Рецепт Свинина с каштанами
Свинина с каштанами — традиційне грецьке блюдо, точніше — традиційне блюдо острова Крит. Смак для нашої людини — дещо незвичний і несподіваний, але саме в цьому — фішка цієї страви
опис приготування:
Блюдо придумано не мною — на Криті його готують вже довгі десятиліття, а можливо — і життя. Готували і фотографували разом з корінний мешканкою Криту, працюючої шеф-кухарем в ресторані — так що за автентичність і правильність рецепта ручаюсь
На смак блюдо виходить дуже незвичайним. Передати це словами важко — треба спробувати. І не бійтеся готувати каштани — це дуже смачна і корисна штука!
- Свинина— 3 кілограма
- каштани— 2 кілограма
- цибулина— 3 штуки
- часник— 3 зубчики
- помідор— 4 штуки
- Томатна паста— 4 Ст. ложки
- Вино червоне сухе— 1 Склянка
- вода— 1 літр
Цибулю і часник дрібно ріжемо, обжариваем на оливковом масле до золотистости.
Затем добавляем к луку и чесноку наше мясо. Обсмажуємо на сильному вогні, пока мясо не покроется бело-серой корочкой.
Теперь наливаем в сковороду вино. Тушим почти до полного испарения вина.
Коли вино випарується — заливаем мясо водой, солимо, перчим, накриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні близько 1 годину.
Тем временем занимаемся каштаны. У каждого каштана надо слегка надрезать кожицу (чтобы каштаны не взрывались).
Складываем надрезанные каштаны на противень, і — в духовку, розігріту до 180 градусів, з 15 хвилин.
С готовых каштанов снимаем кожуру (она будет сниматься очень просто).
Помідоры вместе с томатной пастой измельчаем до консистенции кашицы при помощи блендера или комбайна.
коли 1 час варки свинины в воде прошел, добавляем к ней томатное пюре и тушим еще 30 хвилин. Затем добавляем в кастрюлю каштаны.
Тушим каштаны вместе со свининой еще примерно 15 хвилин, час від часу помішуючи.
После чего блюдо остается только снять с огня, разложить по тарелочкам и подать к столу. Смачного!
Подібні рецепти
Торт «Баунті»
тим, хто любить м'ясо, але не хоче довго возитися біля плити, пропоную дізнатися, як приготувати свинину швидко і смачно. Це буде відбивна в апетитною паніровці всього за 20 хвилин. готуємо? опис приготування: Я пропоную кількість продуктів за все на 2 відбивні, але якщо у вас велика сім'я, то...
Свинина фарширована абрикосами з картоплею і капустою
Швидкий рецепт приготування свинячої вирізки, фаршированої сумішшю сушених абрикосів, абрикосовим джемом та цибулею. Як гарнір використовується картопля і брюссельська капуста. опис приготування: Розігріти духовку до 220 градусів. На аркуші для випічки перемішати картоплю, брюссельську капусту...
Свинина, фарширована чорносливом
На святковий стіл, обід або вечерю пропоную приготувати зовсім нескладна, але дуже апетитне і смачне блюдо. Візьміть на замітку цей варіант, як приготувати свинину фаршировану чорносливом. опис приготування: Це досить простий рецепт свинини, фаршированої чорносливом і сиром з цвіллю. При бажан...
Свинина смажена з цибулею
Якщо ви любите смажене м'ясо, то цей рецепт свинини, смаженої з цибулею, саме для вас. Мінімум складних кулінарних трюків, прості інгредієнти, і дуже смачна страва на виході. опис приготування: Незважаючи на велику кількість інгредієнтів, це дійсно просто смажене м'ясо, яке готується дуже швид...
Свинина на грилі
Що може бути смачніше натурального шматочка м'яса, приготованого без зайвого жиру? Тільки свинина на грилі в домашніх умовах з приголомшливим соусом, який доповнить смак м'яса. опис приготування: Рецепт приготування свинини на грилі досить простий, проте приголомшливий смак м'яса залежить від ...