Рецепт Ткемалі з аличі

Рецепт Ткемалі з аличі
Кількість порцій: 10 Час приготування: 1 г. 0 хв.
Вельми пікантний соус, який прекрасно підходить до страв з м'яса і риби. Готується дуже просто і досить швидко.

опис приготування:

Знаменитий грузинський соус ткемалі — смачне доповнення до будь-якого м'яса. Рецепт приготування ткемалі з аличі гранично простий і пропорції інгредієнтів можна міняти відповідно до своїх смаків — додавати ту чи іншу зелень, зменшувати або збільшувати кількість перцю і часнику. Ткемалі з аличі можна починати готувати навіть коли алича ще зовсім зелена. Такий ткемалі виходить пікантно-кислуватим і зеленим за кольором. Пропоную вашій увазі рецепт приготування ткемалі з аличі саме зеленої. Такий ткемалі найбільше любить мій чоловік.

  • алича зелена— 2,5 кілограма
  • часник— 15-20 зубчиків
  • Перець червоний гіркий— 1 штука
  • сіль— 1 Ст. ложка
  • цукор— 1 Ст. ложка(за смаком)
  • вода— 0,5 склянки
  • зелень— 100-150 грам(Braai, кріп, м'ята, чебрець, базилік, Тархуна)
  • насіння Koriandr— 2 чайних ложки
Ткемалі з аличі - фото крок 1 Зелену аличу моєму, заливаємо водою і варимо до готовності.

Ткемалі з аличі - фото крок 2 Зливаємо сік в окремий посуд. Готову аличу перетираємо через друшляк.

Ткемалі з аличі - фото крок 3 За допомогою блендера подрібнюємо насіння коріандру з сіллю.

Ткемалі з аличі - фото крок 4 Додаємо в блендер очищений часник і вимиту зелень і подрібнюємо все в однорідну масу.

Ткемалі з аличі - фото крок 5 Додаємо подрібнену зелень і подрібнений гострий перець в протерту аличу і проварюємо приблизно хвилину-дві. пробуємо, доводимо до смаку. Розливаємо по банках і охолоджуємо. Зберігати в холодильнику.

Подібні рецепти

Ткемалі з сливи

Азу з картоплею

звичайно, практично будь-який соус зараз можна купити в магазині, однак набагато смачніше він вийде, якщо зробити його самостійно. хочете порівняти? Спробуйте повторити в домашніх умовах рецепт. опис приготування: Поспішаю поділитися з вами одним простим і доступним кожному варіантом, як приго...

Ткемалі

Ткемалі

Знаменитий грузинський соус "; Ткемалі" роблять традиційно зі слив, часнику і зелені. Головна його відмінність - кисло-солодкий смак з прянощами. Подають це додаток до всіх гарячих страв. Читайте рецепт. опис приготування: Рідко коли соус може підійти однаково добре до риби, і до м'яса, але це...

Ткемалі зі слив

Ткемалі зі слив

Майже всі пробували цей неймовірно смачний кисло-солодкий соус, але лише одиниці готували його самостійно, але ж насправді зробити ткемалі в домашніх умовах зовсім нескладно, спробуйте самі. опис приготування: Жодне грузинське застілля не проходить без цього чудового соусу, а рецепт приготуван...

Морозиво з банана і молока

Морозиво з банана і молока

Способів приготування такого морозива кілька: можна заморозити збиті фрукти або змішати банани з йогуртом або ж приготувати вершкове морозиво з банановим наповнювачем. опис приготування: Готувати морозиво з банана в домашніх умовах дуже просто і швидко. Воно має специфічний смак, оцінити який ...

Свинячі зрази

Свинячі зрази

свинячі зрази — чудовий спосіб приготування зразів зі свинини. Блюдо ідеально вписується в гармонію святкового застілля — наприклад, в честь Нового року. Спробуйте — всі будуть в захваті! опис приготування: Якщо ви, як і багато інших кулінари нашої країни, завжди впевнені у виборі головної стр...