Рецепт Мусака з соусом «бешамель»

Рецепт Мусака з соусом «бешамель»
Кількість порцій: 8 Час приготування: 10 г. 0 хв.
Якщо хто не знає що таке мусака, хоча таких людей напевно мало, то — це грецька запіканка з овочів і м'яса, я дуже часто її готую, і покажу вам як приготувати мусака з соусом "; Бешамель ";.

опис приготування:

У порівнянні з гарячою, холодна мусака акуратно ділиться на порції, легко накладається і ... якщо вже комусь неодмінно хочеться їсти це блюдо саме гарячим, то його можна і підігріти.

  • баклажани— 1000 грам
  • обкладинка— 1 Ст. ложка
  • Оливкова олія— 400 мілілітрів
  • Перець чорний мелений— 1 Чайна ложка
  • сир твердий— 120 грам
  • баранина м'якоть— 600 грам
  • Цибуля ріпчаста— 3 штуки
  • орегано сушений— 1 Чайна ложка
  • сіль— 4 чайних ложки
  • яйця— 3 штуки
  • кориця мелена— 1 Чайна ложка(для соусу)
  • молоко— 800 мілілітрів(для соусу)
  • Мускатний горіх— 1 щіпка(для соусу)
  • сіль— 1 Чайна ложка(для соусу)
  • Масло оливкове— 2 Ст. ложки(для соусу)
  • Борошно пшеничне— 3 Ст. ложки(для соусу)
  • Перець чорний мелений— 1 Чайна ложка
Мусака з соусом Для початку нам потрібно порізати баклажани шайбочками, товщиною приблизно в 1 см.

Мусака з соусом Щоб вони не «пили» масло під час смаження, вимочуємо їх 15-20 хвилин в підсоленій воді (2 немає. L. солі з основного складу інгредієнтів, залишок піде в м'ясо).

Мусака з соусом Поки вимочуються баклажани, готуємо соус. В даний час мусака робиться з соусом "; Бешамель ";, проте на Криті мене навчили готувати соус для мусака нема на вершковому, а на оливковій олії. Для цього підігріваємо 2 ст. L. оливкового масла, всипаємо в нього борошно і, інтенсивно розтираючи її, даємо суміші «заваритися». На вигляд виходить щось на кшталт згорнулася від смаження сметани. перепрошую, знімати не можу - поспішаю влити тоненькою цівкою молоко, інтенсивно все це розмішуючи.

Мусака з соусом Одержаний соус слід приправити сіллю, свіжомеленою чорним перцем, корицею і мускатом.

Мусака з соусом Після перемішування йому потрібно дати охолонути. як вид, фактура вийшла грудкувата і дуже густа. Бояться грудочок в класичному соусі "; Бешамель" запевняю - на смак кінцевого блюда, при заварюванні на оливковій олії, негомогенності не впливає, а який виходить зовнішній вигляд, скоро побачите самі. Принаймні, я вирішила готувати відтепер мусака виключно з таким соусом.

Мусака з соусом Розігріваємо оливкове масло (багато) на сильному вогні і обсмажуємо баклажани з обох сторін до коричневого. масло доведеться, час від часу, лизати. Якщо у вас багато оливкової олії, але мало часу, то зручніше смажити на кількох сковородах. На питання, чи можна фрітіровать баклажани для класичної мусаки у фритюрниці, відповідь негативна (уточнювала у кухаря). Економити масло теж не можна.


Подібні рецепти

Свинина під соусом бешамель

Каннеллоні під соусом «бешамель»

Соковита м'якоть м'яса з овочами під ніжним вершковим соусом ... від такого блюда ніхто не відмовиться. Рекомендую всім господарочкам на замітку рецепт свинини під соусом бешамель! опис приготування: Для приготування свинини під соусом бешамель нам знадобиться хороша свиняча вирізка, соковиті ...

Мусака болгарська

Мусака болгарська

Перед вами рецепт, який підкаже, як приготувати мусака болгарську. впевнена, вам сподобається це блюдо, адже це буде святковий і разом з тим ситне, ніжне, яскраве блюдо. Дуже смачно і ситно. опис приготування: Завдяки поєднанню картоплі і баклажанів разом з соковитою начинкою вийде чудное блюд...

Мусака з баклажанів і помідорів

Мусака з баклажанів і помідорів

Грецьке традиційне блюдо, для любителів запіканок. опис приготування: Баклажани почистити і порізати на тонкі великі скибочки. Посолити і покласти відстоюватися. Фарш і цибулю обсмажити на олії. Потім додати вино, очищені і дрібно нарізані помідори, посолити, поперчити і тушкувати поки не випа...

«мусака» класичний рецепт

«мусака» класичний рецепт

Мусака - це ситне блюдо, яке обов'язково сподобається всім вашим домашнім. Його можна подати як гарячого на святковий стіл. У мусака вдало поєднуються м'ясний фарш і овочі. Спробуйте! опис приготування: Для приготування мусака вам буде потрібно фарш: курячий, свинячий або яловичий. Блюдо виход...

Мусака класичний рецепт

Мусака класичний рецепт

Мусака - популярна страва країн Близького Сходу, яке складається з баклажанів і м'ясного фаршу з заливкою. Я пропоную свій злегка змінений варіант цієї страви, який підійде для ситного обіду. опис приготування: рецептів, як приготувати мусака, багато, і все залежить від регіону. Суперечки про ...