Рецепт Татарський белеш

Рецепт Татарський белеш
Кількість порцій: 5-7 Час приготування: 1 г. 20 хв.
татарський белеш — це традиційне блюдо татарської кухні, яке чимось віддалено нагадує м'ясний пиріг, хоча таким і не є. Смачно до божевілля, а інгредієнти найпростіші — варто спробувати!

опис приготування:

татарський белеш — це одне з моїх улюблених класичних татарських блюд. Мені воно подобається з двох головних причин. перша — це простота інгредієнтів і приготування (судіть самі — крім м'яса практично нічого, крім чергових продуктів, не треба). друга — це непередаваний смак добре приготованого белеш.

Не плутайте татарський белеш з вакуум-белеш — маленькими татарськими м'ясними пиріжками.

Удачі в приготуванні і приємного апетиту!


  • баранина (м'якоть)  — 400 грам
  • Цибуля— 2 штуки
  • Kartofelina— 2-3 штук
  • борошно— 1 Склянка
  • молоко— 1 Склянка
  • сіль— — За смаком
  • Перець чорний мелений— — За смаком
татарський белеш - фото крок 1 Насамперед необхідно замісити тісто. Змішуємо борошно з сіллю, наливаємо молоко — и замешиваем. Сформированное тесто оставляем минут на 40 в теплому місці.

татарський белеш - фото крок 2 Мясную мякоть мелко рубим (кубиками стороной около 1 см).

татарський белеш - фото крок 3 Цибуля теж дрібно нарізаємо.

татарський белеш - фото крок 4 Аналогично мелко нарезаем картофель.

татарський белеш - фото крок 5 Смешиваем нашу начинку из мяса, лука і картоплі. Солимо і перчимо, гарненько перемішуємо.

татарський белеш - фото крок 6 Вновь принимаемся за тесто, которое уже постояло 40 хвилин. Отщипываем от него небольшой кусочек (розміром з кульку для гольфу), все інше — розгортаємо. Тонко розгортати не треба. Ориентируйтесь по размеру вашей сковороды, в якій будете запікати — тесто должно быть примерно в полтора-два раза больше в диаметре, ніж сковорода.

татарський белеш - фото крок 7 На раскатанный пласт теста выкладываем нашу начинку. Сверху выкладываем небольшой пласт теста, раскатанный из оставленного нами шарика.

татарський белеш - фото крок 8 Залепляем наш пирог, склеивая нижний пласт теста с верхней крышкой из теста.

татарський белеш - фото крок 9 А тепер — невеликий секрет. Прямо в центре сформированного бэлеша сделаем небольшое отверстие, которое закроем кусочком теста. Весь бэлеш смазываем взбитым яйцом (будет красивее выглядеть) — и в духовку приблизительно на 45 хвилин при 180 градусах. Однако время приготовления очень зависит от духовки, поэтому регулярно посматривайте на бэлешне нужно ли уменьшить температуру, переставить противень пониже и т.д.

татарський белеш - фото крок 10 для 5-7 минут в сделанное нами заранее отверстие вливаем немного горячей воды, бульона или теплого молока. Благодаря этому начинка бэлеша будет более сочной.

татарський белеш - фото крок 11 Подается бэлеш так, як на фото — крышку из теста срезают, бэлеш подают на большом блюде. Бэлеш не разрезают, як пиріг — просто на порционные тарелочки выкладывается сначала часть начинки, а потім — шматочки тіста. Смачного!

Подібні рецепти

Морозиво з банана і молока

Татарський суп

Способів приготування такого морозива кілька: можна заморозити збиті фрукти або змішати банани з йогуртом або ж приготувати вершкове морозиво з банановим наповнювачем. опис приготування: Готувати морозиво з банана в домашніх умовах дуже просто і швидко. Воно має специфічний смак, оцінити який ...

Свинячі зрази

Свинячі зрази

свинячі зрази — чудовий спосіб приготування зразів зі свинини. Блюдо ідеально вписується в гармонію святкового застілля — наприклад, в честь Нового року. Спробуйте — всі будуть в захваті! опис приготування: Якщо ви, як і багато інших кулінари нашої країни, завжди впевнені у виборі головної стр...

Сироедческая гречана каша

Сироедческая гречана каша

Варка вбиває вітаміни в крупі, а такий спосіб приготування дуже простий і надійний. дивіться рецепт. опис приготування: розповідаю, як приготувати сироедческую гречану кашу: 1. Для початку замочіть гречку на ніч. На ранок промийте її. зачекайте, поки вся вода стече. 2. Гречку перекладіть в чаш...

Сирники з рікотти

Сирники з рікотти

Сирники з рікотти — це не зовсім ті сирники, що з сиру, вони виходять набагато ніжніше і смачніше. Готуються як звичайні сирники, на всякий випадок розповім як, це однозначно варто спробувати! опис приготування: Хто ж з нас не любить сирники? Риторичне питання! Але ми звикли їх готувати з сиру...

Товсті пишні млинці на кефірі

Товсті пишні млинці на кефірі

Знайшовши в інтернеті рецепт, як приготувати товсті пишні млинці на кефірі, дуже здивувався, адже в рецептурі немає ні грама борошна. Млинці виходять не тільки смачними, але і корисними для фігури. опис приготування: В основі таких млинців - вівсяні пластівці і манна крупа, завдяки їм випічка ...