Рецепт Тетері квасні

Рецепт Тетері квасні
Кількість порцій: 1 Час приготування: 10 хв.
Приготування страви Тетері на основі з квасу.

опис приготування:

Тетеря - старовинне російське блюдо з квасу, хліба (сухарів) і порт, так звана хлібна окрошка на квасу. Тетері подавалися холодними і вживалися відразу ж, заздалегідь тюрі не готувалися. Для тюрі брався тільки білий або світлий хлібний квас, як і для окрошки. Квас неодмінно повинен бути свіжим. Тетері вважалися їжею бідняків і були повсякденним блюдом в сільських сім'ях. Тетері можна подавати з солоними огірочками, це дешеве і освіжаюче в спеку блюдо. Блюдо буде дуже смачним і ароматним, якщо добре присмачити його пряними травами: кропом, селерою і т.д.

Як приготувати тюрі квасні:

Обрізати кірки від буханки чорного хліба. Нарізати хліб на скибочки. Викласти скибочки хліба на деко і підсушити в духовці. Натерти кожну скибочку хліба зубчиком часнику. Нарізати хліб на маленькі кубики і помістити в тарілку. Подрібнити цибулю і викласти на тарілку з хлібом. Нарізати зелень і додати до хліба і цибулі. Залити вміст тарілки квасом, перемішати. Додати сіль за смаком і відразу ж подавати.


  • квасу— 1/2 L
  • ріпчастої цибулі— 1/2 штуки
  • буханки черного хлеба— 1/2 штуки
  • часнику— 1,5 зубчики
  • зелень лука или пряной травы (наприклад, кінзи)  — За смаком
  • сіль— За смаком
Тетеря - старовинне російське блюдо з квасу, хліба (сухарів) і порт, так звана хлібна окрошка на квасу. Тетері подавалися холодними і вживалися відразу ж, заздалегідь тюрі не готувалися. Для тюрі брався тільки білий або світлий хлібний квас, як і для окрошки. Квас неодмінно повинен бути свіжим. Тетері вважалися їжею бідняків і були повсякденним блюдом в сільських сім'ях. Тетері можна подавати з солоними огірочками, це дешеве і освіжаюче в спеку блюдо. Блюдо буде дуже смачним і ароматним, якщо добре присмачити його пряними травами: кропом, селерою і т.д.

Як приготувати тюрі квасні:

Обрізати кірки від буханки чорного хліба. Нарізати хліб на скибочки. Викласти скибочки хліба на деко і підсушити в духовці. Натерти кожну скибочку хліба зубчиком часнику. Нарізати хліб на маленькі кубики і помістити в тарілку. Подрібнити цибулю і викласти на тарілку з хлібом. Нарізати зелень і додати до хліба і цибулі. Залити вміст тарілки квасом, перемішати. Додати сіль за смаком і відразу ж подавати.


Подібні рецепти

Тетері щание

Квасні хлібці

Рецепт приготування тюрей з квасу, натертого часником підсушеного чорного хліба, ріпчастої цибулі і зеленого лука. опис приготування: Тетері - холодну російське блюдо з квасу і хліба. У тюрі також додають дрібно нарізані або дрібно натерті овочі: цибуля, хрін, REER і т.д.. З давніх часів це б...

Морозиво з банана і молока

Морозиво з банана і молока

Способів приготування такого морозива кілька: можна заморозити збиті фрукти або змішати банани з йогуртом або ж приготувати вершкове морозиво з банановим наповнювачем. опис приготування: Готувати морозиво з банана в домашніх умовах дуже просто і швидко. Воно має специфічний смак, оцінити який ...

Свинячі зрази

Свинячі зрази

свинячі зрази — чудовий спосіб приготування зразів зі свинини. Блюдо ідеально вписується в гармонію святкового застілля — наприклад, в честь Нового року. Спробуйте — всі будуть в захваті! опис приготування: Якщо ви, як і багато інших кулінари нашої країни, завжди впевнені у виборі головної стр...

Сироедческая гречана каша

Сироедческая гречана каша

Варка вбиває вітаміни в крупі, а такий спосіб приготування дуже простий і надійний. дивіться рецепт. опис приготування: розповідаю, як приготувати сироедческую гречану кашу: 1. Для початку замочіть гречку на ніч. На ранок промийте її. зачекайте, поки вся вода стече. 2. Гречку перекладіть в чаш...

Сирники з рікотти

Сирники з рікотти

Сирники з рікотти — це не зовсім ті сирники, що з сиру, вони виходять набагато ніжніше і смачніше. Готуються як звичайні сирники, на всякий випадок розповім як, це однозначно варто спробувати! опис приготування: Хто ж з нас не любить сирники? Риторичне питання! Але ми звикли їх готувати з сиру...