Рецепт Сир чеддер в домашніх умовах

Рецепт Сир чеддер в домашніх умовах
Кількість порцій: 1 Час приготування: 19 г. 0 хв.
Якщо ви хочете спробувати себе в приготуванні сирів, тоді візьміть на замітку цей класичний рецепт сиру чеддер в домашніх умовах. Процес хоч і тривалий, але досить простий.

опис приготування:

зрозуміло, для перших кроків в сироварінні краще вибрати більш прості варіанти, однак рецепт приготування сиру чеддер в домашніх умовах також під силу повторити непрофесіоналам.


  • молоко— 6 літрів
  • дріжджі + фермент— 2 штуки
  • сіль— За смаком
Сир чеддер в домашніх умовах - фото крок 1 1. Молоко налить в большую кастрюлю и прогреть на паровой бане (можно и на плите, звичайно).

Сир чеддер в домашніх умовах - фото крок 2 2. Добавить закваску и фермент, исходя из количества молока. Оставить примерно на час, щоб закваска почала працювати.

Сир чеддер в домашніх умовах - фото крок 3 3. Образовавшийся творог нарезать небольшими кубиками. На медленном огне массу нужно прогревать, доведя примерно до 40 градусів.

Сир чеддер в домашніх умовах - фото крок 4 4. Когда творог начнет твердеть, аккуратно переложить его в отдельную емкость. Сыворотку также можно использовать для приготовления разной выпечки.

Сир чеддер в домашніх умовах - фото крок 5 5. Теперь творог можно отправить обратно в кастрюлю и прогревать еще около 1 годину.

Сир чеддер в домашніх умовах - фото крок 6 6. Подготовить марлю или ткань, чтобы дать стечь излишкам сыворотки. На данном этапе в рецепт приготовления сыра чеддер в домашних условиях можно добавить немного соли по вкусу.

Сир чеддер в домашніх умовах - фото крок 7 7. приблизно через 30-35 хвилин, когда соль впитается, можно отправить будущий сыр под пресс, предварительно обернув тонкой тканью или марлей.

Сир чеддер в домашніх умовах - фото крок 8 8. Этот простой рецепт сыра чеддер в домашних условиях требует выдержки и терпения. приблизно через 6 часов масса будет иметь такой вид.

Сир чеддер в домашніх умовах - фото крок 9 9. Для правильно прессования сыра нагрузку лучше увеличивать постепенно, сначала положив немного, а каждые 2-3 часа добавляя вес. через 24-26 часов сыр станет твердым.

Сир чеддер в домашніх умовах - фото крок 10 10. Теперь сыр можно укрыть тонкой марлей, предварительно смочив ее в теплой воде. Сначала верх.

Сир чеддер в домашніх умовах - фото крок 11 11. Після того, как марля наложена на оба края, сверху смазать небольшим количеством сливочного масла или другого жира и отправить под пресс примерно на 1.5 годину. Затем наложить марлю на бока головки и снова отправить в пресс, тепер на 10-12 годин.

Сир чеддер в домашніх умовах - фото крок 12 12. Вот такой классический рецепт сыра чеддер в домашних условиях. Теперь его нужно оставить для созревания в прохладном и влажном месте (має бути близько 12 градусів і 85% вологості). перші 2 месяца головку нужно ежедневно переворачивать. Созреет сыр через 7-8 місяців, однако вызревать может до года.

Подібні рецепти

Сир копчений в домашніх умовах

Овочеве рагу в казані

Якщо вас з якихось причин не влаштовує магазинний копчений сир, спробуйте коптити сир самостійно. Сир виходить дуже ароматним, а головне — не таким твердим, як сир-косичка з магазину. опис приготування: До вашої уваги — простий рецепт приготування сиру копченого в домашніх умовах. Підійде будь...

Сир з волоським горіхом в домашніх умовах

Сир з волоським горіхом в домашніх умовах

Хочете здивувати своїх близьких і гостей неймовірно апетитним і оригінальним десертом? Тоді рецепт приготування сиру з волоським горіхом в домашніх умовах обов'язково потрібно повторити. опис приготування: Це дуже швидкий в приготуванні і дуже цікавий варіант поєднання інгредієнтів. Класичний ...

Сир тофу в домашніх умовах

Сир тофу в домашніх умовах

надзвичайно корисний, досить універсально застосовуваний в кулінарії і нескладний у виготовленні — все це сир тофу в домашніх умовах. Хочете спробувати? Вперед на кухню. опис приготування: Рецепт приготування сиру тофу в домашніх умовах зовсім нескладний, так що якщо ви хочете побалувати себе ...

Сирокопчена ковбаса в домашніх умовах

Сирокопчена ковбаса в домашніх умовах

Хочу поділитися на диво простим рецептом сирокопченої ковбаси в домашніх умовах. Я завжди думала, що ковбаса робиться довго і складно, а ось і ні! Тепер взагалі не купую, все сама роблю! опис приготування: Сам по собі цей рецепт приготування сирокопченої ковбаси в домашніх умовах зовсім не скл...

Сир плавлений в мультиварці

Сир плавлений в мультиварці

Хочу запропонувати приготувати сир плавлений в мультиварці в домашніх умовах. У нас такий сир любить вся сім'я. В мультиварці готувати дуже швидко, сир виходить ніжним і м'яким. опис приготування: Готуватися сир дуже просто — всі продукти перемішуються, потім маса в мультиварці нагрівається до...