Рецепт Тісто для домашньої локшини

Рецепт Тісто для домашньої локшини
Кількість порцій: 2-3 Час приготування: 20 хв.
З локшини можна зробити як супи, так і другі гарячі страви. І найкраще вміти приготувати тісто для домашньої локшини самостійно, щоб воно завжди було під рукою. Це швидко і дешево.

опис приготування:

Вимішувати тісто руками потрібно досить довго, не менше десяти хвилин. Це дозволить борошні віддати клейковину.

Тісто для локшини виходить досить еластичним, тому його можна не боятися розгортати практично до прозорості або навіть розтягувати руками. Так ви зможете зробити локшину максимально тонкої.


  • Куряче яйце— 1 штука
  • вода чиста— 1 Ст. ложка
  • сіль— 1 щіпка
  • Масло рослинне— 0,5 чайних ложки
  • Борошно пшеничне— 8 Ст. ложок
Тісто для домашньої локшини - фото крок 1 Борошно просійте через сито. Высыпьте муку в миску горкой, зробіть в ній поглиблення. Вбийте туди яйце.

Тісто для домашньої локшини - фото крок 2 Аккуратно размешайте муку с яйцом при помощи вилки. Старайтесь избавиться от комочков и добиться однородности массы. Затем добавьте в тесто растительное масло, щепотку соли и столовую ложку воды. перемішайте інгредієнти.

Тісто для домашньої локшини - фото крок 3 Вимішайте тісто руками, щоб воно стало гладким і однорідним. Затем скатайте из теста плотный шарик и выложите его на рабочую поверхность стола. Чтобы тесто не липло к поверхности, присипте її борошном.

Тісто для домашньої локшини - фото крок 4 Раскатайте тесто тонким слоем максимум в два мм толщиной и аккуратно скатайте его в трубочку. Теперь трубочку нужно очень тонко нарезать чтобы получить тонку лапшу. Её можно сразу готовить или же положить на хранение в холодильник, укутав в целлофановый пакет.

Подібні рецепти

Тайське блюдо з рисової локшини

Суп з домашньої локшини

Рецепт приготування тайського страви з рисової локшини. Дуже смачне блюдо тайської кухні. Це варто спробувати. опис приготування: Наповніть велику миску гарячої води і помістіть в неї локшину на 10 хвилин. У невеликій мисці змішайте рибний соус, сік лайма, цукор, устричний соус, 2 чайні ложки ...

Тісто для біляшів на кефірі

Тісто для біляшів на кефірі

Щоб отримати гарне і податливі тісто візьміть не жирний кефір, наприклад 1% -ний. Замісити тісто згідно зі списком і отримаєте прекрасний результат! дивіться рецепт! опис приготування: Для приготування смачного тіста для біляшів потрібно розвести дріжджі в малій кількості води, потім додати ре...

Тісто для пончиків

Тісто для пончиків

Пончики - це ситне блюдо, яке втамує ваш голод вранці або стане відмінним перекусом протягом дня. апетитні, з хрусткою рум'яною скоринкою, перед такою вкуснотень не встоїть ніхто! опис приготування: Це класичний рецепт пончиків. Особливо такого частування будуть раді діти. Щоб блюдо не було та...

Тісто на заквасці для несолодкої випічки

Тісто на заквасці для несолодкої випічки

Якщо ви хоч раз випікали солодкі булочки або пироги з тіста на заквасці, вам неодмінно захочеться дізнатися, як приготувати тісто на заквасці для несолодкої випічки, корисне, смачне і легке. опис приготування: Головною особливістю цього тесту є закваска, яку необхідно витримати в теплому місці...

Тісто для млинниці

Тісто для млинниці

Для приготування аж надто смачних млинців потрібен талант. або… млинниця і ось цей рецепт! Зараз ви дізнаєтеся, як приготувати тісто для млинниці - ніжне і універсальне! І практикуйтеся! опис приготування: Млинці в млинниці готуються дуже швидко. До того ж, вони зовсім не пригоряють. Тому я вв...