Рецепт Свинина по-полтавськи

Рецепт Свинина по-полтавськи
Кількість порцій: 6 Час приготування: 1 г. 20 хв.
Передсвяткова суєта і підготовка страв до столу - це клопітка справа, вед завжди хочеться догодити кожному гостю, ну а смачне мяско, яке сьогодні приготуємо ми, сподобається всім без винятку.

опис приготування:

На кожне свято я намагаюся приготувати щось новеньке, адже це не цікаво пригощати гостей завжди одним і тим же, тому у мене зібралося багато різний рецептів святкових страв, і сьогодні я розповім вам, як зробити свинину по-полтавськи. Це дуже цікаве і неймовірно смачна страва, яке, я впевнена, сподобається багатьом, адже в ньому ми разом зібрали такі чудові інгредієнти, як м'ясо, гриби, сир, цибуля і навіть солоний огірок, і все це під найніжнішим соусом. Ви тільки уявіть, наскільки ароматна, соковита і ситна вийде у нас свинина, ну хіба зможе хоч хто-небудь встояти перед таким кулінарним шедевром. А ще цей рецепт приготування свинини по-полтавськи можна використовувати і для звичайної вечері, адже зробити таке м'ясо дуже легко, та й часу це багато не займе. Ну а раз так, то чому б нам не почати негайно до справи, адже так приємно порадувати своїх рідних і близьких смачною і ситної їжею.

1) Ріпчасту цибулю чистимо і нарізаємо півкільцями. Розігріваємо в сковороді рослинне масло і обсмажуємо на ньому цибулю до золотистого кольору.

2) Гриби можна використовувати будь-які, але найкраще підійдуть печериці, вони досить економічні і швидко готуються. Промиваємо гриби під холодною водою і нарізаємо на невеликі шматочки, викладаємо на сковороду з цибулею і смажимо все разом, поки з грибів не випарується зайва рідина.

3) Тепер чистимо моркву і нарізаємо її брусками, до речі, замість моркви можна так само використовувати гарбуз, вона теж дуже добре поєднується з м'ясом. Додаємо моркву до решти інгредієнтів і обсмажуємо до м'якості.

4) Солоні огірки так само нарізаємо брусками і викладаємо на сковороду, додаємо спеції і смажимо все буквально одну хвилину.

5) Яйце розбиваємо в миску, додаємо сметану і ретельно перемішуємо, потім викладаємо тертий на крупній тертці сир і ще раз перемішуємо.

6) Свинину нарізаємо на порційні шматки і трохи відбиваємо, потім солимо і посипаємо чорним перцем. Змащуємо деко невеликою кількістю рослинної олії і викладаємо на нього м'ясо.

7) На кожен шматочок свинини викладаємо обсмажені овочі з грибами, потім викладаємо томатний соус, а на нього суміш з яйця, сметани і сиру. Розміщуємо деко в розігріту до 180 градусів духовку і запікаємо протягом 40-45 хвилин.

По закінченню часу, коли м'ясо покриється рум'яною скоринкою, виймаємо його з духовки і викладаємо на блюдо. Прикрашаємо свинину по-полтавськи свіжою зеленню і овочами і подаємо до столу. Смачного!


  • м'якоть свинини— 1 кілограм
  • яйце— 1 штука
  • морква— 1 штука
  • Цибуля ріпчаста— 1 штука
  • гриби— 250 грам
  • огірок солоний— 2-3 штук
  • крем— 1 Ст. ложка
  • соус томатний— 200 грам
  • сіль— За смаком
  • спеції— За смаком
На кожне свято я намагаюся приготувати щось новеньке, адже це не цікаво пригощати гостей завжди одним і тим же, тому у мене зібралося багато різний рецептів святкових страв, і сьогодні я розповім вам, як зробити свинину по-полтавськи. Це дуже цікаве і неймовірно смачна страва, яке, я впевнена, сподобається багатьом, адже в ньому ми разом зібрали такі чудові інгредієнти, як м'ясо, гриби, сир, цибуля і навіть солоний огірок, і все це під найніжнішим соусом. Ви тільки уявіть, наскільки ароматна, соковита і ситна вийде у нас свинина, ну хіба зможе хоч хто-небудь встояти перед таким кулінарним шедевром. А ще цей рецепт приготування свинини по-полтавськи можна використовувати і для звичайної вечері, адже зробити таке м'ясо дуже легко, та й часу це багато не займе. Ну а раз так, то чому б нам не почати негайно до справи, адже так приємно порадувати своїх рідних і близьких смачною і ситної їжею.

1) Ріпчасту цибулю чистимо і нарізаємо півкільцями. Розігріваємо в сковороді рослинне масло і обсмажуємо на ньому цибулю до золотистого кольору.

2) Гриби можна використовувати будь-які, але найкраще підійдуть печериці, вони досить економічні і швидко готуються. Промиваємо гриби під холодною водою і нарізаємо на невеликі шматочки, викладаємо на сковороду з цибулею і смажимо все разом, поки з грибів не випарується зайва рідина.

3) Тепер чистимо моркву і нарізаємо її брусками, до речі, замість моркви можна так само використовувати гарбуз, вона теж дуже добре поєднується з м'ясом. Додаємо моркву до решти інгредієнтів і обсмажуємо до м'якості.

4) Солоні огірки так само нарізаємо брусками і викладаємо на сковороду, додаємо спеції і смажимо все буквально одну хвилину.

5) Яйце розбиваємо в миску, додаємо сметану і ретельно перемішуємо, потім викладаємо тертий на крупній тертці сир і ще раз перемішуємо.

6) Свинину нарізаємо на порційні шматки і трохи відбиваємо, потім солимо і посипаємо чорним перцем. Змащуємо деко невеликою кількістю рослинної олії і викладаємо на нього м'ясо.

7) На кожен шматочок свинини викладаємо обсмажені овочі з грибами, потім викладаємо томатний соус, а на нього суміш з яйця, сметани і сиру. Розміщуємо деко в розігріту до 180 градусів духовку і запікаємо протягом 40-45 хвилин.

По закінченню часу, коли м'ясо покриється рум'яною скоринкою, виймаємо його з духовки і викладаємо на блюдо. Прикрашаємо свинину по-полтавськи свіжою зеленню і овочами і подаємо до столу. Смачного!


Подібні рецепти

Свинина швидко і смачно

Тортик легкий

тим, хто любить м'ясо, але не хоче довго возитися біля плити, пропоную дізнатися, як приготувати свинину швидко і смачно. Це буде відбивна в апетитною паніровці всього за 20 хвилин. готуємо? опис приготування: Я пропоную кількість продуктів за все на 2 відбивні, але якщо у вас велика сім'я, то...

Свинина фарширована абрикосами з картоплею і капустою

Свинина фарширована абрикосами з картоплею і капустою

Швидкий рецепт приготування свинячої вирізки, фаршированої сумішшю сушених абрикосів, абрикосовим джемом та цибулею. Як гарнір використовується картопля і брюссельська капуста. опис приготування: Розігріти духовку до 220 градусів. На аркуші для випічки перемішати картоплю, брюссельську капусту...

Свинина, фарширована чорносливом

Свинина, фарширована чорносливом

На святковий стіл, обід або вечерю пропоную приготувати зовсім нескладна, але дуже апетитне і смачне блюдо. Візьміть на замітку цей варіант, як приготувати свинину фаршировану чорносливом. опис приготування: Це досить простий рецепт свинини, фаршированої чорносливом і сиром з цвіллю. При бажан...

Свинина смажена з цибулею

Свинина смажена з цибулею

Якщо ви любите смажене м'ясо, то цей рецепт свинини, смаженої з цибулею, саме для вас. Мінімум складних кулінарних трюків, прості інгредієнти, і дуже смачна страва на виході. опис приготування: Незважаючи на велику кількість інгредієнтів, це дійсно просто смажене м'ясо, яке готується дуже швид...

Свинина на грилі

Свинина на грилі

Що може бути смачніше натурального шматочка м'яса, приготованого без зайвого жиру? Тільки свинина на грилі в домашніх умовах з приголомшливим соусом, який доповнить смак м'яса. опис приготування: Рецепт приготування свинини на грилі досить простий, проте приголомшливий смак м'яса залежить від ...