Рецепт Musa
Musa — це м'ясне блюдо, яке запікається в духовці з овочами. У різних народів різні варіанти приготування, але обов'язковими інгредієнтами у всіх є баклажани і м'ясо.
опис приготування:
Щоб приготувати смачну і ситне блюдо під назвою Мусах, спочатку необхідно підготувати овочі і обсмажити фарш з цибулею і приправами, приготувати соус, потім зібрати всі інгредієнти шарами в формі для випічки і запекти в духовці. А докладніше дізнатися, як приготувати страву Мусах, ви можете в моєму покроковому рецепті.
- баклажани— 2 штуки
- Картопля— 4 штуки
- Цибуля ріпчаста— 1 штука
- Помідори у власному соку без шкірки— 250 грам
- фарш змішаний— 800 грам
- часник— 4 зубчики
- чебрець— 1 Ст. ложка
- обкладинка— 0,5 чайних ложки
- паприка— 1 Чайна ложка
- Мускатний горіх— За смаком
- Чорний перець мелений— За смаком
- сіль— За смаком
- Оливкова олія— 5 Ст. ложок(2 ст. L. — для баклажан, 3 ст. L. — для обсмажування фаршу)
- молоко— 500 мілілітрів
- яйця— 1 штука
- борошно— 1 Ст. ложка
- Вершкове масло— 1 Ст. ложка
- Лавровий лист— 1 штука
- Фета— 2 Ст. ложки
Баклажани наріжте довгими смужками товщиною в 1 см, посипте сіллю і залиште на 30 хвилин. Потім змийте сіль, просушіть баклажани і запікайте, змастивши по обидва боки оливковою олією, в духовці під грилем близько 10 хвилин. Один раз переверните.
Картопля наріжте пластинками товщиною в 0,5 см і відварити в підсоленій воді майже до готовності.
На розігріту сковороду додайте 3 ст. L. рослинного масла і обсмажте нарізану цибулю до прозорості.
Потім додайте до цибулі фарш і обсмажте, помішуючи і розбиваючи фарш лопаткою. Через деякий час фарш дасть сік. Готуйте до тих пір, поки не випарується вся рідина.
Тепер додайте корицю, сіль, перець, мускатний горіх, чебрець, паприку і подрібнений часник. готуйте ще 1 хвилину.
Потім додайте нарізані томати разом з соком, готуйте поки сік не випарується.
Приготуйте соус для заливки Мусах. Для цього в сотейнику розпустіть вершкове масло і обсмажте на ньому 1 столову ложку борошна. Потім потихеньку влийте підігріте молоко, безперервно помішуючи віночком. Коли все молоко буде влито, додайте сіль, лавровий лист і трохи мускатного горіха. Тим часом збийте в мисці 1 яйце і влийте до нього невелику кількість гарячого соусу, також помішуючи. Цю суміш перелийте назад в сотейник з соусом і варіть до загустіння 1-2 хвилини. Готовий соус зніміть з вогню і помістіть в ємність з холодною водою.
Дно форми для випічки змастіть рослинною олією і викладіть баклажани одним шаром. Злегка посоліть і поперчіть. Поверх баклажанів потрібно розподілити фарш. Наступним шаром буде картопля. Зверху рівномірно розподіліть соус, посипте фетою.
Запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 45-50 хвилин.
Готову Мусах тут же подаємо, посипавши ще фетою. Смачного!
Подібні рецепти
Рецепт курячої запіканки
Способів приготування такого морозива кілька: можна заморозити збиті фрукти або змішати банани з йогуртом або ж приготувати вершкове морозиво з банановим наповнювачем. опис приготування: Готувати морозиво з банана в домашніх умовах дуже просто і швидко. Воно має специфічний смак, оцінити який ...
Свинячі зрази
свинячі зрази — чудовий спосіб приготування зразів зі свинини. Блюдо ідеально вписується в гармонію святкового застілля — наприклад, в честь Нового року. Спробуйте — всі будуть в захваті! опис приготування: Якщо ви, як і багато інших кулінари нашої країни, завжди впевнені у виборі головної стр...
Сироедческая гречана каша
Варка вбиває вітаміни в крупі, а такий спосіб приготування дуже простий і надійний. дивіться рецепт. опис приготування: розповідаю, як приготувати сироедческую гречану кашу: 1. Для початку замочіть гречку на ніч. На ранок промийте її. зачекайте, поки вся вода стече. 2. Гречку перекладіть в чаш...
Сирники з рікотти
Сирники з рікотти — це не зовсім ті сирники, що з сиру, вони виходять набагато ніжніше і смачніше. Готуються як звичайні сирники, на всякий випадок розповім як, це однозначно варто спробувати! опис приготування: Хто ж з нас не любить сирники? Риторичне питання! Але ми звикли їх готувати з сиру...
Товсті пишні млинці на кефірі
Знайшовши в інтернеті рецепт, як приготувати товсті пишні млинці на кефірі, дуже здивувався, адже в рецептурі немає ні грама борошна. Млинці виходять не тільки смачними, але і корисними для фігури. опис приготування: В основі таких млинців - вівсяні пластівці і манна крупа, завдяки їм випічка ...