецептом приготування мусака з куркою. безліч овочів, смачний соус і ніжне куряче м'ясо — з'єднавши все це разом, ви і отримаєте чудове блюдо, яке гідно того, щоб бути представленим на вашому невеликому сімейному святі. сподіваюся, що саме цей рецепт мусаки з куркою з фото допоможе вам смачно нагодувати сім'ю.

  • баклажани— 1 кілограм
  • Картопля відварений— 2-3 штук
  • Цибуля ріпчаста— 2 штуки
  • Перець болгарський— 1 штука
  • помідори— 2-3 штук
  • морква— 1 штука
  • Масло рослинне— 100 мілілітрів
  • Вершкове масло— 60 грам
  • борошно— 4 Ст. ложки
  • молоко— 0,5 L
  • яйця— 2 штуки
  • сир твердий— 150-200 грам
  • Мелений мускатний горіх— 0,5 чайних ложки
  • Вино червоне— 100 мілілітрів
  • сіль— 1 Ст. ложка(половина — для підготовки баклажан, інше — для страви)
  • Перець чорний мелений— 2-3 Щепоток
  • зелень кропу, петрушки— 20 грам
  • курка варена— 500 грам
Мусака з куркою - фото крок 1 Баклажани нарізаємо на скибочки і замочуємо у воді з сіллю хвилин на 30. За цей час з них піде гіркоту. Потім баклажани промиваємо холодною водою і підсушують.

Мусака з куркою - фото крок 2 Обсмажуємо скибочки баклажан на розігрітій олії і викладаємо на паперовий рушник, щоб пішло зайве масло.

Мусака з куркою - фото крок 3 чистий цибулю, прибираємо серцевину у перцю. Нарізаємо соломкою і цибулю і перець.

Мусака з куркою - фото крок 4 Варену курку нарізаємо на невеликі шматочки, додаємо до м'яса очищену і натерту моркву. По бажанню, можна додати 1-2 подрібнених зубчики часнику.

Мусака з куркою - фото крок 5 обсмажуємо цибулю, перець, м'ясо з морквою. Солимо і перчимо.

Мусака з куркою - фото крок 6 Помідори можна подрібнити блендером, а можна просто порізати кружальцями.

Мусака з куркою - фото крок 7 додаємо помідори, вино і дрібно нарізану зелень до м'яса з овочами і тушкуємо все це хвилин 20.

Мусака з куркою - фото крок 8 Тепер беремося за приготування соусу . Для цього розтоплюємо вершкове масло і додаємо до нього борошно. Добре розмішуємо і підсмажуємо буквально 1-2 хвилини.

Мусака з куркою - фото крок 9 Підливаємо до борошна з малому невеликими порціями молоко і заважаємо, заважаємо, заважаємо. Соус повинен вийти без грудочок. соус закипів, прибираємо його з плити і додаємо до нього натертий сир і мускатний горіх. перемішуємо.

Мусака з куркою - фото крок 10 Коли соус охолоне, додаємо до нього яйця і перемішуємо.

Мусака з куркою - фото крок 11 Злегка змащуємо бортики форми для запікання маслом і починаємо викладати шари мусака. перший шар — половина баклажан.

Мусака з куркою - фото крок 12 другий шар — очищена і нарізана варена картопля.

Мусака з куркою - фото крок 13 третій шар — половина курячого м'яса з овочами.

Мусака з куркою - фото крок 14 Потім заливаємо все це соусом і викладаємо точно так же залишилися компоненти страви. Верх можна додатково посипати тертим сиром.

Мусака з куркою - фото крок 15 Запікаємо мусака з куркою в духовці при температурі 180 градусів хвилин 45-50.

Подібні рецепти

Мусака болгарська

Мусака

Перед вами рецепт, який підкаже, як приготувати мусака болгарську. впевнена, вам сподобається це блюдо, адже це буде святковий і разом з тим ситне, ніжне, яскраве блюдо. Дуже смачно і ситно. опис приготування: Завдяки поєднанню картоплі і баклажанів разом з соковитою начинкою вийде чудное блюд...

Мусака з баклажанів і помідорів

Мусака з баклажанів і помідорів

Грецьке традиційне блюдо, для любителів запіканок. опис приготування: Баклажани почистити і порізати на тонкі великі скибочки. Посолити і покласти відстоюватися. Фарш і цибулю обсмажити на олії. Потім додати вино, очищені і дрібно нарізані помідори, посолити, поперчити і тушкувати поки не випа...

«мусака» класичний рецепт

«мусака» класичний рецепт

Мусака - це ситне блюдо, яке обов'язково сподобається всім вашим домашнім. Його можна подати як гарячого на святковий стіл. У мусака вдало поєднуються м'ясний фарш і овочі. Спробуйте! опис приготування: Для приготування мусака вам буде потрібно фарш: курячий, свинячий або яловичий. Блюдо виход...

Мусака класичний рецепт

Мусака класичний рецепт

Мусака - популярна страва країн Близького Сходу, яке складається з баклажанів і м'ясного фаршу з заливкою. Я пропоную свій злегка змінений варіант цієї страви, який підійде для ситного обіду. опис приготування: рецептів, як приготувати мусака, багато, і все залежить від регіону. Суперечки про ...

Мусака грецькою мовою

Мусака грецькою мовою

Мусака - традиційна грецька запіканка з баклажанів і баранини. З баранини нам треба буде зробити фарш. Крім баклажанів, для приготування мусака знадобиться цибуля, часник, помідори, спеції. опис приготування: Для мусаки по-грецьки знадобиться досить багато інгредієнтів. І трохи терпіння. Бакла...