Рецепт Мус з гіркого шоколаду з коньяком

Рецепт Мус з гіркого шоколаду з коньяком
Кількість порцій: 6-8 Час приготування: 2 г. 20 хв.
Рецепт приготування мусу з гіркого шоколаду, какао, кави еспресо, коньяку, вершків і яєць.

опис приготування:

Шоколадний мус з ароматом коньяку - відмінний десерт в будь-який час року.

  • гіркого шоколаду— 240 грам(від 62 до 70% какао)
  • цукру— 3 Ст. ложки
  • какао-порошку— 2 Ст. ложки
  • розчинної кави еспресо— 1 Чайна ложка
  • води— 7 Ст. ложок
  • коньяку— 1 Ст. ложка
  • великих яйця— 3 штуки
  • солі— 1/8 чайних ложки
Мус з гіркого шоколаду з коньяком - фото крок 1 1. Дрібно нарізати шоколад. помішуючи, розтопити шоколад, 2 столові ложки цукру, какао-порошок, кави еспресо, воду і коньяк в середній мисці, встановленої над каструлею з ледь киплячою водою на 2,5 см. Зняти з вогню.

Мус з гіркого шоколаду з коньяком - фото крок 2 2. Збити яєчні жовтки, 1½ чайної ложки цукру і сіль в мисці протягом 30 секунд. Залити яєчну суміш розтопленим шоколадом і ретельно збити. дати охолонути, поки суміш не стане трохи тепліше кімнатної температури, від 3 до 5 хвилин.

Мус з гіркого шоколаду з коньяком - фото крок 3 3. У чистій мисці збити яєчні білки міксером на середній швидкості в піну, від 1 до 2 хвилин. Додати решту 1½ чайної ложки цукру, збільшити швидкість і збивати близько 1 хвилини. Додати близько чверті збитих білків в шоколадну суміш і перемішати гумовим шпателем. Акуратно додати решту яєчні білки і розмішати.

Мус з гіркого шоколаду з коньяком - фото крок 4 4. Збити вершки міксером на середній швидкості, поки вони не почнуть густіти, близько 30 секунд. Збільшити швидкість до високої і збивати близько 15 секунд. Використовуючи гумовий шпатель, акуратно додати збиті вершки в шоколадно-яєчну суміш і розмішати. Викласти мус в 6 або 8 індивідуальних мисок або склянок. Накрити поліетиленовою плівкою і поставити в холодильник мінімум на 2 годину. Мус може зберігатися закритим в холодильнику до 24 годин.

Подібні рецепти

Мус для торта

Циганський гострий суп

Мус - відмінний крем для торта, а також він може бути і самостійним десертом. У нього повітряна і ніжна текстура, завдяки чому випічка буде легкою. Спробуйте, як приготувати мус для торта. опис приготування: Мус можна приготувати з білого або чорного шоколаду, з фруктів і ягід або просто ваніл...

Мус з авокадо

Мус з авокадо

Ніжно-зелений мус з авокадо з дуже приємним смаком послужить відмінною прикрасою святкового столу. Особливо якщо посипати десерт свіжими ягодами. опис приготування: Мус з авокадо готується так: попередньо замочені фісташки подрібніть з медом в однорідну масу і поставте в холодильник на кілька ...

Мус з кабачків

Мус з кабачків

Мус з кабачків — чудова і дуже красива закуска. Вона стане родзинкою вашого святкового застілля. А її смак гості, безсумнівно, гідно оцінять. опис приготування: Закуска "; Мус з кабачків" готується так: 1. помийте, почистіть і поріжте зелений кабачок і одну цибулину кружечками і відваріть в ки...

Мус з курки

Мус з курки

Пропоную на замітку дивно простий рецепт мусу з курки зі спеціями і вершками. Це відмінний варіант для легкої вечері або святкового закуски. опис приготування: Апетитний мус з курки в домашніх умовах можна зробити не тільки з вершками, але і зі збитим білком. Спеції використовуються найрізнома...

Мус з манго

Мус з манго

Приготуйте для великої компанії мус з манго! Для цієї мети нам знадобиться консервований манго, желатин, фруктовий сік, вершки, яєчні білки. Вийде чудовий повітряний рецепт жовтого кольору. опис приготування: Як приготувати мус з манго? 1. Викладіть консервовані шматочки манго в блендер. Додай...