Рецепт Ткемалі

Рецепт Ткемалі
Кількість порцій: 20 Час приготування: 1 г. 30 хв.
Знаменитий грузинський соус "; Ткемалі" роблять традиційно зі слив, часнику і зелені. Головна його відмінність - кисло-солодкий смак з прянощами. Подають це додаток до всіх гарячих страв. Читайте рецепт.

опис приготування:

Рідко коли соус може підійти однаково добре до риби, і до м'яса, але цей - виключення. Причому він дає яскраво виражений смак, що ще більше дивує. Ділюся з вами тим, як приготувати ткемалі з аличі, тобто. кислої сливи. подивіться, який ви отримаєте гарний колір! Спецій знадобиться багато, запасіться ними заздалегідь.

  • вуглеводи— 2,5 кілограма
  • зелень— 200 грам(кріп, м'ята, петрушка, естрада, Braai, Рейх)
  • часник— 2 штуки
  • перець червоний— 2 штуки(гострий)
  • Перець запашний горошком— 5-7 штук
  • Лавровий лист— 3 штуки
  • кріп— 3-4 штук( парасольки)
  • цукор— 1-1,5 склянки
  • сіль— 2-2,5 чайних ложки
  • Хміль-сунелі— 2 чайних ложки
  • Ucho-сунелі— 2 чайних ложки
  • коріандр мелений— 2 чайних ложки
  • вода— 1 Склянка
ткемалі - фото крок 1 З червоного перчика видаліть насіння, сам перчик промийте. часник очистіть. Зелень промийте та висушіть, видаліть тверді стебла.

ткемалі - фото крок 2 Промиту аличу перекладіть у велику каструлю з товстим дном.

ткемалі - фото крок 3 Додайте до зливі перець горошком, парасольки, лавровий лист і воду.

ткемалі - фото крок 4 Доведіть воду до кипіння під кришкою. потім, постійно помішуючи, варіть соус на маленькому вогні 10-15 хвилин, коли піде сік.

ткемалі - фото крок 5 Потім протріть аличу через дрібне сито, видаляючи кісточки і шкірку.

ткемалі - фото крок 6 Отриманий соус доведіть до кипіння. Всипте в нього всі спеції, сіль і цукор. варіть масу 5-10 хвилин на слабкому вогні.

ткемалі - фото крок 7 Через м'ясорубку пропустіть зелень, часник і перець. Далі додайте їх в пюре на плиті. Заважайте все і доведіть до кипіння.

ткемалі - фото крок 8 Потім варите соус ще 5 хвилин. У гарячому вигляді розлийте його по чистим банкам. Закрийте їх кришками.

ткемалі - фото крок 9 Коли ткемалі охолоне, можна його подавати. Зберігайте відкритий соус в холодильнику. приємною дегустації!

Подібні рецепти

Ткемалі з аличі

Тісто для пирога з яблуками

Вельми пікантний соус, який прекрасно підходить до страв з м'яса і риби. Готується дуже просто і досить швидко. опис приготування: Знаменитий грузинський соус ткемалі — смачне доповнення до будь-якого м'яса. Рецепт приготування ткемалі з аличі гранично простий і пропорції інгредієнтів можна мі...

Ткемалі зі слив

Ткемалі зі слив

Майже всі пробували цей неймовірно смачний кисло-солодкий соус, але лише одиниці готували його самостійно, але ж насправді зробити ткемалі в домашніх умовах зовсім нескладно, спробуйте самі. опис приготування: Жодне грузинське застілля не проходить без цього чудового соусу, а рецепт приготуван...

Ткемалі з сливи

Ткемалі з сливи

звичайно, практично будь-який соус зараз можна купити в магазині, однак набагато смачніше він вийде, якщо зробити його самостійно. хочете порівняти? Спробуйте повторити в домашніх умовах рецепт. опис приготування: Поспішаю поділитися з вами одним простим і доступним кожному варіантом, як приго...

Морозиво з банана і молока

Морозиво з банана і молока

Способів приготування такого морозива кілька: можна заморозити збиті фрукти або змішати банани з йогуртом або ж приготувати вершкове морозиво з банановим наповнювачем. опис приготування: Готувати морозиво з банана в домашніх умовах дуже просто і швидко. Воно має специфічний смак, оцінити який ...

Свинячі зрази

Свинячі зрази

свинячі зрази — чудовий спосіб приготування зразів зі свинини. Блюдо ідеально вписується в гармонію святкового застілля — наприклад, в честь Нового року. Спробуйте — всі будуть в захваті! опис приготування: Якщо ви, як і багато інших кулінари нашої країни, завжди впевнені у виборі головної стр...