Рецепт Тефтелі з баранини

Рецепт Тефтелі з баранини
Кількість порцій: 5 Час приготування: 2 г. 0 хв.
Це не просто тефтелі з баранини - це справжнє марокканське блюдо з тефтелей, яєць, соусу і ароматних трав. Свято для шлунка забезпечений! Спробуйте!

опис приготування:

Приготування тефтелей з баранини почніть з фаршу. Подрібніть в м'ясорубці м'ясо, додайте в фарш яйце і спеції, вимішайте і сформуйте тюфтельки. В суміші масел обсмажити цибулю і часник, додайте спеції, а через пару хвилин протерті помідори. варіть 10 хвилин після закипання. Потім викладіть в пряний томатний соус тефтелі і варіть їх протягом 10 хвилин. Лавровий лист при цьому викиньте. Потім додайте оливки і вбийте яйця. буквально через 7-8 хвилин посипте блюдо свіжою зеленню кінзи і відразу подавайте на стіл. Смачного!

  • протерті помідори— 500 грам
  • баранина— 500 грам
  • часник— 4 зубчики
  • Цибуля— 1 штука
  • Лавровий лист— 1 штука
  • яйця— 5 штук
  • пучок кінзи— 1 штука
  • оливки чорні— 0,5 склянки
  • сіль, перець— За смаком
  • цукор— 1 Чайна ложка
  • кмин— 1 Чайна ложка
  • паприка солодка— 1,5 чайних ложки
  • імбир (мелений)  — 0,5 чайних ложки
  • Мелений перець чилі— 0,5 чайних ложки
  • шафран— 1 щіпка
  • Вершкове масло— 4 Ст. ложки
  • Масло рослинне— 2 Ст. ложки
Тефтелі з баранини - фото крок 1 Баранину пропустіть через м'ясорубку, додайте в фарш яйце, щіпку кмину, солодкої паприки, сіль, перець і добре перемішайте. Зліпити тефтелі і поки приберіть їх в холодильник.

Тефтелі з баранини - фото крок 2 Дрібно наріжте цибулю і часник. Обсмажте їх в суміші рослинного і вершкового масел до золотистого кольору.

Тефтелі з баранини - фото крок 3 Підготуйте кмин, паприка, сушений перець чилі, мелений імбир, шафран і лавровий лист.

Тефтелі з баранини - фото крок 4 Додайте ці спеції на сковороду до цибулі з часником і протушкувати пару хвилин.

Тефтелі з баранини - фото крок 5 Потім влийте протерті помідори, додайте цукор, сіль, перець, доведіть до кипіння і варіть 10 хвилин на слабкому вогні. Потім вийміть лавровий лист, додайте тефтелі і варіть під кришкою 10 хвилин після закипання.

Тефтелі з баранини - фото крок 6 Додайте оливки і акуратно вбийте в сковорідку з тюфтельками 4 яйця і тушкуйте під кришкою ще 7-8 хвилин. постарайтеся, щоб жовток НЕ розтікся. Готову страву посипати подрібненою кінзою.

Подібні рецепти

Тефтелі дітям

Пиріг без начинки

Так хочеться подати діткам таку їжу, щоб вони її обов'язково з'їли. Ці тефтелі максимально відповідають вимогам малюків. опис приготування: готуємо фарш. Перемелюємо куряче філе. подрібнюємо цибулю, картопля і перемішуємо з фаршем. заправляємо спеціями, формуємо тефтелі і смажимо з усіх боків ...

Тефтелі з червоної риби

Тефтелі з червоної риби

Червона риба гарна скрізь. І в засолюванні, і запечена. А можна спробувати ще і тефтелі з червоної риби приготувати. ароматні, повітряні — вони сподобаються всій родині. опис приготування: У вас за планом рибний день? відмінно! Є і відповідне блюдо — тефтелі з червоної риби. Вони набагато кори...

Тефтелі з курятини

Тефтелі з курятини

Тефтелі з курятини в домашніх умовах виходять не такими жирними, як м'ясні, але зате і більш здоровими, та ще й готуються на порядок швидше. Смак у них ніжний,так що подавати можна до чого завгодно опис приготування: Хочете знати, як приготувати тефтелі з курятини? — Все дуже просто. Якщо наві...

Тефтелі з курячого фаршу

Тефтелі з курячого фаршу

Курячий фарш не має сенсу смажити - він стає сухим і жорстким. А ось для тефтелей він підходить ідеально - виходить дуже ніжне, смачне, поживна і, разом з тим, дієтичне блюдо. опис приготування: Класичний рецепт тефтелей з курячого фаршу має на увазі придбання свіжої охолодженої курки, з якої ...

Тефтелі з курячої грудки

Тефтелі з курячої грудки

Куряча грудка — прекрасна основа для приготування тефтелей. Сметанний соус робить блюдо дуже ситним і ніжним. А самі тефтелі виходять дієтичними, що цілком підійде для дитячого харчування. опис приготування: Приготуємо тефтелі з курячої грудки в домашніх умовах. З сметани і муки приготуємо про...