Рецепт Свинячі медальйони з чорносливом
Свинячі медальйони з чорносливом — це не дуже складний, але дуже цікавий спосіб приготування свинини. Рецепт французької традиційної кухні.
опис приготування:
Якщо хочете приготувати зі свинини щось складніше котлет або гуляшу, то рекомендую приготувати свинячі медальйони з чорносливом. Блюдо цікаво тим, що готується воно досить просто і з доступних інгредієнтів, проте виходить дуже смачним і, я б сказав, делікатесним. Воно й не дивно — адже блюдо має французьке коріння
Рецепт свинячого медальйона з чорносливом:
1. З свинячої вирізки видаляємо все плівки і шматочки жиру. Нарізаємо м'ясо шматками товщиною близько 2,5 см. Гарненько натираємо шматочки м'яса сіллю і перцем.
2. У толстодонной каструлі розігріваємо спершу оливкова олія, потім в ньому розтоплюємо вершкове. На середньо-швидкому вогні обсмажуємо наші шматочки до утворення золотистої скоринки. З кожного боку приблизно по 2-3 хвилини.
3. Обсмажені медальйони складаємо на тарілку, накриваємо фольгою і відставляємо.
4. Решта м'ясні обрізки (нічого, якщо з невеликою кількістю жирку) дрібно нарізаємо. Обсмажуємо їх приблизно 3-5 хвилин до золотистої скоринки.
5. Тим часом нарізаємо моркву (тонкими брусочками, або взагалі крупно натерти) і цибулю (дрібно). Додаємо в сковороду лавровий лист, чебрець, цибулю і моркву. обсмажуємо близько 5 хвилин на середньому вогні до м'якості цибулі.
6. Потім додаємо в сковороду вино. Продовжуємо готувати до тих пір, поки вино не випарується практично повністю (трохи повинно залишатися). Коли вина залишиться зовсім трохи, буквально 1 столова ложка — вливаємо в каструлю м'ясний бульйон. Робимо вогонь мінімальним. Варимо на повільному вогні близько 30 хвилин.
7. Отриману масу переливаємо в невелику каструльку, туди ж додаємо вершки і чорнослив (без кісточок). Ставимо на повільний вогонь і варимо ще 15 хвилин до загустіння. Перевіряємо на сіль-перець.
8. Свинячі медальйони кладемо на сковороду, відразу ж заливаємо гарячим соусом і готуємо 2-3 хвилини на повільному вогні.
Відразу ж перекладаємо на тарілки і подаємо до столу. Смачного!
- свиняча вирізка— 1400 грам
- Оливкова олія— 1 Ст. ложка
- Вершкове масло— 3 Ст. ложки
- цибулина— 1 штука
- морква— 1 штука
- чебрець свіжий (гілочка) — 1 штука
- Лавровий лист— 1 штука
- вино біле— 250 мілілітрів
- бульйон м'ясний— 250 мілілітрів
- вершки— 250 мілілітрів
- чорнослив (без кісточок) — 200 грам
Нарізаємо м'ясо шматками товщиною близько 2,5 см.
Гарненько натираємо шматочки м'яса сіллю і перцем.
У толстодонной каструлі розігріваємо спершу оливкова олія, потім в ньому розтоплюємо вершкове.
На середньо-швидкому вогні обсмажуємо наші шматочки до утворення золотистої скоринки. З кожного боку приблизно по 2-3 хвилини.
Когда мясо покроется примерно такой корочкой, як на фото — вимикаємо вогонь.
Обсмажені медальйони складаємо на тарілку, накриваємо фольгою і відставляємо.
Решта м'ясні обрізки (нічого, якщо з невеликою кількістю жирку) дрібно нарізаємо.
Обсмажуємо їх приблизно 3-5 хвилин до золотистої скоринки.
Тим часом нарізаємо моркву (тонкими брусочками, або взагалі крупно натерти) і цибулю (дрібно).
Додаємо в сковороду лавровий лист, чебрець, цибулю і моркву. обсмажуємо близько 5 хвилин на середньому вогні до м'якості цибулі.
Потім додаємо в сковороду вино. Продовжуємо готувати до тих пір, поки вино не випарується практично повністю (трохи повинно залишатися).
Коли вина залишиться зовсім трохи, буквально 1 столова ложка — вливаємо в каструлю м'ясний бульйон. Робимо вогонь мінімальним.
Варимо на повільному вогні близько 30 хвилин.
Отриману масу переливаємо в невелику каструльку, туди ж додаємо вершки і чорнослив (без кісточок).
Ставимо на повільний вогонь і варимо ще 15 хвилин до загустіння. Перевіряємо на сіль-перець.
Свинячі медальйони кладемо на сковороду, відразу ж заливаємо гарячим соусом і готуємо 2-3 хвилини на повільному вогні.
Відразу ж перекладаємо на тарілки і подаємо до столу. Смачного!
Подібні рецепти
Сирно-макова запіканка на сніданок
Страви зі свинини завжди виходять дуже смачними і ситними. Саме тому вона зайняла гідне місце на столах у багатьох сім'ях. Пропоную спробувати ще один варіант приготування цього м'яса. опис приготування: Смачно і просто. Поріжте м'ясо невеликими шматками, поперчіть, сіль і obvalâjte в муках. ...
Свинячі медальйони з гарніром
Найбільше моєму улюбленому подобається свинина. Він любить її в будь-якому вигляді, але найкраще у вигляді апетитних і соковитих шматочків м'яса. Я підтримую його пристрасть, і тому знайшла нове блюдо. Знайомтеся! опис приготування: Тепер я і з вами поділюся тим, як приготувати свинячі медальй...
Свинячі реберця з чорносливом
Свинячі реберця можна приготувати різними способами, але якщо ви любите солодке м'ясо, тоді я розповім вам, як зробити відмінні свинячі реберця з чорносливом, смачні і неймовірно ароматні. опис приготування: Цей простий рецепт свинячих реберець з чорносливом однаково підійде як для звичайної в...
Свиняча вирізка з чорносливом
Рецепт свинячої вирізки з чорносливом дуже простий — не лякайтеся "; ресторанного" назви, готується воно дійсно нескладно. Відмінне блюдо як для святкового, так і для буденного столу. опис приготування: Свиняча вирізка з чорносливом завдяки соусу, рецепт якого я теж розповім вам, добре поєднує...
Свинина, запечена з чорносливом
Цікавий рецепт запечених свинячих відбивних з чорносливом під сирним соусом. Рецепт підійде і для святкового столу, і для щоденної трапези. Найкраще готувати цю страву порційно. опис приготування: Свинячі відбивні можна замінити на телячі або курячі, — ці види м'яса прекрасно поєднуються з чор...