Рецепт Мусака вегетаріанська
Чудова запіканка з баклажанів, кабачків і картоплі з помідорами підійде як для вегетаріанців, так і для веганів, і просто розмістити.
кількість порцій: 5-6
- баклажан— 3 штуки
- Кабачок— 3 штуки
- Картопля— 3 штуки
- Цибуля ріпчаста— 1 штука
- помідори— 5 штук
- Болгарський перець— 1 штука
- Лавровий лист— 1 штука
- часник— 4 зубчики
- Томатна паста— 1 Ст. ложка
- сушений орегано— 1 Чайна ложка
- кориця мелена— 0,25 чайних ложки
- чебрець сушений— 1 Ст. ложка
- Мускатний горіх тертий— 1 Чайна ложка
- Оливкова олія— 75 мілілітрів
- Вино червоне сухе столове— 100 мілілітрів
- чашка кешью— 1 штука
- Кукурудзяний крохмаль— 1 Ст. ложка
- петрушка— 1 Ст. ложка
- скибочки батона— 3 штуки
- Перець чорний мелений— За смаком
А поки, розігріваємо духовку до 200 градусів. Нарізаємо чисті і без хвостиків баклажани уздовж скибочками по 1-1,5 см завтовшки, кружечками, солимо, окропивши оливковою олією і відправляємо в духовку на 10-15 хвилин. Точно також чинимо і з кабачками.
Кружечки картоплі можна запікати разом з баклажанами і кабачками, але тримати потрібно довше, приблизно на 5-7 хвилин.
розігріваємо 2 ст.л оливкової олії на сковороді, відправляємо на неї нарізаний квадратиками лук, очищені 2 зубчики часнику і обсмажуємо до прозорості на середньому вогні.
Додаємо до цибулі орегано, корицю, чебрець, дрібно посічену петрушку і перемішуємо.
ріжемо кубиками 2 помідора, перець, відправляємо на сковороду до цибулі, і додаємо томатну пасту і вино. тушкуємо хвилин 10.
Розігріваємо оливкове масло в каструльці, додаємо туди подрібнений в блендері кешью і перемішуємо на середньому вогні.
Додаємо до кешью кукурудзяний крохмаль, сіль, перець, мускатний горіх, видавлений часник, і помішуючи, додати 1,5 ст. води. Дати трохи википіти до консистенції сметани.
Викласти в глибоку форму для запіканки пергамент, шар 1/2 всій картоплі, скропити оливковою олією, поперчити, викласти шар 1/2 всіх кабачків, покрити половиною томатної маси, потім шар 1/2 всіх баклажан, шар картоплі, скропити оливковою олією, поперчити і повторити поки не закінчаться овочі (баклажанний шар останній).
Розігріваємо духовку до 200 градусів (якщо ви вже вимкнули), виливаємо на запіканку рівномірно соус з кешью, посипаємо хлібними крихтами, прикрашаємо помідорами, порізаними кружальцями і випікаємо мусака 30-40 хвилин.
Дістаємо з духовки, прикрашаємо зеленню, ріжемо, чекаємо хвилин 10-15, поки трохи охолоне, розкладаємо по тарілках і насолоджуємося. Смачного!
Подібні рецепти
Мусака сербський
Перед вами рецепт, який підкаже, як приготувати мусака болгарську. впевнена, вам сподобається це блюдо, адже це буде святковий і разом з тим ситне, ніжне, яскраве блюдо. Дуже смачно і ситно. опис приготування: Завдяки поєднанню картоплі і баклажанів разом з соковитою начинкою вийде чудное блюд...
Мусака з баклажанів і помідорів
Грецьке традиційне блюдо, для любителів запіканок. опис приготування: Баклажани почистити і порізати на тонкі великі скибочки. Посолити і покласти відстоюватися. Фарш і цибулю обсмажити на олії. Потім додати вино, очищені і дрібно нарізані помідори, посолити, поперчити і тушкувати поки не випа...
«мусака» класичний рецепт
Мусака - це ситне блюдо, яке обов'язково сподобається всім вашим домашнім. Його можна подати як гарячого на святковий стіл. У мусака вдало поєднуються м'ясний фарш і овочі. Спробуйте! опис приготування: Для приготування мусака вам буде потрібно фарш: курячий, свинячий або яловичий. Блюдо виход...
Мусака класичний рецепт
Мусака - популярна страва країн Близького Сходу, яке складається з баклажанів і м'ясного фаршу з заливкою. Я пропоную свій злегка змінений варіант цієї страви, який підійде для ситного обіду. опис приготування: рецептів, як приготувати мусака, багато, і все залежить від регіону. Суперечки про ...
Мусака грецькою мовою
Мусака - традиційна грецька запіканка з баклажанів і баранини. З баранини нам треба буде зробити фарш. Крім баклажанів, для приготування мусака знадобиться цибуля, часник, помідори, спеції. опис приготування: Для мусаки по-грецьки знадобиться досить багато інгредієнтів. І трохи терпіння. Бакла...