Рецепт Татарський белеш
татарський белеш — це традиційне блюдо татарської кухні, яке чимось віддалено нагадує м'ясний пиріг, хоча таким і не є. Смачно до божевілля, а інгредієнти найпростіші — варто спробувати!
опис приготування:
татарський белеш — це одне з моїх улюблених класичних татарських блюд. Мені воно подобається з двох головних причин. перша — це простота інгредієнтів і приготування (судіть самі — крім м'яса практично нічого, крім чергових продуктів, не треба). друга — це непередаваний смак добре приготованого белеш.
Не плутайте татарський белеш з вакуум-белеш — маленькими татарськими м'ясними пиріжками.
Удачі в приготуванні і приємного апетиту!
- баранина (м'якоть) — 400 грам
- Цибуля— 2 штуки
- Kartofelina— 2-3 штук
- борошно— 1 Склянка
- молоко— 1 Склянка
- сіль— — За смаком
- Перець чорний мелений— — За смаком
Мясную мякоть мелко рубим (кубиками стороной около 1 см).
Цибуля теж дрібно нарізаємо.
Аналогично мелко нарезаем картофель.
Смешиваем нашу начинку из мяса, лука і картоплі. Солимо і перчимо, гарненько перемішуємо.
Вновь принимаемся за тесто, которое уже постояло 40 хвилин. Отщипываем от него небольшой кусочек (розміром з кульку для гольфу), все інше — розгортаємо. Тонко розгортати не треба. Ориентируйтесь по размеру вашей сковороды, в якій будете запікати — тесто должно быть примерно в полтора-два раза больше в диаметре, ніж сковорода.
На раскатанный пласт теста выкладываем нашу начинку. Сверху выкладываем небольшой пласт теста, раскатанный из оставленного нами шарика.
Залепляем наш пирог, склеивая нижний пласт теста с верхней крышкой из теста.
А тепер — невеликий секрет. Прямо в центре сформированного бэлеша сделаем небольшое отверстие, которое закроем кусочком теста. Весь бэлеш смазываем взбитым яйцом (будет красивее выглядеть) — и в духовку приблизительно на 45 хвилин при 180 градусах. Однако время приготовления очень зависит от духовки, поэтому регулярно посматривайте на бэлеш — не нужно ли уменьшить температуру, переставить противень пониже и т.д.
для 5-7 минут в сделанное нами заранее отверстие вливаем немного горячей воды, бульона или теплого молока. Благодаря этому начинка бэлеша будет более сочной.
Подается бэлеш так, як на фото — крышку из теста срезают, бэлеш подают на большом блюде. Бэлеш не разрезают, як пиріг — просто на порционные тарелочки выкладывается сначала часть начинки, а потім — шматочки тіста. Смачного!
Подібні рецепти
Татарський суп
Способів приготування такого морозива кілька: можна заморозити збиті фрукти або змішати банани з йогуртом або ж приготувати вершкове морозиво з банановим наповнювачем. опис приготування: Готувати морозиво з банана в домашніх умовах дуже просто і швидко. Воно має специфічний смак, оцінити який ...
Свинячі зрази
свинячі зрази — чудовий спосіб приготування зразів зі свинини. Блюдо ідеально вписується в гармонію святкового застілля — наприклад, в честь Нового року. Спробуйте — всі будуть в захваті! опис приготування: Якщо ви, як і багато інших кулінари нашої країни, завжди впевнені у виборі головної стр...
Сироедческая гречана каша
Варка вбиває вітаміни в крупі, а такий спосіб приготування дуже простий і надійний. дивіться рецепт. опис приготування: розповідаю, як приготувати сироедческую гречану кашу: 1. Для початку замочіть гречку на ніч. На ранок промийте її. зачекайте, поки вся вода стече. 2. Гречку перекладіть в чаш...
Сирники з рікотти
Сирники з рікотти — це не зовсім ті сирники, що з сиру, вони виходять набагато ніжніше і смачніше. Готуються як звичайні сирники, на всякий випадок розповім як, це однозначно варто спробувати! опис приготування: Хто ж з нас не любить сирники? Риторичне питання! Але ми звикли їх готувати з сиру...
Товсті пишні млинці на кефірі
Знайшовши в інтернеті рецепт, як приготувати товсті пишні млинці на кефірі, дуже здивувався, адже в рецептурі немає ні грама борошна. Млинці виходять не тільки смачними, але і корисними для фігури. опис приготування: В основі таких млинців - вівсяні пластівці і манна крупа, завдяки їм випічка ...