Рецепт Тельное запечене

Рецепт Тельное запечене
Кількість порцій: 4 Час приготування: 40 хв.
Рецепт приготування запеченого в сметані з лимонною цедрою тельного з філе білої риби з цибулею, петрушкою і кропом.

опис приготування:

Тельное - класичне блюдо російської кухні. У давнину під тельним розумівся рибний фарш, потім ця назва закріпилася за рибними зразами, приготованими в формі півмісяця. На гарнір до тельному подають свіжі овочі та картопляне пюре. Для приготування запеченого тельного візьміть окуня, судака, тріску або іншу білу рибу.

приготування:

Очистити рибне філе від кісток і подрібнити в блендері. Очистити і дрібно нарізати цибулю. Подрібнити зелень петрушки і кропу. Викласти всі підготовлені інгредієнти у велику миску і перемішати. збити яйце, додати вершки і перемішати. Додати суміш в рибний фарш і перемішати. Додати сіль і чорний перець за смаком. Залишити фарш на 10-15 хвилин. Тим часом розтопити вершкове масло. Приготувати миску з теплою водою. Сформувати з рибного фаршу невеликі кульки, змочуючи руки водою в разі потреби. Викласти тельное у велику сковороду без ручки і змастити розтопленим вершковим маслом. Помістити сковороду в іншу велику сковороду, заповнену водою. Поставити сковороду в духовку і запікати при 220 градусах 10 хвилин. змішати сметану, сіль, білий перець, лимонну цедру і лимонний сік в мисці. Залити тельное сметаною і знову поставити в духовку. випікати при 180 градусах 10 хвилин. Готове тельное прикрасити зеленню і подавати.


  • філе білої риби— 1 кілограм
  • середня цибулина— 1 штука
  • пучок петрушки— 1 штука
  • пучок кропу— 1 штука
  • яйце— 1 штука
  • вершків жирністю 10%  — 1 Ст. ложка
  • вершкового масла— 50 грам
  • сметани— 250 грам
  • лимонної цедри— 1 Чайна ложка
  • сіль, чорний і білий перець— За смаком
  • лимонного соку— 1-2 Ст. ложок
Тельное - класичне блюдо російської кухні. У давнину під тельним розумівся рибний фарш, потім ця назва закріпилася за рибними зразами, приготованими в формі півмісяця. На гарнір до тельному подають свіжі овочі та картопляне пюре. Для приготування запеченого тельного візьміть окуня, судака, тріску або іншу білу рибу.

приготування:

Очистити рибне філе від кісток і подрібнити в блендері. Очистити і дрібно нарізати цибулю. Подрібнити зелень петрушки і кропу. Викласти всі підготовлені інгредієнти у велику миску і перемішати. збити яйце, додати вершки і перемішати. Додати суміш в рибний фарш і перемішати. Додати сіль і чорний перець за смаком. Залишити фарш на 10-15 хвилин. Тим часом розтопити вершкове масло. Приготувати миску з теплою водою. Сформувати з рибного фаршу невеликі кульки, змочуючи руки водою в разі потреби. Викласти тельное у велику сковороду без ручки і змастити розтопленим вершковим маслом. Помістити сковороду в іншу велику сковороду, заповнену водою. Поставити сковороду в духовку і запікати при 220 градусах 10 хвилин. змішати сметану, сіль, білий перець, лимонну цедру і лимонний сік в мисці. Залити тельное сметаною і знову поставити в духовку. випікати при 180 градусах 10 хвилин. Готове тельное прикрасити зеленню і подавати.


Подібні рецепти

Тельное куряче

Тельное з риби

Рецепт приготування ного з курки зі свининою, шпиком і мовою. опис приготування: Тельное з курки являє собою курячу м'якоть, фаршировану начинкою з курки, свинини, шпику та мови. приготування: Очистити курку, натерти борошном і обпалити. Потім промити і висушити. Обрізати м'якоть з боку спинки...

Тельное рибне

Тельное рибне

Рецепт приготування ного з рибного філе з білими грибами та цибулею. опис приготування: Тельное - старовинне російське блюдо, яке отримало свою назву тому, що страва готується з тіла риби. Раніше тельним називали рибний фарш, потім ця назва перейшла також на пироги і рибу, начинені рибним фарш...

Тельное відварне

Тельное відварне

Рецепт приготування відварного ного з начинкою з рибного фаршу, лука і варених яєць. опис приготування: Згадки про тельном зустрічаються ще в 16-17 століттях. Це старовинне російське страву не забуте і в наші дні. Тельное подавали як смажене гаряче, так і холодне відварне в якості закуски. Для...

Тельное з грибами

Тельное з грибами

Рецепт приготування тріски з грибами. кількість порцій: 4 гарячкові файл— 1 кілограм борошна— 4 Ст. ложки яйце— 4 штуки сушених грибів— 50 грам цибулини— 2 штуки рослинної олії— 2 Ст. ложки вершкового масла— 1-2 Ст. ложок сіль, перець— 1 штука(за смаком) гриби вимити, покласти в сотейник і...

Морозиво з банана і молока

Морозиво з банана і молока

Способів приготування такого морозива кілька: можна заморозити збиті фрукти або змішати банани з йогуртом або ж приготувати вершкове морозиво з банановим наповнювачем. опис приготування: Готувати морозиво з банана в домашніх умовах дуже просто і швидко. Воно має специфічний смак, оцінити який ...