Рецепт Тажин з куркою
Рецепт страви, як приготувати тажин з куркою, мій повний експромт. Стоїть біля мене ця посудина дуже давно, а готую в ній вкрай рідко. З продуктів була курка (замість традиційної баранини).
опис приготування:
Про приготуванні в Тажіна не говорить хіба що лінивий. Це така спеціальна посудина, в якій всі інгредієнти готуються у власному соку. До звичайної і звичної курці додав цибулю, спеції (які частіше використовую для десертів), мед і абрикоси. Смак готового блюда мене вразив, це ніжне м'ясо в слідкувати-пряному ковдрі. Подавати курку можна з кускус, а також з відвареним рисом. А для тих, у кого немає цього новомодного пристосування, пропоную використовувати звичайну чавунну сковороду з товстим дном.
- лук червоний— 1 штука
- курячі гомілки— 7 штук
- абрикос— 1/2 кілограма
- мед— 2 Ст. ложки
- вода— 200 мілілітрів
- обкладинка— 1 Чайна ложка
- імбир сухий— 1 Чайна ложка
- Чорний мелений перець— 1 щіпка
- Каєнський перець— 1 щіпка
- мигдаль подрібнений— 1/2 чайних ложки
- Braai— 0,25 пучка
- Вершкове масло— 40 грам
2. курочку мою, витираю насухо паперовим рушником і очищаю від пір'я, викладаю гомілки в тажин, посипаю їх спеціями, обсмажую з усіх боків по 3-5 хвилин.
3. Чищу і мою червону цибулю, нарізаю його півкільцями і відправляю до курки, перемішую і обсмажую близько 5-10 хвилин.
4. Вливаю воду, додаю кілька гілочок кінзи, накриваю тажин і готую 20 хвилин.
5. Останнім інгредієнтом додаю порізані на 2 частини абрикоси, закриваю кришку і тушу не більше 5 хвилин (тільки для того, щоб курка просочилася солодкуватим смаком).
6. Готову курку прибираю з вогню і подаю гарячої з кускус і абрикосами. Смачного!
Подібні рецепти
Простий рецепт плову з куркою
DAJIN- це марокканська глиняний посуд з конусоподібної кришкою. страви, приготовані в Тажіна, так само і називаються. Але Тажин можна зробити і в керамічному посуді або глиняних горщиках. опис приготування: Спочатку приготуємо соус Чермола, яким потім заллємо наш тажин. Для цього добре змішуєм...
Тажин марокканський з яловичиною
DAJIN — це марокканська посуд і, відповідно, спосіб приготування їжі. Їжа в ньому виходить дуже корисна і смачна! Давайте разом спробуємо приготувати тажин по-марокканські з яловичиною. опис приготування: Приготування треба почати з замочування нуту або гороху, а потім вже переходити до обсмаж...
Тажин з рибою
Якщо у вас є тажин, то ви можете готувати в ньому практично що завгодно, в тому числі і рибу. Цей рецепт тажина з рибою я вичитав у книзі про арабської кухні. Як на мене, дуже вдале блюдо. опис приготування: DAJIN — дуже корисна в побуті штука. Готувати в ній дуже просто, а страви гарантовано ...
Морозиво з банана і молока
Способів приготування такого морозива кілька: можна заморозити збиті фрукти або змішати банани з йогуртом або ж приготувати вершкове морозиво з банановим наповнювачем. опис приготування: Готувати морозиво з банана в домашніх умовах дуже просто і швидко. Воно має специфічний смак, оцінити який ...
Свинячі зрази
свинячі зрази — чудовий спосіб приготування зразів зі свинини. Блюдо ідеально вписується в гармонію святкового застілля — наприклад, в честь Нового року. Спробуйте — всі будуть в захваті! опис приготування: Якщо ви, як і багато інших кулінари нашої країни, завжди впевнені у виборі головної стр...