Рецепт Тажин з риби з томатами і картоплею

Рецепт Тажин з риби з томатами і картоплею
Кількість порцій: 2 Час приготування: 1 г. 0 хв.
DAJIN- це марокканська глиняний посуд з конусоподібної кришкою. страви, приготовані в Тажіна, так само і називаються. Але Тажин можна зробити і в керамічному посуді або глиняних горщиках.

опис приготування:

Спочатку приготуємо соус Чермола, яким потім заллємо наш тажин. Для цього добре змішуємо і крупно перемелює все інгредієнти для соусу: часник, сіль, пучок свіжого коріандру або кінзи, sušennuû перець, IRU, cilli, лимон і оливкова олія.

Тепер готуємо власне тажин.

Рибу нарізаємо на великі шматочки, перемішуємо з пастою і залишаємо на 15-30 хв.

Картопля чистим.

Томати миємо й нарізаємо овочі на середні шматочки (0,5 см). Паприку нарізаємо на тонкі смужки. Духовку розігріваємо до 200 градусів.

Дно керамічної форми змащуємо раст. маслом. викладаємо 1 шар картоплі з нахлестом, далі викладаємо рибу і повторюємо знову шар картоплі. На картопля кладемо що залишилася пасту від риби. Далі маємо томати.

У гарячу воду додаємо томатну пасту, сіль і цукор. Виливаємо приготовлений соус Чермолана овочі з рибою. Закриваємо фольгою і запікаємо 40-50 хв. Потім відкрити фольгу і запікати ще 20-30 хв. Перевіряємо картопля на готовність.

Подавайте на стіл гарячим і приємного апетиту!


  • часник— 2 зубчики
  • сіль— 0,5 чайних ложки(для соусу)
  • пучок свежего кориандра (кінзи)  — 1 штука
  • суш. паприка— 2 чайних ложки
  • зіра— 2 чайних ложки
  • чилі— 2 чайних ложки
  • лимон— 0,5 штуки
  • оливкова олія— 2 Ст. ложки
  • філе білої риби— 500 грам
  • картопля— 500 грам
  • свіжі томати— 400 грам
  • болгаркий перец— 1 штука
  • томатна паста— 1 Ст. ложка
  • сіль— 1 Чайна ложка
  • цукор— 1 Чайна ложка
  • кориандр или петрушка— 1 Ст. ложка
Спочатку приготуємо соус Чермола, яким потім заллємо наш тажин. Для цього добре змішуємо і крупно перемелює все інгредієнти для соусу: часник, сіль, пучок свіжого коріандру або кінзи, sušennuû перець, IRU, cilli, лимон і оливкова олія.

Тепер готуємо власне тажин.

Рибу нарізаємо на великі шматочки, перемішуємо з пастою і залишаємо на 15-30 хв.

Картопля чистим.

Томати миємо й нарізаємо овочі на середні шматочки (0,5 см). Паприку нарізаємо на тонкі смужки. Духовку розігріваємо до 200 градусів.

Дно керамічної форми змащуємо раст. маслом. викладаємо 1 шар картоплі з нахлестом, далі викладаємо рибу і повторюємо знову шар картоплі. На картопля кладемо що залишилася пасту від риби. Далі маємо томати.

У гарячу воду додаємо томатну пасту, сіль і цукор. Виливаємо приготовлений соус Чермолана овочі з рибою. Закриваємо фольгою і запікаємо 40-50 хв. Потім відкрити фольгу і запікати ще 20-30 хв. Перевіряємо картопля на готовність.

Подавайте на стіл гарячим і приємного апетиту!


Подібні рецепти

Тажин з рибою

Курка в рукаві, фарширована рисом

Якщо у вас є тажин, то ви можете готувати в ньому практично що завгодно, в тому числі і рибу. Цей рецепт тажина з рибою я вичитав у книзі про арабської кухні. Як на мене, дуже вдале блюдо. опис приготування: DAJIN — дуже корисна в побуті штука. Готувати в ній дуже просто, а страви гарантовано ...

Тажин марокканський з яловичиною

Тажин марокканський з яловичиною

DAJIN — це марокканська посуд і, відповідно, спосіб приготування їжі. Їжа в ньому виходить дуже корисна і смачна! Давайте разом спробуємо приготувати тажин по-марокканські з яловичиною. опис приготування: Приготування треба почати з замочування нуту або гороху, а потім вже переходити до обсмаж...

Тажин з куркою

Тажин з куркою

Рецепт страви, як приготувати тажин з куркою, мій повний експромт. Стоїть біля мене ця посудина дуже давно, а готую в ній вкрай рідко. З продуктів була курка (замість традиційної баранини). опис приготування: Про приготуванні в Тажіна не говорить хіба що лінивий. Це така спеціальна посудина, в...

Морська риба з томатами і зеленню

Морська риба з томатами і зеленню

Рецепт приготування будь-якого сорту морської риби, який добре підійде для всіх ваших домочадців і стане прикрасою столу в самий звичайний будній день. опис приготування: Морська риба це унікально корисний продукт для людей будь-якого віку. Вона містить корисні поліненасичені жири «Омега 3» і ...

Тефтелі з червоної риби

Тефтелі з червоної риби

Червона риба гарна скрізь. І в засолюванні, і запечена. А можна спробувати ще і тефтелі з червоної риби приготувати. ароматні, повітряні — вони сподобаються всій родині. опис приготування: У вас за планом рибний день? відмінно! Є і відповідне блюдо — тефтелі з червоної риби. Вони набагато кори...