Рецепт Тефтелі з курячого фаршу

Курячий фарш не має сенсу смажити - він стає сухим і жорстким. А ось для тефтелей він підходить ідеально - виходить дуже ніжне, смачне, поживна і, разом з тим, дієтичне блюдо.
опис приготування:
Класичний рецепт тефтелей з курячого фаршу має на увазі придбання свіжої охолодженої курки, з якої необхідно зняти шкіру, відокремити м'якоть і пропустити її через м'ясорубку. звичайно, можна скористатися і магазинним фаршем, якщо він досить якісний - проблем буде набагато менше, а на якості майже не відіб'ється (курочки-то у нас продаються здебільшого теж «промислові»).
рецепт:
1. Будемо рахувати, що ми маємо в своєму розпорядженні готовим курячим фаршем. Його потрібно викласти в широку миску, гарненько перемішати і відбити, щоб вийшов зайве повітря.
2. Цибулю і часник очищаємо і подрібнюємо будь-яким доступним способом - вручну, на тертці або в блендері.
3. змішуємо цибулю, часник і зелень з фаршем, додаємо в нього яйце, сіль, спеції і гарненько вимішуємо ще раз.
4. Тепер справа за рисом. Його можна або попередньо відварити до напівготовності, або замочити в холодній воді на 2-3 годину, після чого теж відправити у фарш і перемішати. Усе, фарш готовий. Накриваємо його кришкою або рушником і відставляємо в сторону до тих пір, поки не закипить вода в каструлі.
5. Як тільки це сталося, мокрими або змазаними маслом руками формуємо з фаршу невеликі кульки і акуратно опускаємо в воду. Вона повинна покрити тюфтельки приблизно на 1 сантиметр - якщо води недостатньо, підлити окропу.
6. Додаємо в каструлю лавровий лист, трохи солі і пару горошин чорного перцю.
7. Накриваємо кришкою і зменшуємо вогонь - так, щоб тефтелі тихенько кипіли, але не вирували.
8. Періодично заглядаємо в каструлю і контролюємо процес - додаємо солі, якщо потрібно.
9. для 10 хвилин до закінчення приготування викладаємо поверх тефтелей заздалегідь очищені від шкірки і подрібнені помідори. Накриваємо кришкою і залишаємо «доходити».
10. Готові тефтелі рекомендую залишити хвилин на 20 на теплій плиті - нехай всі інгредієнти остаточно «зростуться». Перед подачею на стіл тефтелі можна полити сметанкою - або подати її окремо, в соуснику.
Смачного!
- фарш курячий— 500 грам
- Мал— 1 Склянка
- Цибуля— 1 штука
- часник— 2 зубчики
- Рослинна олія— 3 Ст. ложки
- Куряче яйце— 1 штука(Якщо яйця дрібні — візьміть два)
- сіль— 2 чайних ложки
- спеції— За смаком
- Лавровий лист— 2 штуки
- Перець чорний горошком— 2-3 штук
- вода— 1 літр(Количество воды может изменяться в зависимости от размеров и формы посуды)
- помідори свіжі— 3 штуки
рецепт:
1. Будемо рахувати, що ми маємо в своєму розпорядженні готовим курячим фаршем. Його потрібно викласти в широку миску, гарненько перемішати і відбити, щоб вийшов зайве повітря.
2. Цибулю і часник очищаємо і подрібнюємо будь-яким доступним способом - вручну, на тертці або в блендері.
3. змішуємо цибулю, часник і зелень з фаршем, додаємо в нього яйце, сіль, спеції і гарненько вимішуємо ще раз.
4. Тепер справа за рисом. Його можна або попередньо відварити до напівготовності, або замочити в холодній воді на 2-3 годину, після чого теж відправити у фарш і перемішати. Усе, фарш готовий. Накриваємо його кришкою або рушником і відставляємо в сторону до тих пір, поки не закипить вода в каструлі.
5. Як тільки це сталося, мокрими або змазаними маслом руками формуємо з фаршу невеликі кульки і акуратно опускаємо в воду. Вона повинна покрити тюфтельки приблизно на 1 сантиметр - якщо води недостатньо, підлити окропу.
6. Додаємо в каструлю лавровий лист, трохи солі і пару горошин чорного перцю.
7. Накриваємо кришкою і зменшуємо вогонь - так, щоб тефтелі тихенько кипіли, але не вирували.
8. Періодично заглядаємо в каструлю і контролюємо процес - додаємо солі, якщо потрібно.
9. для 10 хвилин до закінчення приготування викладаємо поверх тефтелей заздалегідь очищені від шкірки і подрібнені помідори. Накриваємо кришкою і залишаємо «доходити».
10. Готові тефтелі рекомендую залишити хвилин на 20 на теплій плиті - нехай всі інгредієнти остаточно «зростуться». Перед подачею на стіл тефтелі можна полити сметанкою - або подати її окремо, в соуснику.
Смачного!
Подібні рецепти

Відбивні з курячого фаршу
риба — дуже корисний продукт, просто джерело фосфору. Але ось ці кістки… І дитині не даси. Але можна ж зробити рибні тефтелі. І годувати всю сім'ю, від дорослих до дітей, без побоювання. опис приготування: Зазвичай бачачи в меню розділ "; риба ";, багато з нас представляють вуха, смажену або з...

Тефтелі дітям
Так хочеться подати діткам таку їжу, щоб вони її обов'язково з'їли. Ці тефтелі максимально відповідають вимогам малюків. опис приготування: готуємо фарш. Перемелюємо куряче філе. подрібнюємо цибулю, картопля і перемішуємо з фаршем. заправляємо спеціями, формуємо тефтелі і смажимо з усіх боків ...

Тефтелі з баранини
Це не просто тефтелі з баранини - це справжнє марокканське блюдо з тефтелей, яєць, соусу і ароматних трав. Свято для шлунка забезпечений! Спробуйте! опис приготування: Приготування тефтелей з баранини почніть з фаршу. Подрібніть в м'ясорубці м'ясо, додайте в фарш яйце і спеції, вимішайте і сфо...

Тефтелі з курятини
Тефтелі з курятини в домашніх умовах виходять не такими жирними, як м'ясні, але зате і більш здоровими, та ще й готуються на порядок швидше. Смак у них ніжний,так що подавати можна до чого завгодно опис приготування: Хочете знати, як приготувати тефтелі з курятини? — Все дуже просто. Якщо наві...

Тефтелі з курячої грудки
Куряча грудка — прекрасна основа для приготування тефтелей. Сметанний соус робить блюдо дуже ситним і ніжним. А самі тефтелі виходять дієтичними, що цілком підійде для дитячого харчування. опис приготування: Приготуємо тефтелі з курячої грудки в домашніх умовах. З сметани і муки приготуємо про...