Рецепт Муссовий торт гарбузовий
Хочу розповісти вам ще один рецепт, як приготувати муссовий торт гарбузовий з апельсиново-імбирним конфі - просто пальчики оближеш! Торт виходить настільки ніжним, що просто тане в роті!
опис приготування:
Муссовие торти хороші тим, що вони вимагають мінімум випічки, і їх не потрібно наполягати в холодильнику цілу ніч - достатньо залишити торт в холоді на 4 годину, і можна подавати. Особливо добре готувати такий торт в сезон гарбуза, коли вона свіжа і соковита, так мус вийде красивого оранжевого кольору і буде приємно пахнути гарбузом. Для муссовой основи найкраще використовувати йогурт з ароматом апельсина - він додасть випічці приємний цитрусовий аромат.
- гарбуз— 550 грам(150 г — в основу, 400г - в мус)
- цукор— 80 грам
- Манька— 110 грам
- сіль— За смаком
- бадьян— За смаком
- апельсин— 350 грам
- імбир— 50 грам
- желатин— 15 грам(15г — в конфи, 40г - в мус)
- вода— 120 грам(120г — в конфи, 200г - в мус)
- йогурт апельсиновий— 1 літр
- яйце— 2 штуки
2. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 20-30 хвилин. Приготуйте конфі: желатин залийте водою і залиште на 15 хвилин для набухання. Зніміть цедру з апельсина, очистіть м'якоть апельсина від білих прожилок.
3. Цедру змішайте з м'якоттю і соком апельсина, додайте тертий імбир, 150 мл води і доведіть до кипіння. кип'ятіть суміш 15 хвилин, дайте йому злегка охолонути. Підігрійте желатин і додайте до проварені апельсину.
4. Перемішайте і залийте конфі в покриту фольгою форму. Надішліть конфі в морозилку. Приготуйте мус: желатин залийте водою і залиште на 15 хвилин для набухання. Гарбуз проваріть і перебити блендером до стану пюре.
5. Змішайте пюре з йогуртом, підігрітим желатином і перемішайте. Остигнула основу викладіть в роз'ємну форму (діаметр 24 см), покриту фольгою. Зверху залийте мус так, щоб він був вище основи на 1 см.
6. Надішліть торт в морозилку на 1 час. Викладіть зверху конфі і знову залийте все мусом. Надішліть торт в морозилку на 5 годин. За бажанням прикрасьте цукерками або ягодами. Смачного!
Подібні рецепти
Торт чернично-муссовий
Так як диня при тепловій обробці стає не такою ароматною, я вибрала рецепт приготування муссового торта з динею і йогуртом без випічки. легкий, повітряний, зі збитими вершками і ароматом дині! опис приготування: Муссовий торт на агар-агар залишається стабільний при кімнатній температурі. На що...
Муссовий десерт на білому шоколаді з полуницею
Мус - це ніжна маса, яка просто тане в роті. Розкішний десерт зі смаком білого шоколаду і ягодами полуниці. опис приготування: Муссовие десерти останнім часом стали дуже популярні. Такий десерт можна приготувати з різними ягодами або фруктами, тим самим отримувати різні смаки. Так само моно са...
Томатно-гарбузовий суп «Зігрій-ка»
У прохолодну дощову погоду пропоную вам зігріваючий суп з вдалим поєднанням двох корисних овочів: гарбуза і помідори. А спеції: каррі, імбир і часник, додадуть супу зігріваючий ефект. опис приготування: Перед вами простий рецепт, як приготувати томатно-гарбузовий суп "; Зігрій-ка ";. Ви витрат...
Сироедческій гарбузовий суп
сонячний, яскравий і корисний гарбузовий суп - це справжня знахідка для любителів сироїдіння. опис приготування: Підготуйте овочі для подрібнення. Складіть все у комбайн, пюріруйте з додаванням води і спецій. суп готовий! гарбуз— 300 грам Болгарський перець— 0,5-1 штуки(червоний або жовтий) ...
Морозиво з банана і молока
Способів приготування такого морозива кілька: можна заморозити збиті фрукти або змішати банани з йогуртом або ж приготувати вершкове морозиво з банановим наповнювачем. опис приготування: Готувати морозиво з банана в домашніх умовах дуже просто і швидко. Воно має специфічний смак, оцінити який ...