Рецепт Томатне пюре

Рецепт Томатне пюре
Кількість порцій: 10 Час приготування: 1 г. 0 хв.
Томатне пюре використовується в якості основи для інших соусів, таких як марінара або сальса. Воно відрізняється від томатного соусу тим, що, як правило, гущі, і швидше готується.

опис приготування:

Томатне пюре можна не варити, а запікати в духовці. Для цього очищені від шкірки помідори треба скропити оливковою олією і запікати в духовці при температурі 180 ° С протягом 2 годин, або обсмажити помідори в оливковій олії протягом 15 хвилин на сковороді.

  • помідори— 5 кілограм
  • оцет— 1/2 склянки
  • цукор— 1/2 склянки
  • сіль— 5 Ст. ложок(1 столова ложка на 1 кг)
томатне пюре - фото крок 1 Підійдуть будь-які сорти. Помідори "; вершки" зазвичай використовуються для томатного пюре.

томатне пюре - фото крок 2 Попередньо вимивши помідори, виріжте стволовую область з верхньої частини помідора, потім зробіть поперечний розріз у нижній частині помідора. Це сприяє рівномірному приготуванню і пізніше полегшить чистку шкірки з помідорів.

томатне пюре - фото крок 3 Закип'ятіть воду у великій каструлі, і опустіть в неї помідори хвилин на 10

томатне пюре - фото крок 4 Вийміть помідори з окропу і покладіть їх у каструлю з холодною водою.
Залиште їх в холодній воді протягом 5 хвилин або до тих пір, поки шкірка не почне відшаровуватися.

томатне пюре - фото крок 5 Очистіть шкірку з помідорів, якщо ви не хочете, щоб вони потрапили в пюре, і викиньте.
Деякі люди залишають шкірку і вона потрапляє в пюре.

томатне пюре - фото крок 6 Зробіть пюре з помідорів в кухонному комбайні.
Якщо ви видалили сік і насіння, пюре буде більш густе і буде темно-червоного кольору.

томатне пюре - фото крок 7 Відваріть протерті помідори з 1/2 склянки оцту, 1/2 склянки цукру (по бажанню) і 1 столовою ложкою солі на 1 кг. свіжих помідорів.
Весь цей крок не є обов'язковим, але дозволить томатному пюре довше зберігатися. Деякі кухарі вважають за краще використовувати чисте томатне пюре, а не додавати інші інгредієнти.

томатне пюре - фото крок 8 Варіть пюре на повільному вогні пюре, поки воно не досягне бажаної консистенції. Час може змінюватися в залежності від сорту помідорів, які ви використовуєте. Період часу може становити від 30 хвилин 1 годину. Зніміть кришку після перших 20 хвилин, щоб дати пюре уваритися.

томатне пюре - фото крок 9 Якщо ви плануєте зберігати пюре протягом тривалого періоду, обов'язково дотримуйтесь належним принципам зберігання , таким як створення належного кислотного балансу, доведення до кипіння перед зберіганням і використання чистих банок для зберігання, щоб уникнути розмноження бактерій.

томатне пюре - фото крок 10 Ще один спосіб зберігання пюре — заморозити його в осередках для кубиків льоду і зберігати заморожені кубики з пюре в пакеті у морозильній камері. Це займає менше місця і дозволяє взяти різну кількість пюре, по мірі необхідності.

Подібні рецепти

Томатне «різотто»

Томатне перлотто

різотто — популярне італійське блюдо, полюбилося багатьом. А додавання помідор, так і відправляє подумки в тихе, затишне кафе Італії. запам'ятовуйте рецепт, готуйте і насолоджуйтеся! опис приготування: Можу сказати точно: щоб побувати в Італії не обов'язково багато витрачатися! Досить приготув...

Сирний суп-пюре з грінками

Сирний суп-пюре з грінками

Легкий і ніжний суп з вершковим смаком і хрусткими грінками - відмінне перше блюдо для обіду. Рецепт приготування цього супу дуже легкий, готується він швидко, тому навіть новачки впораються. опис приготування: Якщо вам набридли звичайні традиційні борщі і супчики, приготуйте до обіду ніжний с...

Сирний суп-пюре з перцем

Сирний суп-пюре з перцем

Рецепт сирного супу-пюре дуже простий! Вам знадобиться хороший і смачний сир, наприклад, Грюйєр. Він підійде просто ідеально, а ваше блюдо нікого не залишить байдужим. Спробуйте! опис приготування: Ароматний і ситний сирний суп обов'язково сподобається всім вашим гостям. Також це чудова альтер...

Сирний суп-пюре

Сирний суп-пюре

Сирний суп-пюре — вегетаріанський суп, який не може не порадувати своїм приємним смаком, кольором і пряним запахом! опис приготування: Сирний суп-пюре дуже густий, смачний і ситний суп. Його смак хороший для тих, хто любить більш солону їжу з приємним присмаком сиру. Бажаю удачі в приготуванні...

Морквяний суп-пюре

Морквяний суп-пюре

Морквяний суп-пюре — це дуже простий у приготуванні і дешевий у фінансовому плані супчик. Для різноманітності раціону і утилізації врожаю моркви — саме те. опис приготування: Морквяний суп-пюре дуже хороший для так званих розвантажувальних днів. По перше, це блюдо не вимагає практично ніяких д...