Рецепт Сир «маскарпоне»
Назвати маскарпоне традиційним сиром не вийде. Швидше це різновид жирної сметани або вершків. Його дуже рідко використовують як самостійний продукт. Найчастіше - як складові страв.
опис приготування:
Якщо за вашим рецептом вам потрібен сир більш м'якої консистенції, то може знадобитися і меншу кількість часу під гнітом. Якщо ви побачили в сирі невеликі грудочки, не хвилюйтесь, при збиванні міксером або блендером вони розімнуться. Такий сир використовують для приготування десертів, наприклад, тірамісу або чізкейк.
- Вершки високої жирності— 1 літр
- Лимонний сік— 3 Ст. ложки
2 Поставте на водяну баню і чекайте, поки температура вершків підніметься до 85 градусів.
3 Додайте лимонний сік і поверніть вершки на водяну баню. готуйте, постійно контролюю, щоб температура не піднімалася вище 84 градусів.
4 Коли вершки загустеют, зніміть з вогню і охолодіть до 45 градусів.
5 Відкиньте сир на друшляк через бавовняний рушник. Нехай сироватка стече, а сир в чистому рушник підвісьте, щоб добре стек, на ніч.
6 На наступний день сир покладіть знову в друшляк і зверху притисніть гнітом. Поставте в холодильник на 10 годин.
7 Коли сир придбає необхідну консистенцію, діставайте з-під гніту і пробуйте.
Подібні рецепти
Смажена риба на сковороді
Сьогодні хочу поділитися рецептом приготування тірамісу з сиром "; Маскарпоне ";. Цей повітряний тірамісу стане улюбленим десертом! Приступимо до його приготування! опис приготування: прекрасний десерт, який відомий у всьому світі! Тепер і у вас є можливість приготувати його в домашніх умовах....
Тірамісу з вершками і маскарпоне
Дивно ніжний і ароматний десерт, який зуміє підкорити ваших гостей. сьогодні розповім, як приготувати тірамісу з вершками і маскарпоне Рецепт легкий, однак результат зможе вразити всіх! опис приготування: Цей десерт є улюбленцем багатьох і не дарма, адже його дивно ніжний смак нікого не зможе ...
Сир чеддер в домашніх умовах
Якщо ви хочете спробувати себе в приготуванні сирів, тоді візьміть на замітку цей класичний рецепт сиру чеддер в домашніх умовах. Процес хоч і тривалий, але досить простий. опис приготування: зрозуміло, для перших кроків в сироварінні краще вибрати більш прості варіанти, однак рецепт приготува...
Сир з молока
Якщо ви противник їжі з супермаркету і намагаєтеся готувати все самостійно, тоді я розповім вам, як приготувати сир з молока. Такий сир ви можете їсти не замислюючись про те, що ви їсте. опис приготування: Такий сир виходить смачним і ніжним, якщо не перекипятить молоко, тоді у нього буде приє...
Сир з риби
Смачне і ніжне блюдо, в основі якого лежить паштет з будь-якого виду риби,сир і вершкове масло. опис приготування: Обробляємо рибу і обробляв, на філе без шкіри і кісток. Філе прибираємо в холодильник. Кістки і шкіру риби заливаємо холодною водою, доводимо до кипіння і на слабкому вогні провар...