Рецепт Сира аджика з помідорів

Рецепт Сира аджика з помідорів
Кількість порцій: 3-4 Час приготування: 20 хв.
Яскрава і пікантна аджика здатна привнести в будь-яку м'ясну страву нові смакові нотки. Готують її із стиглих помідорів з додаванням перцю чилі та часнику без варіння, зберігають на холоді.

опис приготування:

Спробувавши такий пекучий на смак соус в поєднанні з запеченим м'ясом або шашликом, ви вже не будете представляти м'ясні страви без нього! Обов'язково підготуйте сиру аджику на зиму, щоб і в холодну пору можна було подати її до столу, адже вона не тільки смачна, але ще і дуже корисна — часник очищає кров, а перець чилі змушує її бігти швидше.

  • помідори— 0,6 кілограма
  • часник— 1 штука(головка)
  • Перець чилі— 3 штуки
  • сіль— 1,5 Ст. ложки(з гіркою)
Сира аджика з помідорів - фото крок 1 Підготуйте зазначені інгредієнти.

Сира аджика з помідорів - фото крок 2 Помідори придбайте стиглі, соковиті, бажано м'ясистих сортів, наприклад "; Мікадо ";. Промийте їх у воді, виріжте зелені живці і наріжте скибочками, викладіть в чашу подрібнювача або кухонного комбайна. Очистіть часник від лушпиння, промийте у воді. Додайте в ємність.

Сира аджика з помідорів - фото крок 3 Промийте перці чилі, не забудьте про рукавички, щоб перець не обпекло руки! Зріжте хвостики і наріжте їх скибочками. Якщо хочете отримати менш сильним аджику, то вичистіть насіння з кожного стручка — вони самі пекучі на смак. Додайте нарізку в ємність.

Сира аджика з помідорів - фото крок 4 Отпюріруйте все протягом 3-4 хвилин, використовуючи пульсуючий режим. Можна подрібнити всі інгредієнти на м'ясорубці, якщо кухонного комбайна або подрібнювача немає під рукою. Перелийте томатну масу в глибоку ємність і додайте сіль. Ретельно умішайте її в масу.

Сира аджика з помідорів - фото крок 5 Перелийте сиру аджику в чисті сухі банки і закрийте капроновими кришками. Зберігайте тільки на холоді: у підвалі, погребі чи холодильнику. Подавайте до м'ясних страв.

Подібні рецепти

Сироедческая аджика

Сира аджика без оцту

У міру гостра аджика з сирих овочів в тепловій обробці не потребує. Відмінно зберігається в холодильнику, завдяки корені хрону в складі. опис приготування: Овочі для аджики ретельно миємо, адже вони не будуть піддаватися тепловій обробці. З кореня хрону необхідно зняти частину шкірки. Все скла...

Мусака з баклажанів і помідорів

Мусака з баклажанів і помідорів

Грецьке традиційне блюдо, для любителів запіканок. опис приготування: Баклажани почистити і порізати на тонкі великі скибочки. Посолити і покласти відстоюватися. Фарш і цибулю обсмажити на олії. Потім додати вино, очищені і дрібно нарізані помідори, посолити, поперчити і тушкувати поки не випа...

Свинячі відбивні з чатні з помідорів

Свинячі відбивні з чатні з помідорів

Рецепт приготування свинячих відбивних з томатною приправою. Чатні може зберігатися в холодильнику в герметичному контейнері до одного тижня. опис приготування: приготувати чатні. нагріти 1 столову ложку масла в маленькій сковороді на середньому вогні. Додати цибулю і насіння гірчиці, готувати...

Тартар з помідорів

Тартар з помідорів

У сучасній кухні тартар давно перестав бути стравою виключно з м'яса. Цю закуску готують з овочів, фруктів і навіть ягід! Сьогодні я хочу поділитися рецептом тартара з помідора. опис приготування: Нижче я розповім докладніше, як приготувати тартар з помідорів. Вибирайте для цієї страви найдухм...

Морозиво з банана і молока

Морозиво з банана і молока

Способів приготування такого морозива кілька: можна заморозити збиті фрукти або змішати банани з йогуртом або ж приготувати вершкове морозиво з банановим наповнювачем. опис приготування: Готувати морозиво з банана в домашніх умовах дуже просто і швидко. Воно має специфічний смак, оцінити який ...