Рецепт Морський окунь на грилі

Рецепт Морський окунь на грилі
Кількість порцій: 6 Час приготування: 2 г. 0 хв.
Сьогодні ми будемо готувати дуже смачне блюдо, яке особливо високо оцінять любителі риби. Морський окунь на грилі — унікальний покроковий рецепт з фото, здатний привести у справжнє захоплення!

опис приготування:

Щоб приготувати морського окуня на грилі потрібно не дуже багато часу і сил. Для цього рецепта я використовую чорноморського смарида. Цю рибу особливо часто можна зустріти на ринках Кримського регіону, а також на болгарському узбережжі.

Смарида або морський окунь (блакитний окунь або строкатий окунь) — це невелика рибка, її легко впізнати по невеликих круглим темним цятками з боків тулуба або синіх смуг уздовж

Морський окунь на грилі по даним рецептом готується просто. По суті справи, використовувати можна і річкового окуня, проте ж смарида або інший морський окунь відрізняється більш ніжним м'ясом і більш тонким ароматом.

Бажаю удачі


  • Морський окунь— 12 штук(смарида)
  • лимон— 1/2 штуки
  • Біле вино— 1/2 склянки
  • Оливкова олія— 3 Ст. ложки
  • сіль, перець, спеції— — За смаком(імбир, koriandr, базилік, кейбер, орегано, укроп и т.д..)
Морський окунь на грилі - фото крок 1 Берем нашу рыбку.

Морський окунь на грилі - фото крок 2 Очищаем рыбку от чешуи, відрізаємо голову, плавники, виймаємо нутрощі. Рибку гарненько промиваємо під проточною водою. Просушиваем.

Морський окунь на грилі - фото крок 3 Окуней перекладываем в глубокую миску. гарненько солимо (морською сіллю), перчим, обтираем всевозможными специями.

Морський окунь на грилі - фото крок 4 Рыбу заливаем белым сухим вином, а также выжимаем половину лимона и отправляем в холодильник.

Морський окунь на грилі - фото крок 5 После того как рыба замариновалась, дістаємо її з холодильника. Маринад выливаем, а рыбу просушиваем при помощи бумажного полотенца и смазываем ее небольшим количеством оливкового масла.

Морський окунь на грилі - фото крок 6 Затем обжариваем рыбку на гриле на среднем огне. Это может быть разный грильэлектрический или гриль на углях. важливо, чтоб сетка была сухая, а рыбы должны лежать в один слой, не стикаючись один з одним. Чтоб получилось красиворыбки не должны перемещаться в процессе жарки, тогда на их тушках останутся аппетитные полоски от гриля.

Морський окунь на грилі - фото крок 7 Обсмажуємо з двох сторін приблизно по 10-15 хвилин з кожного боку.

Морський окунь на грилі - фото крок 8 Готовую рыбку выкладываем на блюдо и подаем к столу. Смачного!

Подібні рецепти

Морський окунь відвареної

Печиво з сиру дуже смачне

Якщо ви хочете схуднути і скинути пару зайвих кілограмів, то вам слід вживати страви, які готуються на пару або відварюються. Відмінним вибором буде нежирний морський окунь. Розповідаю ... опис приготування: Відварна риба дуже корисна. Вона вважається дієтичним продуктом. Тому, якщо ви дотриму...

Морський окунь в лимонному соку

Морський окунь в лимонному соку

Простий рецепт приготування смачного страви з морського окуня. кількість порцій: 1 філе морського окуня— 170 грам олівоквого масло— 3 Ст. ложки цибуля— 1 штука вершкове масло— 3 Ст. ложки сіль— 1 щіпка(за смаком) мелений перець— 1 щіпка(за смаком) лимон— 1 штука Дрібно порізати цибулю. ...

Морський мову з картоплею

Морський мову з картоплею

Морський мову з картоплею - відмінне друга страва, яке можна готувати з будь-якого приводу і без оного! Воно захопить Вас своїм смаком і прикрасить будь-який стіл! опис приготування: Приготуйте морський язик з картоплею за цим рецептом і Ви не пошкодуєте! Гарнір до цієї страви не потрібно, том...

Морський язик в фользі

Морський язик в фользі

Запікання в фользі або в пергаменті - відмінний спосіб смачно і корисно приготувати рибу, м'ясо, адже страва готується у власному соку. Розповім вам про рецепт, як приготувати морський язик в фользі. опис приготування: Разом з рибкою я запікаю ще й овочі, вони віддають свій аромат і смак. Післ...

Морський язик в клярі

Морський язик в клярі

Морська мова — неймовірно смачна риба, яка відмінно підходить для повсякденного приготування, але в той же час підійде і для святкового столу. головне — смачно приготувати! опис приготування: Вся наша родина дуже любить морепродукти і особливо рибу, ну а морський язик — це взагалі щось! Його с...