Рецепт Ткемалі з сливи

Рецепт Ткемалі з сливи
Кількість порцій: 4 Час приготування: 1 г. 0 хв.
звичайно, практично будь-який соус зараз можна купити в магазині, однак набагато смачніше він вийде, якщо зробити його самостійно. хочете порівняти? Спробуйте повторити в домашніх умовах рецепт.

опис приготування:

Поспішаю поділитися з вами одним простим і доступним кожному варіантом, як приготувати "; Ткемалі" з сливи. Із вказаної кількості інгредієнтів у вас вийде приблизно 3 баночки по 220 мілілітрів соусу. Подавати до столу його можна до м'яса, птиці і навіть рибі, а також використовувати в харчо. Чудова альтернатива покупним варіантів, на мій погляд

  • Зливи— 1 кілограм
  • вода— 100 мілілітрів
  • часник— 3-4 зубчиків
  • Перецьь чилі— 1 штука
  • петрушка— 5 чайних ложок
  • кріп— 3 чайних ложки
  • Тархуна— 1 Чайна ложка
  • Koriandr— 2 чайних ложки
  • Хміль-сунелі— 2 чайних ложки
  • цукор— 1 Чайна ложка
  • сіль— 2 чайних ложки
  • перець— 1/2 чайних ложки
  • сік граната— 3-4 чайних ложок
  • Оливкова олія— За смаком
Ткемалі з сливи - фото крок 1 1. Насамперед вимийте сливи, акуратно видаліть кісточки і викладіть в каструлю. Додайте воду і поставте на вогонь. проваріть хвилин 15 після закипання, постійно помішуючи. З'єднайте спеції і вичавіть натуральний сік з граната.

Ткемалі з сливи - фото крок 2 2. Зніміть сливи з вогню і протріть їх через сито. Отриманий сік відправте в чисту каструлю. Додайте подрібнений часник, гострий перець, спеції.

Ткемалі з сливи - фото крок 3 3. Проваріть соус ще хвилин 5, помішуючи. Зніміть з вогню і остудіть.

Ткемалі з сливи - фото крок 4 4. Розлийте по стерилізованим баночках, додайте 1-2 ложки оливкової олії. Зберігати соус в холодильнику можна 2-3 місяці.
Смачного!

Подібні рецепти

Ткемалі з аличі

Дієтична окрошка для схуднення

Вельми пікантний соус, який прекрасно підходить до страв з м'яса і риби. Готується дуже просто і досить швидко. опис приготування: Знаменитий грузинський соус ткемалі — смачне доповнення до будь-якого м'яса. Рецепт приготування ткемалі з аличі гранично простий і пропорції інгредієнтів можна мі...

Ткемалі зі слив

Ткемалі зі слив

Майже всі пробували цей неймовірно смачний кисло-солодкий соус, але лише одиниці готували його самостійно, але ж насправді зробити ткемалі в домашніх умовах зовсім нескладно, спробуйте самі. опис приготування: Жодне грузинське застілля не проходить без цього чудового соусу, а рецепт приготуван...

Ткемалі

Ткемалі

Знаменитий грузинський соус "; Ткемалі" роблять традиційно зі слив, часнику і зелені. Головна його відмінність - кисло-солодкий смак з прянощами. Подають це додаток до всіх гарячих страв. Читайте рецепт. опис приготування: Рідко коли соус може підійти однаково добре до риби, і до м'яса, але це...

Морозиво з банана і молока

Морозиво з банана і молока

Способів приготування такого морозива кілька: можна заморозити збиті фрукти або змішати банани з йогуртом або ж приготувати вершкове морозиво з банановим наповнювачем. опис приготування: Готувати морозиво з банана в домашніх умовах дуже просто і швидко. Воно має специфічний смак, оцінити який ...

Свинячі зрази

Свинячі зрази

свинячі зрази — чудовий спосіб приготування зразів зі свинини. Блюдо ідеально вписується в гармонію святкового застілля — наприклад, в честь Нового року. Спробуйте — всі будуть в захваті! опис приготування: Якщо ви, як і багато інших кулінари нашої країни, завжди впевнені у виборі головної стр...