Рецепт Мусака з рисом

Рецепт Мусака з рисом
Кількість порцій: 4-5 Час приготування: 2 г. 0 хв.
ароматне, ситне і дуже смачна страва для вегетаріанців. Ідеальний варіант для смачного обіду!

опис приготування:

Мусака дуже поширене блюдо. У різних країнах готується вона по-різному. В основному мусака готується з м'ясом — бараниною і яловичиною, але є і такий варіант — з рисом і без м'яса. Мусака з рисом прекрасне блюдо на обід — вона може бути і основною стравою, і гарніром. влітку, коли овочі порівняно дешеві і коли не дуже хочеться возитися з м'ясом, вам варто спробувати приготувати саме таке блюдо. розповідаю, як приготувати мусака з рисом.

1. баклажани миємо, нарізаємо кругляшками товщиною близько 1 см. Складаємо їх в миску і посипаємо сіллю. Перемішуємо і залишаємо хвилин на 20.

2. Мал промиваємо і заливаємо водою хвилин на 15, потім воду зливаємо.

3. Чистимо цибулю та нарізаємо маленькими кубиками.

4. Обсмажуємо цибулю на рослинній олії і, коли цибуля починає набувати золотистий відтінок, додаємо до цибулі рис і обсмажуємо д тих пір, поки рис не стане сухим. постійно помішувати!

5. Вливаємо в рис з цибулею 1,5 склянки гарячої води, солимо і варимо на невеликому вогні до тих пір, поки рис не вбере всю воду.

6. Промиваємо баклажани під холодною водою, обсушуємо і обсмажуємо на гарячій сухій сковорідці з обох сторін.

7. Помідори миємо й нарізаємо кружечками.

8. Форму для запікання злегка змащуємо олією і викладаємо шарами третину баклажан і помідор і половину рису. Потім знову третю частину баклажан і помідор і залишився рис. Верхній шар — залишилися баклажани і помідори.

9. Закриваємо кришкою або фольгою. Ставимо все це пекти в духовку при температурі 180 градусів на 40 хвилин. через 25-30 хвилин кришку знімаємо.

10. збиваємо яйця,сіль, перець, молоко і борошно в однорідну масу.

11. Виймаємо з духовки форму з рисом і овочами і заливаємо соусом.

12. Ставимо знову в духовку і запікаємо ще хвилин 10-15.

Смачного!


  • баклажани— 5-6 штук
  • Мал— 0,5-0,75 склянки
  • помідори— 4-6 штук
  • Цибуля ріпчаста— 3-4 штук
  • яйця— 3-4 штук
  • борошно— 2-3 Ст. ложок
  • молоко— 1 Склянка
  • Рослинна олія— 100 мілілітрів
  • сіль— 1,5 чайних ложки(3/4 чайної ложки — для рису, інше — в соус)
  • Перець чорний мелений— 3-4 Щепоток
Мусака дуже поширене блюдо. У різних країнах готується вона по-різному. В основному мусака готується з м'ясом — бараниною і яловичиною, але є і такий варіант — з рисом і без м'яса. Мусака з рисом прекрасне блюдо на обід — вона може бути і основною стравою, і гарніром. влітку, коли овочі порівняно дешеві і коли не дуже хочеться возитися з м'ясом, вам варто спробувати приготувати саме таке блюдо. розповідаю, як приготувати мусака з рисом.

1. баклажани миємо, нарізаємо кругляшками товщиною близько 1 см. Складаємо їх в миску і посипаємо сіллю. Перемішуємо і залишаємо хвилин на 20.

2. Мал промиваємо і заливаємо водою хвилин на 15, потім воду зливаємо.

3. Чистимо цибулю та нарізаємо маленькими кубиками.

4. Обсмажуємо цибулю на рослинній олії і, коли цибуля починає набувати золотистий відтінок, додаємо до цибулі рис і обсмажуємо д тих пір, поки рис не стане сухим. постійно помішувати!

5. Вливаємо в рис з цибулею 1,5 склянки гарячої води, солимо і варимо на невеликому вогні до тих пір, поки рис не вбере всю воду.

6. Промиваємо баклажани під холодною водою, обсушуємо і обсмажуємо на гарячій сухій сковорідці з обох сторін.

7. Помідори миємо й нарізаємо кружечками.

8. Форму для запікання злегка змащуємо олією і викладаємо шарами третину баклажан і помідор і половину рису. Потім знову третю частину баклажан і помідор і залишився рис. Верхній шар — залишилися баклажани і помідори.

9. Закриваємо кришкою або фольгою. Ставимо все це пекти в духовку при температурі 180 градусів на 40 хвилин. через 25-30 хвилин кришку знімаємо.

10. збиваємо яйця,сіль, перець, молоко і борошно в однорідну масу.

11. Виймаємо з духовки форму з рисом і овочами і заливаємо соусом.

12. Ставимо знову в духовку і запікаємо ще хвилин 10-15.

Смачного!


Подібні рецепти

Мусака болгарська

Запіканка з кабачків «Ovoshtnaya»

Перед вами рецепт, який підкаже, як приготувати мусака болгарську. впевнена, вам сподобається це блюдо, адже це буде святковий і разом з тим ситне, ніжне, яскраве блюдо. Дуже смачно і ситно. опис приготування: Завдяки поєднанню картоплі і баклажанів разом з соковитою начинкою вийде чудное блюд...

Мусака з баклажанів і помідорів

Мусака з баклажанів і помідорів

Грецьке традиційне блюдо, для любителів запіканок. опис приготування: Баклажани почистити і порізати на тонкі великі скибочки. Посолити і покласти відстоюватися. Фарш і цибулю обсмажити на олії. Потім додати вино, очищені і дрібно нарізані помідори, посолити, поперчити і тушкувати поки не випа...

«мусака» класичний рецепт

«мусака» класичний рецепт

Мусака - це ситне блюдо, яке обов'язково сподобається всім вашим домашнім. Його можна подати як гарячого на святковий стіл. У мусака вдало поєднуються м'ясний фарш і овочі. Спробуйте! опис приготування: Для приготування мусака вам буде потрібно фарш: курячий, свинячий або яловичий. Блюдо виход...

Мусака класичний рецепт

Мусака класичний рецепт

Мусака - популярна страва країн Близького Сходу, яке складається з баклажанів і м'ясного фаршу з заливкою. Я пропоную свій злегка змінений варіант цієї страви, який підійде для ситного обіду. опис приготування: рецептів, як приготувати мусака, багато, і все залежить від регіону. Суперечки про ...

Мусака грецькою мовою

Мусака грецькою мовою

Мусака - традиційна грецька запіканка з баклажанів і баранини. З баранини нам треба буде зробити фарш. Крім баклажанів, для приготування мусака знадобиться цибуля, часник, помідори, спеції. опис приготування: Для мусаки по-грецьки знадобиться досить багато інгредієнтів. І трохи терпіння. Бакла...