Рецепт Ткемалі зі слив

Рецепт Ткемалі зі слив
Кількість порцій: 4 Час приготування: 1 г. 0 хв.
Майже всі пробували цей неймовірно смачний кисло-солодкий соус, але лише одиниці готували його самостійно, але ж насправді зробити ткемалі в домашніх умовах зовсім нескладно, спробуйте самі.

опис приготування:

Жодне грузинське застілля не проходить без цього чудового соусу, а рецепт приготування ткемалі зі слив в Грузії знає кожна господиня, але зовсім необов'язково бути грузином, щоб по достоїнству оцінити смак такого соусу. повірте, всього пару ложечок ткемалі здатні надати абсолютно несподіваний смаковий відтінок будь-якої страви з м'яса, птиці або риби. І що найголовніше — приготувати ткемалі зі слив в домашніх умовах під силу кожному з нас, адже це зовсім нескладно, та й продукти для цього нам знадобляться абсолютно звичайні. Так чому б нам не зробити ароматний соус ткемалі, з ним і обід, і вечеря, і навіть сніданок стануть яскравіше і приємніше.

  • Зливи— 1,5 кілограма
  • часник— 6-8 зубчиків
  • сіль— 1 Чайна ложка
  • Хміль-сунелі— 1 Чайна ложка
  • зелень свіжа— 100-120 грам(базилік, кріп, петрушка і кінза)
  • спеції— За смаком(лавровий лист, кмин, koriandr, шафран і гострий червоний перець)
  • цукор— За смаком(кількість цукру залежить від кислоти слив)
Ткемалі зі слив - фото крок 1 Насамперед сливу необхідно ретельно промити і очистити її від плодоніжок. Потім викладаємо сливу в каструлю з товстим дном і ставимо її на повільним вогонь. У міру нагрівання шкірка на ягодах почне лопатися, не забуваємо сливу періодично помішувати.

Ткемалі зі слив - фото крок 2 Коли ягоди стануть м'якими і перетворяться в кашку, вимикаємо вогонь і даємо зливі час трохи охолонути. Після чого невеликими порціями викладаємо ягідну масу в сито і перетираємо, шкірку і кісточки викидаємо.

Ткемалі зі слив - фото крок 3 Якщо після перетирання ягід у вас вийде рідкуватий маса, то її необхідно поставити на повільний вогонь і варити хвилин 10-15 до загустіння.

Ткемалі зі слив - фото крок 4 Потім додаємо сіль і цукор за смаком, перемішуємо все.

Ткемалі зі слив - фото крок 5 Тепер викладаємо все спеції в кавомолку або в ступку і подрібнюємо.

Ткемалі зі слив - фото крок 6 Подрібнені спеції разом з хмелі-сунелі викладаємо в соус, перемішуємо все.

Ткемалі зі слив - фото крок 7 Потім додаємо подрібнений часник.

Ткемалі зі слив - фото крок 8 І нарізану дрібно свіжу зелень, знову все перемішуємо.

Ткемалі зі слив - фото крок 9 Даем соусу 3-4 годинки настоятися, а потім подаємо його до столу. Смачного!

Подібні рецепти

Ткемалі з аличі

Соус «ткемалі» (рецепт в мультиварці)

Вельми пікантний соус, який прекрасно підходить до страв з м'яса і риби. Готується дуже просто і досить швидко. опис приготування: Знаменитий грузинський соус ткемалі — смачне доповнення до будь-якого м'яса. Рецепт приготування ткемалі з аличі гранично простий і пропорції інгредієнтів можна мі...

Ткемалі

Ткемалі

Знаменитий грузинський соус "; Ткемалі" роблять традиційно зі слив, часнику і зелені. Головна його відмінність - кисло-солодкий смак з прянощами. Подають це додаток до всіх гарячих страв. Читайте рецепт. опис приготування: Рідко коли соус може підійти однаково добре до риби, і до м'яса, але це...

Ткемалі з сливи

Ткемалі з сливи

звичайно, практично будь-який соус зараз можна купити в магазині, однак набагато смачніше він вийде, якщо зробити його самостійно. хочете порівняти? Спробуйте повторити в домашніх умовах рецепт. опис приготування: Поспішаю поділитися з вами одним простим і доступним кожному варіантом, як приго...

Морозиво з банана і молока

Морозиво з банана і молока

Способів приготування такого морозива кілька: можна заморозити збиті фрукти або змішати банани з йогуртом або ж приготувати вершкове морозиво з банановим наповнювачем. опис приготування: Готувати морозиво з банана в домашніх умовах дуже просто і швидко. Воно має специфічний смак, оцінити який ...

Свинячі зрази

Свинячі зрази

свинячі зрази — чудовий спосіб приготування зразів зі свинини. Блюдо ідеально вписується в гармонію святкового застілля — наприклад, в честь Нового року. Спробуйте — всі будуть в захваті! опис приготування: Якщо ви, як і багато інших кулінари нашої країни, завжди впевнені у виборі головної стр...