Рецепт Мус з курки

Рецепт Мус з курки
Кількість порцій: 6-8 Час приготування: 2 г. 0 хв.
Пропоную на замітку дивно простий рецепт мусу з курки зі спеціями і вершками. Це відмінний варіант для легкої вечері або святкового закуски.

опис приготування:

Апетитний мус з курки в домашніх умовах можна зробити не тільки з вершками, але і зі збитим білком. Спеції використовуються найрізноманітніші — від солі з перцем до сушених трав, куркуми і паприки.

  • курячий окорок— 1 штука
  • вершки— 200 мілілітрів
  • желатин— 30 грам
  • сіль— 1 щіпка
  • спеції— 1 щіпка
Мус з курки - фото крок 1 1. Для початку необхідно як слід вимити стегенце і акуратно зняти шкірку. Таким чином, мус з курки в домашніх умовах не буде жирним. Надіслати курку в каструлю з водою і поставити на вогонь. При бажанні можна додати лавровий лист або овочі в бульйон. Зварити стегенце до готовності.

Мус з курки - фото крок 2 2. Відлити трохи гарячого бульйону і всипати в нього желатин. Як слід перемішати і залишити на час, щоб желатин набухав.

Мус з курки - фото крок 3 3. Зварений стегенце остудити і розібрати — відокремити м'ясо від кісток.

Мус з курки - фото крок 4 4. вершки (або білки 2-3 яєць) збити до щільних піків. Спочатку збивати на повільній швидкості, поступово збільшуючи. Желатин відправити на вогонь і трохи прогріти (не доводячи до кипіння) до повного розчинення.

Мус з курки - фото крок 5 5. Остигнуло філе відправити в блендер і подрібнити. При бажанні можна використовувати також м'ясорубку.

Мус з курки - фото крок 6 6. Подрібнене філе з'єднати з вершками і влити розчинений желатин. Все ретельно перемішати. Додати сіль і спеції за смаком. Це класичний рецепт мусу з курки, однак при бажанні можна додати також овочі або горіхи, наприклад. Готовий мус викласти в форму (попередньо краще змастити її парою крапель олії) і відправити на пару годин в холодильник.

Подібні рецепти

Мус для торта

Джем з груші

Мус - відмінний крем для торта, а також він може бути і самостійним десертом. У нього повітряна і ніжна текстура, завдяки чому випічка буде легкою. Спробуйте, як приготувати мус для торта. опис приготування: Мус можна приготувати з білого або чорного шоколаду, з фруктів і ягід або просто ваніл...

Мус з авокадо

Мус з авокадо

Ніжно-зелений мус з авокадо з дуже приємним смаком послужить відмінною прикрасою святкового столу. Особливо якщо посипати десерт свіжими ягодами. опис приготування: Мус з авокадо готується так: попередньо замочені фісташки подрібніть з медом в однорідну масу і поставте в холодильник на кілька ...

Мус з гіркого шоколаду з коньяком

Мус з гіркого шоколаду з коньяком

Рецепт приготування мусу з гіркого шоколаду, какао, кави еспресо, коньяку, вершків і яєць. опис приготування: Шоколадний мус з ароматом коньяку - відмінний десерт в будь-який час року. гіркого шоколаду— 240 грам(від 62 до 70% какао) цукру— 3 Ст. ложки какао-порошку— 2 Ст. ложки розчинної кав...

Мус з кабачків

Мус з кабачків

Мус з кабачків — чудова і дуже красива закуска. Вона стане родзинкою вашого святкового застілля. А її смак гості, безсумнівно, гідно оцінять. опис приготування: Закуска "; Мус з кабачків" готується так: 1. помийте, почистіть і поріжте зелений кабачок і одну цибулину кружечками і відваріть в ки...

Мус з манго

Мус з манго

Приготуйте для великої компанії мус з манго! Для цієї мети нам знадобиться консервований манго, желатин, фруктовий сік, вершки, яєчні білки. Вийде чудовий повітряний рецепт жовтого кольору. опис приготування: Як приготувати мус з манго? 1. Викладіть консервовані шматочки манго в блендер. Додай...