Рецепт Сирокопчена ковбаса в домашніх умовах

Рецепт Сирокопчена ковбаса в домашніх умовах
Кількість порцій: 8 Час приготування: 9 дн. 12 г. 0 хв.
Хочу поділитися на диво простим рецептом сирокопченої ковбаси в домашніх умовах. Я завжди думала, що ковбаса робиться довго і складно, а ось і ні! Тепер взагалі не купую, все сама роблю!

опис приготування:

Сам по собі цей рецепт приготування сирокопченої ковбаси в домашніх умовах зовсім не складний, про це я вже говорила. А результат вийшов просто відмінний, — звичайно, як на мій смак, я б поклала трохи менше солі, цукру і горілки, — аж надто насичений смак вийшов, але зате моїм всім домочадцям результат до душі, тому і вам розповім цей класичний рецепт сирокопченої ковбаси в домашніх умовах без будь-яких змін.

  • вирізка теляча— 1.5 кілограма
  • сало свиняче— 1 кілограм
  • сіль— 3 Ст. ложки
  • цукор— 2 Ст. ложки
  • горілка— 4 Ст. ложки
  • спеції— За смаком
  • часник— За смаком
  • Рідкий дим— 1 За смаком
Сирокопчена ковбаса в домашніх умовах - фото крок 1 1. спочатку — підготовчий етап. Сало натираємо сіллю і часником (у мене був часниковий порошок). Якщо у вас часник зубчиками — сало краще нашпигувати в різних місцях, — і в морозилку.

Сирокопчена ковбаса в домашніх умовах - фото крок 2 2. М'ясо тепер ріжемо тонкими скибочками, солимо (1 ст.л.), перчим, додамо спеції за смаком, цукор і горілку. Перемішати і залишити в холодильнику на добу.

Сирокопчена ковбаса в домашніх умовах - фото крок 3 3. М'ясо на наступний день обсушити рушником, і перекрутити на м'ясорубці.

Сирокопчена ковбаса в домашніх умовах - фото крок 4 4. Сало ріжемо як можна дрібніше. Це легко зробити, поки воно ще заморожене. Додамо його до фаршу, а також ще 2 ст.л. солі, 1 ст.л. цукру, 50 мл горілки. перемішаємо.

Сирокопчена ковбаса в домашніх умовах - фото крок 5 5. З цієї суміші формуємо ковбаски, натираємо їх рідким димом, обернем марлей, фольгою або газетою, — і залишимо в прохолодному вітряному місці. через 10 днів можна подавати!

Подібні рецепти

Сир копчений в домашніх умовах

Сирокопчена ковбаса

Якщо вас з якихось причин не влаштовує магазинний копчений сир, спробуйте коптити сир самостійно. Сир виходить дуже ароматним, а головне — не таким твердим, як сир-косичка з магазину. опис приготування: До вашої уваги — простий рецепт приготування сиру копченого в домашніх умовах. Підійде будь...

Сир з волоським горіхом в домашніх умовах

Сир з волоським горіхом в домашніх умовах

Хочете здивувати своїх близьких і гостей неймовірно апетитним і оригінальним десертом? Тоді рецепт приготування сиру з волоським горіхом в домашніх умовах обов'язково потрібно повторити. опис приготування: Це дуже швидкий в приготуванні і дуже цікавий варіант поєднання інгредієнтів. Класичний ...

Сир тофу в домашніх умовах

Сир тофу в домашніх умовах

надзвичайно корисний, досить універсально застосовуваний в кулінарії і нескладний у виготовленні — все це сир тофу в домашніх умовах. Хочете спробувати? Вперед на кухню. опис приготування: Рецепт приготування сиру тофу в домашніх умовах зовсім нескладний, так що якщо ви хочете побалувати себе ...

Сир чеддер в домашніх умовах

Сир чеддер в домашніх умовах

Якщо ви хочете спробувати себе в приготуванні сирів, тоді візьміть на замітку цей класичний рецепт сиру чеддер в домашніх умовах. Процес хоч і тривалий, але досить простий. опис приготування: зрозуміло, для перших кроків в сироварінні краще вибрати більш прості варіанти, однак рецепт приготува...

Сиров'ялена ковбаса

Сиров'ялена ковбаса

Простий рецепт приготування сиров'яленому ковбаси в домашніх умовах. Дуже смачно! кількість порцій: 6-7 теляча вирізка— 1,5  кілограма(промити і обсушити) свиняче сало— 1,5 кілограма(натерти часником і сіллю) сіль— 3 Ст. ложки перець— 1 щіпка горілка— 50 грам(в ідеалі коньяк) цукор— 2 Ст. ложки...