Рецепт Свинячі медальйони з чорносливом

Рецепт Свинячі медальйони з чорносливом
Кількість порцій: 6-8 Час приготування: 55 хв.
Свинячі медальйони з чорносливом — це не дуже складний, але дуже цікавий спосіб приготування свинини. Рецепт французької традиційної кухні.

опис приготування:

Якщо хочете приготувати зі свинини щось складніше котлет або гуляшу, то рекомендую приготувати свинячі медальйони з чорносливом. Блюдо цікаво тим, що готується воно досить просто і з доступних інгредієнтів, проте виходить дуже смачним і, я б сказав, делікатесним. Воно й не дивно — адже блюдо має французьке коріння

Рецепт свинячого медальйона з чорносливом:

1. З свинячої вирізки видаляємо все плівки і шматочки жиру. Нарізаємо м'ясо шматками товщиною близько 2,5 см. Гарненько натираємо шматочки м'яса сіллю і перцем.

2. У толстодонной каструлі розігріваємо спершу оливкова олія, потім в ньому розтоплюємо вершкове. На середньо-швидкому вогні обсмажуємо наші шматочки до утворення золотистої скоринки. З кожного боку приблизно по 2-3 хвилини.

3. Обсмажені медальйони складаємо на тарілку, накриваємо фольгою і відставляємо.

4. Решта м'ясні обрізки (нічого, якщо з невеликою кількістю жирку) дрібно нарізаємо. Обсмажуємо їх приблизно 3-5 хвилин до золотистої скоринки.

5. Тим часом нарізаємо моркву (тонкими брусочками, або взагалі крупно натерти) і цибулю (дрібно). Додаємо в сковороду лавровий лист, чебрець, цибулю і моркву. обсмажуємо близько 5 хвилин на середньому вогні до м'якості цибулі.

6. Потім додаємо в сковороду вино. Продовжуємо готувати до тих пір, поки вино не випарується практично повністю (трохи повинно залишатися). Коли вина залишиться зовсім трохи, буквально 1 столова ложка — вливаємо в каструлю м'ясний бульйон. Робимо вогонь мінімальним. Варимо на повільному вогні близько 30 хвилин.

7. Отриману масу переливаємо в невелику каструльку, туди ж додаємо вершки і чорнослив (без кісточок). Ставимо на повільний вогонь і варимо ще 15 хвилин до загустіння. Перевіряємо на сіль-перець.

8. Свинячі медальйони кладемо на сковороду, відразу ж заливаємо гарячим соусом і готуємо 2-3 хвилини на повільному вогні.

Відразу ж перекладаємо на тарілки і подаємо до столу. Смачного!


  • свиняча вирізка— 1400 грам
  • Оливкова олія— 1 Ст. ложка
  • Вершкове масло— 3 Ст. ложки
  • цибулина— 1 штука
  • морква— 1 штука
  • чебрець свіжий (гілочка)  — 1 штука
  • Лавровий лист— 1 штука
  • вино біле— 250 мілілітрів
  • бульйон м'ясний— 250 мілілітрів
  • вершки— 250 мілілітрів
  • чорнослив (без кісточок)  — 200 грам
Свинячі медальйони з чорносливом - фото крок 1 З свинячої вирізки видаляємо все плівки і шматочки жиру.

Свинячі медальйони з чорносливом - фото крок 2 Нарізаємо м'ясо шматками товщиною близько 2,5 см.

Свинячі медальйони з чорносливом - фото крок 3 Гарненько натираємо шматочки м'яса сіллю і перцем.

Свинячі медальйони з чорносливом - фото крок 4 У толстодонной каструлі розігріваємо спершу оливкова олія, потім в ньому розтоплюємо вершкове.

Свинячі медальйони з чорносливом - фото крок 5 На середньо-швидкому вогні обсмажуємо наші шматочки до утворення золотистої скоринки. З кожного боку приблизно по 2-3 хвилини.

Свинячі медальйони з чорносливом - фото крок 6 Когда мясо покроется примерно такой корочкой, як на фото — вимикаємо вогонь.

Свинячі медальйони з чорносливом - фото крок 7 Обсмажені медальйони складаємо на тарілку, накриваємо фольгою і відставляємо.

Свинячі медальйони з чорносливом - фото крок 8 Решта м'ясні обрізки (нічого, якщо з невеликою кількістю жирку) дрібно нарізаємо.

Свинячі медальйони з чорносливом - фото крок 9 Обсмажуємо їх приблизно 3-5 хвилин до золотистої скоринки.

Свинячі медальйони з чорносливом - фото крок 10 Тим часом нарізаємо моркву (тонкими брусочками, або взагалі крупно натерти) і цибулю (дрібно).

Свинячі медальйони з чорносливом - фото крок 11 Додаємо в сковороду лавровий лист, чебрець, цибулю і моркву. обсмажуємо близько 5 хвилин на середньому вогні до м'якості цибулі.

Свинячі медальйони з чорносливом - фото крок 12 Потім додаємо в сковороду вино. Продовжуємо готувати до тих пір, поки вино не випарується практично повністю (трохи повинно залишатися).

Свинячі медальйони з чорносливом - фото крок 13 Коли вина залишиться зовсім трохи, буквально 1 столова ложка — вливаємо в каструлю м'ясний бульйон. Робимо вогонь мінімальним.

Свинячі медальйони з чорносливом - фото крок 14 Варимо на повільному вогні близько 30 хвилин.

Свинячі медальйони з чорносливом - фото крок 15 Отриману масу переливаємо в невелику каструльку, туди ж додаємо вершки і чорнослив (без кісточок).

Свинячі медальйони з чорносливом - фото крок 16 Ставимо на повільний вогонь і варимо ще 15 хвилин до загустіння. Перевіряємо на сіль-перець.

Свинячі медальйони з чорносливом - фото крок 17 Свинячі медальйони кладемо на сковороду, відразу ж заливаємо гарячим соусом і готуємо 2-3 хвилини на повільному вогні.

Свинячі медальйони з чорносливом - фото крок 18 Відразу ж перекладаємо на тарілки і подаємо до столу. Смачного!

Подібні рецепти

Свинячі медальйони з апельсиновим соусом

Сирно-макова запіканка на сніданок

Страви зі свинини завжди виходять дуже смачними і ситними. Саме тому вона зайняла гідне місце на столах у багатьох сім'ях. Пропоную спробувати ще один варіант приготування цього м'яса. опис приготування: Смачно і просто. Поріжте м'ясо невеликими шматками, поперчіть, сіль і obvalâjte в муках. ...

Свинячі медальйони з гарніром

Свинячі медальйони з гарніром

Найбільше моєму улюбленому подобається свинина. Він любить її в будь-якому вигляді, але найкраще у вигляді апетитних і соковитих шматочків м'яса. Я підтримую його пристрасть, і тому знайшла нове блюдо. Знайомтеся! опис приготування: Тепер я і з вами поділюся тим, як приготувати свинячі медальй...

Свинячі реберця з чорносливом

Свинячі реберця з чорносливом

Свинячі реберця можна приготувати різними способами, але якщо ви любите солодке м'ясо, тоді я розповім вам, як зробити відмінні свинячі реберця з чорносливом, смачні і неймовірно ароматні. опис приготування: Цей простий рецепт свинячих реберець з чорносливом однаково підійде як для звичайної в...

Свиняча вирізка з чорносливом

Свиняча вирізка з чорносливом

Рецепт свинячої вирізки з чорносливом дуже простий — не лякайтеся "; ресторанного" назви, готується воно дійсно нескладно. Відмінне блюдо як для святкового, так і для буденного столу. опис приготування: Свиняча вирізка з чорносливом завдяки соусу, рецепт якого я теж розповім вам, добре поєднує...

Свинина, запечена з чорносливом

Свинина, запечена з чорносливом

Цікавий рецепт запечених свинячих відбивних з чорносливом під сирним соусом. Рецепт підійде і для святкового столу, і для щоденної трапези. Найкраще готувати цю страву порційно. опис приготування: Свинячі відбивні можна замінити на телячі або курячі, — ці види м'яса прекрасно поєднуються з чор...