Рецепт Тажин з риби з томатами і картоплею
DAJIN- це марокканська глиняний посуд з конусоподібної кришкою. страви, приготовані в Тажіна, так само і називаються. Але Тажин можна зробити і в керамічному посуді або глиняних горщиках.
опис приготування:
Спочатку приготуємо соус Чермола, яким потім заллємо наш тажин. Для цього добре змішуємо і крупно перемелює все інгредієнти для соусу: часник, сіль, пучок свіжого коріандру або кінзи, sušennuû перець, IRU, cilli, лимон і оливкова олія.
Тепер готуємо власне тажин.
Рибу нарізаємо на великі шматочки, перемішуємо з пастою і залишаємо на 15-30 хв.
Картопля чистим.
Томати миємо й нарізаємо овочі на середні шматочки (0,5 см). Паприку нарізаємо на тонкі смужки. Духовку розігріваємо до 200 градусів.
Дно керамічної форми змащуємо раст. маслом. викладаємо 1 шар картоплі з нахлестом, далі викладаємо рибу і повторюємо знову шар картоплі. На картопля кладемо що залишилася пасту від риби. Далі маємо томати.
У гарячу воду додаємо томатну пасту, сіль і цукор. Виливаємо приготовлений соус Чермолана овочі з рибою. Закриваємо фольгою і запікаємо 40-50 хв. Потім відкрити фольгу і запікати ще 20-30 хв. Перевіряємо картопля на готовність.
Подавайте на стіл гарячим і приємного апетиту!
- часник— 2 зубчики
- сіль— 0,5 чайних ложки(для соусу)
- пучок свежего кориандра (кінзи) — 1 штука
- суш. паприка— 2 чайних ложки
- зіра— 2 чайних ложки
- чилі— 2 чайних ложки
- лимон— 0,5 штуки
- оливкова олія— 2 Ст. ложки
- філе білої риби— 500 грам
- картопля— 500 грам
- свіжі томати— 400 грам
- болгаркий перец— 1 штука
- томатна паста— 1 Ст. ложка
- сіль— 1 Чайна ложка
- цукор— 1 Чайна ложка
- кориандр или петрушка— 1 Ст. ложка
Тепер готуємо власне тажин.
Рибу нарізаємо на великі шматочки, перемішуємо з пастою і залишаємо на 15-30 хв.
Картопля чистим.
Томати миємо й нарізаємо овочі на середні шматочки (0,5 см). Паприку нарізаємо на тонкі смужки. Духовку розігріваємо до 200 градусів.
Дно керамічної форми змащуємо раст. маслом. викладаємо 1 шар картоплі з нахлестом, далі викладаємо рибу і повторюємо знову шар картоплі. На картопля кладемо що залишилася пасту від риби. Далі маємо томати.
У гарячу воду додаємо томатну пасту, сіль і цукор. Виливаємо приготовлений соус Чермолана овочі з рибою. Закриваємо фольгою і запікаємо 40-50 хв. Потім відкрити фольгу і запікати ще 20-30 хв. Перевіряємо картопля на готовність.
Подавайте на стіл гарячим і приємного апетиту!
Подібні рецепти
Курка в рукаві, фарширована рисом
Якщо у вас є тажин, то ви можете готувати в ньому практично що завгодно, в тому числі і рибу. Цей рецепт тажина з рибою я вичитав у книзі про арабської кухні. Як на мене, дуже вдале блюдо. опис приготування: DAJIN — дуже корисна в побуті штука. Готувати в ній дуже просто, а страви гарантовано ...
Тажин марокканський з яловичиною
DAJIN — це марокканська посуд і, відповідно, спосіб приготування їжі. Їжа в ньому виходить дуже корисна і смачна! Давайте разом спробуємо приготувати тажин по-марокканські з яловичиною. опис приготування: Приготування треба почати з замочування нуту або гороху, а потім вже переходити до обсмаж...
Тажин з куркою
Рецепт страви, як приготувати тажин з куркою, мій повний експромт. Стоїть біля мене ця посудина дуже давно, а готую в ній вкрай рідко. З продуктів була курка (замість традиційної баранини). опис приготування: Про приготуванні в Тажіна не говорить хіба що лінивий. Це така спеціальна посудина, в...
Морська риба з томатами і зеленню
Рецепт приготування будь-якого сорту морської риби, який добре підійде для всіх ваших домочадців і стане прикрасою столу в самий звичайний будній день. опис приготування: Морська риба це унікально корисний продукт для людей будь-якого віку. Вона містить корисні поліненасичені жири «Омега 3» і ...
Тефтелі з червоної риби
Червона риба гарна скрізь. І в засолюванні, і запечена. А можна спробувати ще і тефтелі з червоної риби приготувати. ароматні, повітряні — вони сподобаються всій родині. опис приготування: У вас за планом рибний день? відмінно! Є і відповідне блюдо — тефтелі з червоної риби. Вони набагато кори...