Рецепт Сир чеддер в домашніх умовах
Якщо ви хочете спробувати себе в приготуванні сирів, тоді візьміть на замітку цей класичний рецепт сиру чеддер в домашніх умовах. Процес хоч і тривалий, але досить простий.
опис приготування:
зрозуміло, для перших кроків в сироварінні краще вибрати більш прості варіанти, однак рецепт приготування сиру чеддер в домашніх умовах також під силу повторити непрофесіоналам.
- молоко— 6 літрів
- дріжджі + фермент— 2 штуки
- сіль— За смаком
2. Добавить закваску и фермент, исходя из количества молока. Оставить примерно на час, щоб закваска почала працювати.
3. Образовавшийся творог нарезать небольшими кубиками. На медленном огне массу нужно прогревать, доведя примерно до 40 градусів.
4. Когда творог начнет твердеть, аккуратно переложить его в отдельную емкость. Сыворотку также можно использовать для приготовления разной выпечки.
5. Теперь творог можно отправить обратно в кастрюлю и прогревать еще около 1 годину.
6. Подготовить марлю или ткань, чтобы дать стечь излишкам сыворотки. На данном этапе в рецепт приготовления сыра чеддер в домашних условиях можно добавить немного соли по вкусу.
7. приблизно через 30-35 хвилин, когда соль впитается, можно отправить будущий сыр под пресс, предварительно обернув тонкой тканью или марлей.
8. Этот простой рецепт сыра чеддер в домашних условиях требует выдержки и терпения. приблизно через 6 часов масса будет иметь такой вид.
9. Для правильно прессования сыра нагрузку лучше увеличивать постепенно, сначала положив немного, а каждые 2-3 часа добавляя вес. через 24-26 часов сыр станет твердым.
10. Теперь сыр можно укрыть тонкой марлей, предварительно смочив ее в теплой воде. Сначала верх.
11. Після того, как марля наложена на оба края, сверху смазать небольшим количеством сливочного масла или другого жира и отправить под пресс примерно на 1.5 годину. Затем наложить марлю на бока головки и снова отправить в пресс, тепер на 10-12 годин.
12. Вот такой классический рецепт сыра чеддер в домашних условиях. Теперь его нужно оставить для созревания в прохладном и влажном месте (має бути близько 12 градусів і 85% вологості). перші 2 месяца головку нужно ежедневно переворачивать. Созреет сыр через 7-8 місяців, однако вызревать может до года.
Подібні рецепти
Овочеве рагу в казані
Якщо вас з якихось причин не влаштовує магазинний копчений сир, спробуйте коптити сир самостійно. Сир виходить дуже ароматним, а головне — не таким твердим, як сир-косичка з магазину. опис приготування: До вашої уваги — простий рецепт приготування сиру копченого в домашніх умовах. Підійде будь...
Сир з волоським горіхом в домашніх умовах
Хочете здивувати своїх близьких і гостей неймовірно апетитним і оригінальним десертом? Тоді рецепт приготування сиру з волоським горіхом в домашніх умовах обов'язково потрібно повторити. опис приготування: Це дуже швидкий в приготуванні і дуже цікавий варіант поєднання інгредієнтів. Класичний ...
Сир тофу в домашніх умовах
надзвичайно корисний, досить універсально застосовуваний в кулінарії і нескладний у виготовленні — все це сир тофу в домашніх умовах. Хочете спробувати? Вперед на кухню. опис приготування: Рецепт приготування сиру тофу в домашніх умовах зовсім нескладний, так що якщо ви хочете побалувати себе ...
Сирокопчена ковбаса в домашніх умовах
Хочу поділитися на диво простим рецептом сирокопченої ковбаси в домашніх умовах. Я завжди думала, що ковбаса робиться довго і складно, а ось і ні! Тепер взагалі не купую, все сама роблю! опис приготування: Сам по собі цей рецепт приготування сирокопченої ковбаси в домашніх умовах зовсім не скл...
Сир плавлений в мультиварці
Хочу запропонувати приготувати сир плавлений в мультиварці в домашніх умовах. У нас такий сир любить вся сім'я. В мультиварці готувати дуже швидко, сир виходить ніжним і м'яким. опис приготування: Готуватися сир дуже просто — всі продукти перемішуються, потім маса в мультиварці нагрівається до...