Рецепт Ткемалі
Знаменитий грузинський соус "; Ткемалі" роблять традиційно зі слив, часнику і зелені. Головна його відмінність - кисло-солодкий смак з прянощами. Подають це додаток до всіх гарячих страв. Читайте рецепт.
опис приготування:
Рідко коли соус може підійти однаково добре до риби, і до м'яса, але цей - виключення. Причому він дає яскраво виражений смак, що ще більше дивує. Ділюся з вами тим, як приготувати ткемалі з аличі, тобто. кислої сливи. подивіться, який ви отримаєте гарний колір! Спецій знадобиться багато, запасіться ними заздалегідь.
- вуглеводи— 2,5 кілограма
- зелень— 200 грам(кріп, м'ята, петрушка, естрада, Braai, Рейх)
- часник— 2 штуки
- перець червоний— 2 штуки(гострий)
- Перець запашний горошком— 5-7 штук
- Лавровий лист— 3 штуки
- кріп— 3-4 штук( парасольки)
- цукор— 1-1,5 склянки
- сіль— 2-2,5 чайних ложки
- Хміль-сунелі— 2 чайних ложки
- Ucho-сунелі— 2 чайних ложки
- коріандр мелений— 2 чайних ложки
- вода— 1 Склянка
Промиту аличу перекладіть у велику каструлю з товстим дном.
Додайте до зливі перець горошком, парасольки, лавровий лист і воду.
Доведіть воду до кипіння під кришкою. потім, постійно помішуючи, варіть соус на маленькому вогні 10-15 хвилин, коли піде сік.
Потім протріть аличу через дрібне сито, видаляючи кісточки і шкірку.
Отриманий соус доведіть до кипіння. Всипте в нього всі спеції, сіль і цукор. варіть масу 5-10 хвилин на слабкому вогні.
Через м'ясорубку пропустіть зелень, часник і перець. Далі додайте їх в пюре на плиті. Заважайте все і доведіть до кипіння.
Потім варите соус ще 5 хвилин. У гарячому вигляді розлийте його по чистим банкам. Закрийте їх кришками.
Коли ткемалі охолоне, можна його подавати. Зберігайте відкритий соус в холодильнику. приємною дегустації!
Подібні рецепти
Тісто для пирога з яблуками
Вельми пікантний соус, який прекрасно підходить до страв з м'яса і риби. Готується дуже просто і досить швидко. опис приготування: Знаменитий грузинський соус ткемалі — смачне доповнення до будь-якого м'яса. Рецепт приготування ткемалі з аличі гранично простий і пропорції інгредієнтів можна мі...
Ткемалі зі слив
Майже всі пробували цей неймовірно смачний кисло-солодкий соус, але лише одиниці готували його самостійно, але ж насправді зробити ткемалі в домашніх умовах зовсім нескладно, спробуйте самі. опис приготування: Жодне грузинське застілля не проходить без цього чудового соусу, а рецепт приготуван...
Ткемалі з сливи
звичайно, практично будь-який соус зараз можна купити в магазині, однак набагато смачніше він вийде, якщо зробити його самостійно. хочете порівняти? Спробуйте повторити в домашніх умовах рецепт. опис приготування: Поспішаю поділитися з вами одним простим і доступним кожному варіантом, як приго...
Морозиво з банана і молока
Способів приготування такого морозива кілька: можна заморозити збиті фрукти або змішати банани з йогуртом або ж приготувати вершкове морозиво з банановим наповнювачем. опис приготування: Готувати морозиво з банана в домашніх умовах дуже просто і швидко. Воно має специфічний смак, оцінити який ...
Свинячі зрази
свинячі зрази — чудовий спосіб приготування зразів зі свинини. Блюдо ідеально вписується в гармонію святкового застілля — наприклад, в честь Нового року. Спробуйте — всі будуть в захваті! опис приготування: Якщо ви, як і багато інших кулінари нашої країни, завжди впевнені у виборі головної стр...