Рецепт Тефтелі в томатному соусі
Тефтелі в томатному соусі — смачне, поживна і зовсім нескладна в приготуванні блюдо. Воно відмінно підійде навіть для святкового сімейного обіду. У соус так і проситься пару листочків базиліка.
опис приготування:
З приходом сезону відпусток я починаю мріяти про Італію. сонце, яскраві фарби, вічно щебечущие італійці, запаморочлива їжа… Прямо мурашки по шкірі, як знову хочеться в це все зануритися! але, робота - хоч і не вовк, нікуди від мене не втікає. Доводиться задовольнятися тим, що пропонують місцеві супермаркети: італійськими помідорами у власному соку та Вазончик базиліка. нічого, буде і на нашій вулиці свято! Приготуємо-ка ми тефтелі в томатному соусі на італійський манер і охолодити пляшку хорошого італійського вина.
Отже, для тефтелей нам знадобиться: 1 цибулина, 1 зубчик часнику, столова ложка рослинної олії, 1 яйце, 500 грам яловичого фаршу, 1-2 чайні ложки панірувальних сухарів, перець, сіль, орегано (вона ж материнка).
Очистіть цибулю і часник, дрібно наріжте, потім обсмажте до м'якості на рослинному маслі. Відставте прожаренние цибулю з часником до охолодження. У великій мисці збийте яйце, додайте фарш, сухарі, цибуля, часник, спеції. Сформуйте мокрими руками 15-16 кульок, накрийте харчовою плівкою і поставте в холодильник.
В цей час приготуємо томатний соус, для якого буде потрібно: 1 середня цибулина, 1 зубчик часнику, столова ложка рослинної олії, дві баночки помідорів у власному соку, 1 чайна ложка цукру, кілька свіжих листочків базиліка.
Цибулю і часник очистіть, дрібно нарубати і злегка обсмажте на олії. До цибулі та часнику додайте томати з соком (підійдуть і консервовані шматочками томати). Потім до них додайте цукру, перемішайте і тушкуйте на повільному вогні протягом півгодини. В кінці тушки додайте дрібно нарізаний базилік. Якщо соус вийшов дуже густим, влийте пару ложок кип'яченої води.
Виберіть тефтелі з холодильника і викладіть на протипригарний деко. Надішліть в розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин. Наші тюфтельки повинні стати коричневими. Потім дістаньте їх, покладіть у форму для випічки з високими бортиками, залийте томатним соусом і знову відправляйте в духовку. Випікайте протягом 15-20 хвилин, поки соус не почне як треба пузиритися. Подавайте з пастою або картопляним пюре. Не забудьте прикрасити листочками базиліку і налити в келихи вино!
приємного апетиту!
- цибулини— 2 штуки
- часник— 2 зубчики
- Рослинна олія— 2 Ст. ложки
- яйце— 1 штука
- фарш (яловичий) — 500 грам
- панірувальні сухарі— 1-2 чайних ложок
- перець— — За смаком
- сіль— — За смаком
- орегано (душа) — — За смаком
- базилік (листочки) — 5-6 штук
- Помідори у власному соку (баночки) — 2 штуки
- цукор— 1 Чайна ложка
Отже, для тефтелей нам знадобиться: 1 цибулина, 1 зубчик часнику, столова ложка рослинної олії, 1 яйце, 500 грам яловичого фаршу, 1-2 чайні ложки панірувальних сухарів, перець, сіль, орегано (вона ж материнка).
Очистіть цибулю і часник, дрібно наріжте, потім обсмажте до м'якості на рослинному маслі. Відставте прожаренние цибулю з часником до охолодження. У великій мисці збийте яйце, додайте фарш, сухарі, цибуля, часник, спеції. Сформуйте мокрими руками 15-16 кульок, накрийте харчовою плівкою і поставте в холодильник.
В цей час приготуємо томатний соус, для якого буде потрібно: 1 середня цибулина, 1 зубчик часнику, столова ложка рослинної олії, дві баночки помідорів у власному соку, 1 чайна ложка цукру, кілька свіжих листочків базиліка.
Цибулю і часник очистіть, дрібно нарубати і злегка обсмажте на олії. До цибулі та часнику додайте томати з соком (підійдуть і консервовані шматочками томати). Потім до них додайте цукру, перемішайте і тушкуйте на повільному вогні протягом півгодини. В кінці тушки додайте дрібно нарізаний базилік. Якщо соус вийшов дуже густим, влийте пару ложок кип'яченої води.
Виберіть тефтелі з холодильника і викладіть на протипригарний деко. Надішліть в розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин. Наші тюфтельки повинні стати коричневими. Потім дістаньте їх, покладіть у форму для випічки з високими бортиками, залийте томатним соусом і знову відправляйте в духовку. Випікайте протягом 15-20 хвилин, поки соус не почне як треба пузиритися. Подавайте з пастою або картопляним пюре. Не забудьте прикрасити листочками базиліку і налити в келихи вино!
приємного апетиту!
Подібні рецепти
Бісквітної-вершкове тісто
Оригінальні тефтелі з картоплею порадують в будні всіх, до того ж, подавати їх будемо з шикарним томатним соусом зі сметаною. Дивіться рецепт і повторюйте. опис приготування: Ніжні тефтелі готуємо з курячого фаршу і картоплі. Спочатку тефтелі обсмажуємо до золотистого кольору, потім викладаємо...
Тефтелі в томатному соусі (вегетаріанські)
Іноді хочеться порадувати себе тефтелями, але в той же час не відходити від вегетаріанського харчування. Саме для такого випадку я розповім, як приготувати тефтелі в томатному соусі (вегетаріанські)! опис приготування: Якщо ви є прихильником вегетаріанського харчування, тоді вам обов'язково по...
Тефтелі в томатному соусі в духовці
Цей рецепт тефтелей в томатному соусі - відмінна ідея на обід або вечерю. Їх не потрібно смажити, при цьому тефтелі залишаються ідеально круглими, соковитими і цілими. Подавайте з вашими улюбленими спагетті. опис приготування: Апетитні тюфтельки в томатному соусі ідеально поєднуються зі спагет...
Тефтелі в грибному соусі під сиром
ніжні, тануть у роті тефтелі, запечені в сметанному соусі під сирною шапочкою. Подавати їх можна зі свіжою зеленню і улюбленим гарніром. Такий щедрий обід сподобається і дітям, і дорослим. приємного! опис приготування: смачно, ніжно, вершково! Приблизно такі компліменти ви отримаєте, пригостив...
Тефтелі у вершковому соусі
Тефтелі у вершковому соусі — це дивно смачні традиційні російські фрикадельки в соусі. складові — традиційні, дуже прості, але страва виходить — екстра-класу. опис приготування: У нашій родині тефтелі у вершковому соусі зазвичай подаються як гаряче блюдо з яким-небудь гарніром або салатом, одн...