Рецепт Тажин марокканський з яловичиною
DAJIN — це марокканська посуд і, відповідно, спосіб приготування їжі. Їжа в ньому виходить дуже корисна і смачна! Давайте разом спробуємо приготувати тажин по-марокканські з яловичиною.
опис приготування:
Приготування треба почати з замочування нуту або гороху, а потім вже переходити до обсмажуванні м'яса і запіканню м'яса з овочами в Тажіна. В якості спецій дуже добре підійдуть коріандр і дрібно натертий імбир.
- Говяжа вирізка— 500 грам
- гайка (горох) — 200 грам
- сода— 1/2 чайних ложки
- Цибуля ріпчаста— 3 штуки(дрібні цибулини)
- морква— 2 штуки
- Перець болгарський— 2 штуки
- оливки— 7 штук
- Помідори "; Черрі" — 7 штук
- часник— 3 зубчики
- спеції— За смаком
- сіль— За смаком
Настав ранок і можна продовжувати приготування страви. Яловичину ретельно миємо й нарізаємо великими шматками. Візьміть глибоку сковороду, налийте рослинного масла і гарненько розігрійте. Обсмажте м'ясо тільки з одного боку на сильному вогні. Попередньо почистіть невеликий ріпчасту цибулю і часник.
Цілі цибулини і часник додаємо до м'яса. Тепер можна обсмажити його з іншого боку. Вогонь збавляти не потрібно.
Після того, як м'ясо обсмажити з усіх боків, його необхідно посолити. Не забуваємо постійно перемішувати. Продовжуємо смажити ще 5 хвилин.
Попередньо замочений нут необхідно промити під проточною водою. Відразу почистимо моркву, її потрібно крупно порізати. Уздовж розрізаємо навпіл, потім ще навпіл і потім ще раз, але вже поперек. (подивіться на фото нижче, воно допоможе Вас зорієнтуватися). Перець болгарський моєму і відокремлюємо плодоніжки, зсередини прибираємо насіння. Розріжте його великими часточками. Помідори "; Черрі" (якщо Ви їх використовуєте) теж вимийте.
Беремо тажин і викладаємо нут, потім шматки м'яса з цибулею і часником. Гарненько посипаємо спеціями. Далі викладіть моркву часточками і оливки.
Зверху красиво викладаємо болгарський перчик і помідорчики. Додати сіль. Залийте все водою. Врахуйте один фактор: чим більше овочів Ви використовуєте, тим менше води знадобиться.
Тажин проведений з термостійких матеріалів, тому він підходить для відкритого вогню, духовки, газової та електричної плити.
Щільно закрийте кришку і на сильному вогні доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь до мінімуму і залиште нудитися на 3 годину.
По закінченню часу, вимкніть вогонь і залиште на 15 хвилин. Кришку зніміть вже на столі, запах тут же рознесеться по приміщенню і поширить дивовижний аромат.
Приємного вам апетиту!
Подібні рецепти
Аджика з морквою на зиму
DAJIN- це марокканська глиняний посуд з конусоподібної кришкою. страви, приготовані в Тажіна, так само і називаються. Але Тажин можна зробити і в керамічному посуді або глиняних горщиках. опис приготування: Спочатку приготуємо соус Чермола, яким потім заллємо наш тажин. Для цього добре змішуєм...
Тажин з куркою
Рецепт страви, як приготувати тажин з куркою, мій повний експромт. Стоїть біля мене ця посудина дуже давно, а готую в ній вкрай рідко. З продуктів була курка (замість традиційної баранини). опис приготування: Про приготуванні в Тажіна не говорить хіба що лінивий. Це така спеціальна посудина, в...
Тажин з рибою
Якщо у вас є тажин, то ви можете готувати в ньому практично що завгодно, в тому числі і рибу. Цей рецепт тажина з рибою я вичитав у книзі про арабської кухні. Як на мене, дуже вдале блюдо. опис приготування: DAJIN — дуже корисна в побуті штука. Готувати в ній дуже просто, а страви гарантовано ...
Тарілочки тако з яловичиною
Тарілочки тако з яловичиною — це дуже смачна і ситна закуска, популярна в мексиканській традиційної кухні. Втім, не потрібно бути мексиканцем, щоб смачно готувати цю закуску. опис приготування: Тарілочки тако з яловичиною — це просто ідеальна закуска. На будь-якому столі вона виглядає дуже свя...
Тайський салат з яловичиною
Рецепт приготування азіатського салату з яловичини, м'яти і огірків. Швидко і зі смаком! опис приготування: Розігріти гриль до високої температури. Висипати чорний перець у велику тарілку. Обваляти стейк в перці з усіх боків. Підсмажувати м'ясо від 3 до 5 хвилин з кожного боку. Відкласти стейк...