Рецепт Тах-чин з куркою
Тах-чин - це рисовий пиріг з м'ясною начинкою. Є різні його варіації, з використанням різних видів м'яса. Розповім про найпопулярніший і традиційному рецепті — тах-чині з куркою.
опис приготування:
Для страви варто окремо відварити рис, Не переварити його, щоб він не склеївся, кожна Крупника повинна бути окремо. Можна використовувати будь-які частини курки, краще стегна або окосту, адже філе буде занадто сухим. В результаті вийде рисовий пиріг або запіканка з прошарком ароматної курочки.
- курячі гомілки— 1 кілограм
- вода— 2 склянки
- Цибуля— 1 штука
- сіль— 0,5 чайних ложки
- шафран— 1/4 чайних ложки
- Перець чорний мелений— 0,5 чайних ложки
- Мал "Басмати" — 1,5 склянки
- Перська рисова спеція— 0,5 чайних ложки
- йогурт— 1 Склянка
- яйце— 1 штука
- Рослинна олія— 6 Ст. ложок
- Вершкове масло— 8 Ст. ложок
2. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь, накрийте кришкою і варіть 1,5 годину, поки м'ясо не буде легко відставати від кістки.
3. Вийміть гомілки з каструлі і остудіть. Якщо бульйону буде більше склянки, то його необхідно продовжити кип'ятити поки не залишиться 1 склянка. Перелийте бульйон в меншу ємність.
4. Зніміть остигле м'ясо з кісток великими шматками. Надішліть в бульйон і залиште остигати в холодильнику 30 - 40 хвилин.
5. зваріть рис, промийте його холодною водою і злийте всю воду. відкладіть.
6. В окремій мисці збийте яйце, йогурт і 2 столові ложки рослинної олії, додатково можна додати шафран.
7. з'єднайте 2 склянки рису і суміш йогурту з яйцем, ретельно перемішайте, відкладіть.
8. помістіть вершкове (5 столових ложок) і рослинне масло (все що залишилось) в ємність для випікання. Поставте ємність в попередньо розігріту духовку до 200 градусів. Дочекайтеся поки масло розтопиться. Дістаньте форму з духовки і викладіть в неї суміш рису з йогуртом (це буде перший шар).
9. Для другого шару насипте половину що залишився відвареного рису і посипте зверху перськими спеціями для рису.
10. Третім шаром викладіть м'ясо з бульйоном.
11. Для четвертого шару розкладіть залишився відварений рис і зверху посипте спеціями, розподіліть шматочки вершкового масла (3 столові ложки) на однаковій відстані одна від одної. Накрийте форму фольгою для запікання, зробіть кілька надрізів і поставте запікати на 1 час 15 хвилин.
12. Якщо по закінченню строку не з'явилася золотисто-коричнева скоринка, то поставте пиріг в духовку ще на 7-10 хвилин. Смачного!
Подібні рецепти
Простий рецепт плову з куркою
Способів приготування такого морозива кілька: можна заморозити збиті фрукти або змішати банани з йогуртом або ж приготувати вершкове морозиво з банановим наповнювачем. опис приготування: Готувати морозиво з банана в домашніх умовах дуже просто і швидко. Воно має специфічний смак, оцінити який ...
Свинячі зрази
свинячі зрази — чудовий спосіб приготування зразів зі свинини. Блюдо ідеально вписується в гармонію святкового застілля — наприклад, в честь Нового року. Спробуйте — всі будуть в захваті! опис приготування: Якщо ви, як і багато інших кулінари нашої країни, завжди впевнені у виборі головної стр...
Сироедческая гречана каша
Варка вбиває вітаміни в крупі, а такий спосіб приготування дуже простий і надійний. дивіться рецепт. опис приготування: розповідаю, як приготувати сироедческую гречану кашу: 1. Для початку замочіть гречку на ніч. На ранок промийте її. зачекайте, поки вся вода стече. 2. Гречку перекладіть в чаш...
Сирники з рікотти
Сирники з рікотти — це не зовсім ті сирники, що з сиру, вони виходять набагато ніжніше і смачніше. Готуються як звичайні сирники, на всякий випадок розповім як, це однозначно варто спробувати! опис приготування: Хто ж з нас не любить сирники? Риторичне питання! Але ми звикли їх готувати з сиру...
Товсті пишні млинці на кефірі
Знайшовши в інтернеті рецепт, як приготувати товсті пишні млинці на кефірі, дуже здивувався, адже в рецептурі немає ні грама борошна. Млинці виходять не тільки смачними, але і корисними для фігури. опис приготування: В основі таких млинців - вівсяні пластівці і манна крупа, завдяки їм випічка ...