Рецепт Тах-чин з куркою

Рецепт Тах-чин з куркою
Кількість порцій: 10 Час приготування: 4 г. 0 хв.
Тах-чин - це рисовий пиріг з м'ясною начинкою. Є різні його варіації, з використанням різних видів м'яса. Розповім про найпопулярніший і традиційному рецепті — тах-чині з куркою.

опис приготування:

Для страви варто окремо відварити рис, Не переварити його, щоб він не склеївся, кожна Крупника повинна бути окремо. Можна використовувати будь-які частини курки, краще стегна або окосту, адже філе буде занадто сухим. В результаті вийде рисовий пиріг або запіканка з прошарком ароматної курочки.

  • курячі гомілки— 1 кілограм
  • вода— 2 склянки
  • Цибуля— 1 штука
  • сіль— 0,5 чайних ложки
  • шафран— 1/4 чайних ложки
  • Перець чорний мелений— 0,5 чайних ложки
  • Мал "Басмати"  — 1,5 склянки
  • Перська рисова спеція— 0,5 чайних ложки
  • йогурт— 1 Склянка
  • яйце— 1 штука
  • Рослинна олія— 6 Ст. ложок
  • Вершкове масло— 8 Ст. ложок
Тах-чин з куркою - фото крок 1 1. Помістіть помиті і очищені від шкірки гомілки в каструлю, туди ж додайте почищений і розрізаний на чотири частини цибулю, poperčite і сіль. Влийте в каструлю 1.5 склянки води.

Тах-чин з куркою - фото крок 2 2. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь, накрийте кришкою і варіть 1,5 годину, поки м'ясо не буде легко відставати від кістки.

Тах-чин з куркою - фото крок 3 3. Вийміть гомілки з каструлі і остудіть. Якщо бульйону буде більше склянки, то його необхідно продовжити кип'ятити поки не залишиться 1 склянка. Перелийте бульйон в меншу ємність.

Тах-чин з куркою - фото крок 4 4. Зніміть остигле м'ясо з кісток великими шматками. Надішліть в бульйон і залиште остигати в холодильнику 30 - 40 хвилин.

Тах-чин з куркою - фото крок 5 5. зваріть рис, промийте його холодною водою і злийте всю воду. відкладіть.

Тах-чин з куркою - фото крок 6 6. В окремій мисці збийте яйце, йогурт і 2 столові ложки рослинної олії, додатково можна додати шафран.

Тах-чин з куркою - фото крок 7 7. з'єднайте 2 склянки рису і суміш йогурту з яйцем, ретельно перемішайте, відкладіть.

Тах-чин з куркою - фото крок 8 8. помістіть вершкове (5 столових ложок) і рослинне масло (все що залишилось) в ємність для випікання. Поставте ємність в попередньо розігріту духовку до 200 градусів. Дочекайтеся поки масло розтопиться. Дістаньте форму з духовки і викладіть в неї суміш рису з йогуртом (це буде перший шар).

Тах-чин з куркою - фото крок 9 9. Для другого шару насипте половину що залишився відвареного рису і посипте зверху перськими спеціями для рису.

Тах-чин з куркою - фото крок 10 10. Третім шаром викладіть м'ясо з бульйоном.

Тах-чин з куркою - фото крок 11 11. Для четвертого шару розкладіть залишився відварений рис і зверху посипте спеціями, розподіліть шматочки вершкового масла (3 столові ложки) на однаковій відстані одна від одної. Накрийте форму фольгою для запікання, зробіть кілька надрізів і поставте запікати на 1 час 15 хвилин.

Тах-чин з куркою - фото крок 12 12. Якщо по закінченню строку не з'явилася золотисто-коричнева скоринка, то поставте пиріг в духовку ще на 7-10 хвилин. Смачного!

Подібні рецепти

Морозиво з банана і молока

Простий рецепт плову з куркою

Способів приготування такого морозива кілька: можна заморозити збиті фрукти або змішати банани з йогуртом або ж приготувати вершкове морозиво з банановим наповнювачем. опис приготування: Готувати морозиво з банана в домашніх умовах дуже просто і швидко. Воно має специфічний смак, оцінити який ...

Свинячі зрази

Свинячі зрази

свинячі зрази — чудовий спосіб приготування зразів зі свинини. Блюдо ідеально вписується в гармонію святкового застілля — наприклад, в честь Нового року. Спробуйте — всі будуть в захваті! опис приготування: Якщо ви, як і багато інших кулінари нашої країни, завжди впевнені у виборі головної стр...

Сироедческая гречана каша

Сироедческая гречана каша

Варка вбиває вітаміни в крупі, а такий спосіб приготування дуже простий і надійний. дивіться рецепт. опис приготування: розповідаю, як приготувати сироедческую гречану кашу: 1. Для початку замочіть гречку на ніч. На ранок промийте її. зачекайте, поки вся вода стече. 2. Гречку перекладіть в чаш...

Сирники з рікотти

Сирники з рікотти

Сирники з рікотти — це не зовсім ті сирники, що з сиру, вони виходять набагато ніжніше і смачніше. Готуються як звичайні сирники, на всякий випадок розповім як, це однозначно варто спробувати! опис приготування: Хто ж з нас не любить сирники? Риторичне питання! Але ми звикли їх готувати з сиру...

Товсті пишні млинці на кефірі

Товсті пишні млинці на кефірі

Знайшовши в інтернеті рецепт, як приготувати товсті пишні млинці на кефірі, дуже здивувався, адже в рецептурі немає ні грама борошна. Млинці виходять не тільки смачними, але і корисними для фігури. опис приготування: В основі таких млинців - вівсяні пластівці і манна крупа, завдяки їм випічка ...