Рецепт Musa

Рецепт Musa
Кількість порцій: 8 Час приготування: 2 г. 0 хв.
Musa — це м'ясне блюдо, яке запікається в духовці з овочами. У різних народів різні варіанти приготування, але обов'язковими інгредієнтами у всіх є баклажани і м'ясо.

опис приготування:

Щоб приготувати смачну і ситне блюдо під назвою Мусах, спочатку необхідно підготувати овочі і обсмажити фарш з цибулею і приправами, приготувати соус, потім зібрати всі інгредієнти шарами в формі для випічки і запекти в духовці. А докладніше дізнатися, як приготувати страву Мусах, ви можете в моєму покроковому рецепті.

  • баклажани— 2 штуки
  • Картопля— 4 штуки
  • Цибуля ріпчаста— 1 штука
  • Помідори у власному соку без шкірки— 250 грам
  • фарш змішаний— 800 грам
  • часник— 4 зубчики
  • чебрець— 1 Ст. ложка
  • обкладинка— 0,5 чайних ложки
  • паприка— 1 Чайна ложка
  • Мускатний горіх— За смаком
  • Чорний перець мелений— За смаком
  • сіль— За смаком
  • Оливкова олія— 5 Ст. ложок(2 ст. L. — для баклажан, 3 ст. L. — для обсмажування фаршу)
  • молоко— 500 мілілітрів
  • яйця— 1 штука
  • борошно— 1 Ст. ложка
  • Вершкове масло— 1 Ст. ложка
  • Лавровий лист— 1 штука
  • Фета— 2 Ст. ложки
Musa - фото крок 1 Для початку підготуйте всі інгредієнти. Овочі ретельно вимийте.

Musa - фото крок 2 Баклажани наріжте довгими смужками товщиною в 1 см, посипте сіллю і залиште на 30 хвилин. Потім змийте сіль, просушіть баклажани і запікайте, змастивши по обидва боки оливковою олією, в духовці під грилем близько 10 хвилин. Один раз переверните.

Musa - фото крок 3 Картопля наріжте пластинками товщиною в 0,5 см і відварити в підсоленій воді майже до готовності.

Musa - фото крок 4 На розігріту сковороду додайте 3 ст. L. рослинного масла і обсмажте нарізану цибулю до прозорості.

Musa - фото крок 5 Потім додайте до цибулі фарш і обсмажте, помішуючи і розбиваючи фарш лопаткою. Через деякий час фарш дасть сік. Готуйте до тих пір, поки не випарується вся рідина.

Musa - фото крок 6 Тепер додайте корицю, сіль, перець, мускатний горіх, чебрець, паприку і подрібнений часник. готуйте ще 1 хвилину.

Musa - фото крок 7 Потім додайте нарізані томати разом з соком, готуйте поки сік не випарується.

Musa - фото крок 8 Приготуйте соус для заливки Мусах. Для цього в сотейнику розпустіть вершкове масло і обсмажте на ньому 1 столову ложку борошна. Потім потихеньку влийте підігріте молоко, безперервно помішуючи віночком. Коли все молоко буде влито, додайте сіль, лавровий лист і трохи мускатного горіха. Тим часом збийте в мисці 1 яйце і влийте до нього невелику кількість гарячого соусу, також помішуючи. Цю суміш перелийте назад в сотейник з соусом і варіть до загустіння 1-2 хвилини. Готовий соус зніміть з вогню і помістіть в ємність з холодною водою.

Musa - фото крок 9 Дно форми для випічки змастіть рослинною олією і викладіть баклажани одним шаром. Злегка посоліть і поперчіть. Поверх баклажанів потрібно розподілити фарш. Наступним шаром буде картопля. Зверху рівномірно розподіліть соус, посипте фетою.

Musa - фото крок 10 Запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 45-50 хвилин.

Musa - фото крок 11 Готову Мусах тут же подаємо, посипавши ще фетою. Смачного!

Подібні рецепти

Морозиво з банана і молока

Рецепт курячої запіканки

Способів приготування такого морозива кілька: можна заморозити збиті фрукти або змішати банани з йогуртом або ж приготувати вершкове морозиво з банановим наповнювачем. опис приготування: Готувати морозиво з банана в домашніх умовах дуже просто і швидко. Воно має специфічний смак, оцінити який ...

Свинячі зрази

Свинячі зрази

свинячі зрази — чудовий спосіб приготування зразів зі свинини. Блюдо ідеально вписується в гармонію святкового застілля — наприклад, в честь Нового року. Спробуйте — всі будуть в захваті! опис приготування: Якщо ви, як і багато інших кулінари нашої країни, завжди впевнені у виборі головної стр...

Сироедческая гречана каша

Сироедческая гречана каша

Варка вбиває вітаміни в крупі, а такий спосіб приготування дуже простий і надійний. дивіться рецепт. опис приготування: розповідаю, як приготувати сироедческую гречану кашу: 1. Для початку замочіть гречку на ніч. На ранок промийте її. зачекайте, поки вся вода стече. 2. Гречку перекладіть в чаш...

Сирники з рікотти

Сирники з рікотти

Сирники з рікотти — це не зовсім ті сирники, що з сиру, вони виходять набагато ніжніше і смачніше. Готуються як звичайні сирники, на всякий випадок розповім як, це однозначно варто спробувати! опис приготування: Хто ж з нас не любить сирники? Риторичне питання! Але ми звикли їх готувати з сиру...

Товсті пишні млинці на кефірі

Товсті пишні млинці на кефірі

Знайшовши в інтернеті рецепт, як приготувати товсті пишні млинці на кефірі, дуже здивувався, адже в рецептурі немає ні грама борошна. Млинці виходять не тільки смачними, але і корисними для фігури. опис приготування: В основі таких млинців - вівсяні пластівці і манна крупа, завдяки їм випічка ...